Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Principesa mostenitoare a Romaniei, la aniversare

Principesa mostenitoare a Romaniei, la aniversare

Principesa Margareta a Romaniei

 Principesa mostenitoare a Romaniei, la aniversare
Maine va fi ziua de naştere a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta, moştenitoarea tronului României. Sărbătorirea se va petrece cu discreţie regală, în familie, seara, după onorarea îndatoririlor comunitare cotidiene.

Alteţele Lor sunt mereu în mijlocul oamenilor, dar asta nu se ştie, fiindcă nu se dă la televizor, nu doar datorită discreţiei familiei princiare, ci şi din cauza dezinteresului mass media din România pentru acte cu adevărat importante.

Principesa Margareta a României, Custodele Coroanei române, fostă Principesă de Hohenzollern-Sigmaringen, (n. 26 martie 1949, Lausanne, Elveția) este prima fiică a fostului suveran Mihai I al României și a soției sale, principesa Ana de Bourbon-Parma. Este a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic. A fost botezată în credința ortodoxă de către Prințul Filip, Duce de Edinburg, rudă a familiei regale elene, principe consort al reginei Elisabeta a II-a. Este de asemenea verișoară de gradul al doilea cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei, fostul rege Simeon al II-lea al Bulgariei, marele duce Henri de Luxemburg, arhiducele Karl al Austriei, ducele Carlos de Parma, principele moștenitor Alexandru al Serbiei și Iugoslaviei și principele moștenitor Pavlos al Greciei.

Intalnirea ASR Principesa Margareta cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut loc in vara anului 1952 la Castelul Balmoral, pe cand avea varsta de trei ani.

S-a casatorit pe 21 septembrie 1996 la Lausanne cu Radu Duda, cunoscut din 2007 ca „ASR Principe al Romaniei”, iar din 1999 si ca „principe de Hohenzollern-Veringen“, viitor „principe Consort al Romaniei“. In tineretea ei la Universitatea din Edinburgh, principesa Margareta a avut o relatie cu Gordon Brown, liderul Partidului Laburist britanic, pe care nu a incetat sa-l iubeasca, desi l-a parasit: „A fost o poveste de iubire puternica. N-am incetat niciodata sa-l iubesc, insa intr-o zi nu mi s-a mai parut potrivita, era politica, politica, politica, iar eu aveam nevoie de grija“, declara ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei.

Slujba religioasa a fost oficiata de Mitropolitul ortodox Damaskinos al Elvetiei, care participase si la nunta Reginei Ana si a Regelui Mihai din 1948, cand era un tanar diacon.

In 1997 regele Mihai a numit-o drept succesoare la conducerea Casei Regale de Romania. Potrivit ultimei constitutii democratice a Romaniei, cea din 1923, care stabilea succesiunea dupa legea salica, ASR principesa Margareta si surorile sale nu ar fi putut succede la tronul Romaniei. La 30 decembrie 2007 regele Mihai a desemnat-o pe principesa Margareta drept mostenitoare a tronului cu titlurile de „Principesa Mostenitoare a Romaniei” si de „Custode al Coroanei Romaniei“, printr-un act care, in timpul formei de guvernamant republicane si in absenta aprobarii Parlamentului Regatului Romaniei, are o insemnatate eminamente simbolica.

Dupa absolvirea Universitatii din Edinburgh, a lucrat intr-un numar de universitati britanice, specializandu-se in sociologie medicala si politici de sanatate publica, ulterior participand intr-un program de cercetare coordonat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, concentrat pe elaborarea de recomandari de politici de sanatate si proiecte de sanatate preventiva. In 1983 s-a mutat la Roma si s-a alaturat Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a ONU, unde, ca membra a echipei proiectului Zilei Mondiale a Alimentatiei, a lucrat la o campanie de promovare in masa a programelor de agricultura, nutritie si eradicare a saraciei. Trei ani mai tarziu s-a alaturat Fondului International de Dezvoltare a Agriculturii.

In toamna lui 1989 si-a abandonat cariera la ONU si s-a mutat la Geneva sa lucreze impreuna cu tatal ei, devotandu-se in intregime muncii de caritate pentru Romania. In 1990 impreuna cu regele Mihai, principesa Margareta pune bazele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non profit. In prezent activa in 6 tari (Romania, Marea Britanie, Elvetia, Franta, Belgia si SUA), Fundatia dezvolta si sustine programe care: imbunatatesc conditiile de viata ale copiilor, tinerilor, familiilor si varstnicilor aflati in dificultate, stimuleaza solidaritatea intre generatii si creeaza o punte de comunicare intre copii, tineri si varstnici, contribuie la cresterea capacitatii institutionale a organizatiilor si institutiilor care lucreaza cu copii si varstnici, cultiva creativitatea si talentul local.

Toate cele sase birouri ale Fundatiei - independente din punct de vedere legal - isi coordoneaza activitatea si colaboreaza cu scopul de a mobiliza cat mai multe resurse in sprijinul beneficiarilor din Romania. Activitatea principala a birourilor din Geneva, Londra, Paris, Bruxelles si New York consta in crearea de parteneriate locale si atragerea de fonduri pentru proiectele implementate in Romania, prin intermediul cererilor de finantare si a evenimentelor de fundraising.

Din iunie 2001, Principesa Mostenitoare si Principele Radu locuiesc la Palatul Elisabeta din Bucuresti si isi desfasoara angajamentele publice in Capitala, in tara si in strainatate, aducandu-si contributia la procesul de desavarsire a modernizarii Romaniei, a reconcilierii cu trecutul si la conectarea tarii la familia europeana si atlantica a natiunilor.

Începând cu 1 martie 2016, la cererea Majestății Sale Regelui, și în urma Consiliului Regal desfășurat la Morges în Eleveția, Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, îl va reprezenta și va duce la îndeplinire toate acțiunile publice ale Regelui Mihai. Această decizie a venit în urma degradării stării de sănătate a Majestății Sale care a fost diagnosticat cu leucemie cronică și supus unei intervenții chirurgicale care necesita repaos si tratament complex.

Din toată inima: La Mulţi Ani!


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000