Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Premierul Boc imparte cu generozitate functii si bani

Premierul Boc imparte cu generozitate functii si bani

Premierul Emil Boc s-a tinut de cuvant si a continuat in week-end marea epurare politica declansata dupa iesirea PSD de la guvernare. El a demis 23 de subprefecti din 15 judete, iar Elena Udrea a reamintit ca urmeaza sefii deconcentratelor. Pentru a arata ca mai are si alte preocupari, Boc a mai decis, in sedinta de guvern dedicata decapitarilor din teritoriu, sa mai dea niste bani la Sanatate.


NOII SUBPREFECTI SUNT SUSTINUTI DE PD-L
Premierul Emil Boc promitea vineri ca pana sambata va schimba din functie toti subprefectii sustinuti de PSD. Zis si facut. Sambata, Guvernul s-a reunit intr-o sedinta extraordinara si a decis sa elibereze din functie 23 de subprefecti din 15 judete si sa numeasca alti 16 subprefecti, dintre care trei din randul inspectorilor guvernamentali. Astfel, au fost numiti subprefecti Paun Ioan Catalin (in judetul Bistrita-Nasaud), Secrieru Paul (Botosani), Benedek Kaplar Gabor (Brasov), Motolan Martin (Caras-Severin), Petrideanu Calin (Cluj), Nistor Mircea (din postul de inspector guvernamental) si Jijiie Antonel (Dambovita), Bárczi Gyózó István (Mures, din postul de inspector guvernamental), Mungiu Dana Cristina si Sendrea Vasile (Neamt), Dan Alin Claudiu si Mocan Firu Adrian (Satu-Mare), Pavel Daniela Paraschiva si Macrea Rares (Sibiu), Marossy Zoltán-Gheorghe (din postul de inspector guvernamental) si Botez Codruta Anca (Timis).

UDREA VREA OAMENI LOIALI
Aflat la Buzau, ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat ca, dupa demiterea prefectilor propusi in teritoriu de social-democrati, urmeaza, in cel mai scurt timp posibil, inlocuirea directorilor institutiilor deconcentrate, propusi de catre acestia.

Udrea a declarat, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca asa cum prefectii trebuie sa reprezinte un Guvern si sefii institutiilor deconcentrate trebuie sa fie dintre cei care sustin programul de guvernare si fac tot posibilul pentru a-l pune in practica, informeaza Mediafax. "În cateva zile, nu mai mult, asa cum prefectii trebuie sa reprezinte Guvernul in teritoriu, la fel si sefii de deconcentrate trebuie sa fie dintre cei care sustin programul de guvernare, cred in el si-l pot aplica. De aceea, foarte multi dintre directori vor fi schimbati cu cei care cred in programul de guvernare si-l pot implementa. Trebuie sa lucrezi cu oameni pe care te poti baza.

Daca in mod deosebit putem vorbi despre profesionisti care au continuitate pe functii si sunt oameni fara sprijinul carora nu ne putem desfasura activitatea, sigur, nu e relevanta apartenenta, dar ca principiu, e normal ca Guvernul sa lucreze cu oameni in care are incredere si care pot pune in practica programul de guvernare", a spus Udrea.

BANI PENTRU SANATATE
Cum in prima sedinta de guvern de minoritar premierul a fost ocupat cu demiteri si impartirea functiilor disponibile, sambata, intr-o noua sedinta extraordinara, el s-a dedicat problemelor din sanatate, de parca aceste probleme nu ar fi existat si inainte. Si coincidenta, chiar dupa retragerea PSD de la guvernare, anuntarea candidaturii lui Basescu la Presedintie si inaintea grevei generale de astazi la care s-a raliat si personalul sanitar, Guvernul a gasit repede solutii pentru problemele din sistemul sanitar, repartizand 2.800 milioane de lei credite de angajament pentru sustinerea activitatii din sanatate, pentru plata serviciilor medicale si plata medicamentelor, banii urmand sa fie operationali chiar de maine.

