Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Preotul Paul Negoita, mesaj emotionant pe Facebook

Preotul Paul Negoita, mesaj emotionant pe Facebook

paul iulius negoita

 Preotul Paul Negoita, mesaj emotionant pe Facebook
"Astazi, am primit un numar impresionant de apeluri. Fiind plecat impreuna cu colegii de serviciu am considerat ca nu este nevoie sa tin telefonul sub observatie. La intoarcere am aflat motivatia. Sfantul Sinod a emis un comunicat pe care jurnalistii imi cereau sa-l comentez, asa cum am aflat din mesajele lasate in asteptare. Am citit mesajul Sfantului Sinod. Este corect si fundamentat canonic. Sfantul Sinod doreste o separare clara a politicii de Biserica si este normal sa fie asa. De aceea impune celor care vor intra in confruntari electorale sa se dedice doar activitatilor politice.

In ceea ce ma priveste, indiferent cum se va finaliza aceasta etapa premergatoare campaniei, voi respecta hotarararea Sfantului Sinod, urmand sa ma decid, tinand cont de dorintele urbei, fie asupra unei directii, fie asupra celeilalte. Asa am facut si in urma cu patru ani. Atunci am fost suspendat pe perioada campaniei electorale, iar daca ieseam invingator as fi avut acest statut pe perioada mandatului.

Este drept, am avut succes in toate activitatile mele profesionale. Activitatea ecleziastica este mai mult decat atat. Mi-am dorit sa-mi fac datoria si cred ca am reusit. Am invata de la oameni si am cautat sa-i invata, am participat la tristetile si bucuriile lor, am luat o parte din sufletul lor in sufletul meu. De aceea sunt identificat in primul rand cu statutul de preot. Am sansa sa fiu iubit in comunitatea mea si nu este usor, mai ales atunci cand esti un om respectat sa lasi, fie si pentru o vreme, bolta sfintilor si sa incepi o lupta cu realitatile dure ale vietii politice si administrative. Pe de alta parte, in acest moment reprezint speranta a mii de oameni. Se regasesc in mine si spera ca vor avea vremuri mai bune si mai drepte. E greu sa stau inert si sa ma gandesc detasat la aceasta stare de spirit.

Stiu ca politica dezamageste, stiu ca e greu sa pastrezi respectul oamenilor in acest tip de activitate. Mereu am privit viata in toata complexitatea ei. Mai stiu, insa, ca am experienta profesionala, culturala si sociala capabila sa schimbe multe in urbea noasta. Stiu ce pot si stiti si dumneavoastra cei care ati lucrat cu mine in domenii diverse, precum cel didactic sau cel medical. Asadar, decizia apartine oamenilor. Sunt datorita dumeavoastra, a celor multi, ceea ce sunt. Nu pot uita aceasta. Nu pot ramane dator.

Daca voi candida si voi fi ales nu voi activa in calitate de preot pe perioada mandatului. Biserica cere intelept aceasta atitudine. Motivul nu este acela al presupunerii ca uraste politica, ci pentru a proteja ceea ce poporul are mai valoros - credinta sa. Biserica ii respecta pe conducatori si se roaga pentru ei. In acelasi timp, reprezentantii Bisericii cunosc cutumele unor conducatori "crestini de campanie" care cu dreapta se inchina si cu stanga lovesc. De asemenea, Biserica isi respecta preotii. Nu le impune restrictii pentru ca nu ar fi capabili sa-si asume responsabilitati publice si nici pentru a face bucurii prin sediile de partid acelora care vor sa castige la infinit la masa-verde. Cere insa, in mod firesc, dedicarea totala uneia dintre activitati.

Deci, nu va bucurati inainte de vreme cei care visati piedici institutionale puse in calea mea sau in calea altora. Va fi hotararea oamenilor si voia Domnului!
"

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Marius

Il voi vota cu doua maine pe domnul Paul Negoita, salvatorul Buzaului.
+1


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000