Astfel, 2.000 de milioane de lei vor merge pentru asigurarea continuitatii in eliberarea de medicamente la farmacii si in cadrul Programelor de Sanatate; 625 mi­lioane de lei vor viza banii pentru medicamente si materiale din spitale si decontarea sumelor aferente; 30 milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicale de ambulanta; 55 milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie; 60 milioane de lei - pentru servicii medicale de hemodializa si dializa peritonala; 30 milioane de lei pentru servicii medicale pentru specialitati paraclinice. "Din suma de bani pe care o avem disponibila - de 3,2 miliarde de lei, altii decat cei 2.800 de milioane de lei - om putea achita drepturile salariale in unitatile sanitare cu paturi si la serviciile de ambulanta, precum toate cheltuielile legate cu medicamentele de la farmacii sau din cadrul programelor de sanatate", a afirmat Emil Boc.

El a informat ca sumele de bani vor fi operationale incepand de maine si ca "se vor vedea consecintele deciziei luate". "În aceste conditii, consideram ca, prin utilizarea cre­ditelor de angajament, am rezolvat problema crizei din sanatate cu privire la plata serviciilor medicale, a medicamentelor de la farmacii, a programelor de sanatate si a celorlalte servicii de ambulanta pe care le aveam in criza in momentul de fata", a mai spus Emil Boc.

CE PLANURI MAI ARE GUVERNUL
Coordonatorul campaniei prezidentiale, vicele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ca la sedinta Colegiului Director al PD-L de sambata au fost prezenti toti presedintii de organizatii judetene, precum si conducerea partidului, si ca s-a discutat despre noua situatie creata, dupa ce PSD a iesit din coalitia de guvernare. În acest sens, Flutur a men­tionat ca premierul Boc i-a informat pe liderii democrat-liberali asupra calendarului guvernamental. "Ne referim la probleme le­gate de incalzire, probleme legate de sanatate, bani pentru me­dicamente, problema agriculturii, subventii pentru agricultura, pentru insamantarile de toamna si alte probleme urgente in domeniul executivului", a spus Flutur.

GHEORGHE DOBRE, AVANSAT SECRETAR GENERAL LA DEZVOLTARE
Fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre (PD-L), angajat in prezent la Ministerul Dezvoltarii, a fost avansat din postul de secretar general adjunct in cel de secretar general in minister, prin decizie a premierului Emil Boc. Gheorghe Dobre ocupa postul de secretar general adjunct in Ministerul Dezvoltarii din luna mai 2007, numit atunci de fostul premier Tariceanu.

Dobre a condus Ministerul Transporturilor pana in iunie 2006, cand a fost inlocuit cu Radu Berceanu. Premierul Boc a mai dispus eli­berarea lui Darius Mesca din functia de prese­dinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Darius Mesca, fost se­cretar de stat in Ministerul Economiei, a fost nu­mit la condu­ce­rea ARIS in luna martie. Seful Guvernului a decis si ca Gerard Jitareanu sa fie eliberat din postul de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, iar Iuliu ­Cosmin Coman sa fie retras din postul de secretar de stat la Mi­nisterul Fi­nan­telor.

O alta schimbare operata de Boc a fost Inspectoratul de stat pentru Constructii. El l-a demis pe Constantin Balaban-Grajdan din functia de inspector general si de presedinte al consiliului de conducere al institutiei. Grajdan a fost numit la conducerea Inspectoratului in luna martie.

ÎNTELEGERI SECRETE LA BRASOV ÎNTRE NITA SI SCRIPCARU
Subprefectul pesedist Emil Nita nu a fost schimbat din functie, surprinzator, desi PSD a criticat la scena deschisa epu­rarea politica la care sunt supusi social-democratii, in toata tara. Negocierile secrete dintre Constantin Nita, fostul mi­nistru al IMM-urilor, si primarul Brasovului, George Scripcaru, au dat roade, la Brasov PSD ramanand practic la guver­nare.

Discutiile dintre cei doi lideri de partid vizeaza, se pare, si anumite directii deconcentrate, unde Nita intentioneaza sa-si pastreze anumiti directori, in special la Finantele Publice si la Oficiul de Protectie a Consumatorului, tratative care vor avea loc marti seara. Trocul brasovean asigura posibilitatea primarului Brasovului de a-si pastra anumiti oameni in functii-cheie. Subprefectul pesedist Emil Nita a devenit prefect pe vremea guvernului Tariceanu, propus de liderul liberal Aristotel Cancescu, a fost sustinut in functia de subprefect de coalitia PD-L-PSD si este mentinut in continuare in aceeasi functie de democrat-liberali. "Constantin Nita este de acord, nu s-a opus, Doamne fereste!, ramanerii mele in functie.
De altfel, aceasta situatie se regaseste in toata tara", ne asi­gura subprefectul pesedist.

"NU NE-AM PROPUS SA SCOATEM TARA DIN CRIZA"
"Nici eu, nici Guvernul, nici Banca Nationala nu ne-am propus sa scoatem tara din criza economica, pentru ca nu se poate acest lucru. Criza e globala si Romania depinde de ceea ce se intampla la nivel global. Nu exista nici o tara care sa se extraga singura din criza. Tarile ori ies toate, ori nu iese nici una. Chiar si tarile care au o mai mica eroziune a PIB generata de criza au scadere, nimeni nu creste", a declarat ieri presedintele Traian Basescu la Ludus. El estimeaza ca in trimestrul al doilea al anului viitor vom trece la crestere economica pozitiva, dar ca nu vom depasi criza inaintea Germaniei, Spaniei, Marii Britanii sau a Frantei. "Pana atunci, cresterea economica negativa se va reduce o data cu trimestrul al patrulea al acestui an, iar in 2010 trimestrul al doilea trecem pe crestere pozitiva", a mai spus Basescu. Potrivit sefului statului, Guvernul roman si-a propus sa dezvolte politici de diminuare a efectelor crizei, cu doi piloni, si anume mentinerea ratei de schimb leu-euro la un nivel rezonabil care sa nu erodeze veniturile populatiei foarte rapid, iar celor care fac export sa le permita sa-l faca la costuri rezonabile si finantarea deficitului bugetar, care este mare.
CE PLANURI MAI ARE GUVERNUL
Coordonatorul campaniei prezidentiale, vicele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ca la sedinta Colegiului Director al PD-L de sambata au fost prezenti toti presedintii de organizatii judetene, precum si conducerea partidului, si ca s-a discutat despre noua situatie creata, dupa ce PSD a iesit din coalitia de guvernare. În acest sens, Flutur a men­tionat ca premierul Boc i-a informat pe liderii democrat-liberali asupra calendarului guvernamental. "Ne referim la probleme le­gate de incalzire, probleme legate de sanatate, bani pentru me­dicamente, problema agriculturii, subventii pentru agricultura, pentru insamantarile de toamna si alte probleme urgente in domeniul executivului", a spus Flutur.


GHEORGHE DOBRE, AVANSAT SECRETAR GENERAL LA DEZVOLTARE
Fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre (PD-L), angajat in prezent la Ministerul Dezvoltarii, a fost avansat din postul de secretar general adjunct in cel de secretar general in minister, prin decizie a premierului Emil Boc. Gheorghe Dobre ocupa postul de secretar general adjunct in Ministerul Dezvoltarii din luna mai 2007, numit atunci de fostul premier Tariceanu.

Dobre a condus Ministerul Transporturilor pana in iunie 2006, cand a fost inlocuit cu Radu Berceanu. Premierul Boc a mai dispus eli­berarea lui Darius Mesca din functia de prese­dinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Darius Mesca, fost se­cretar de stat in Ministerul Economiei, a fost nu­mit la condu­ce­rea ARIS in luna martie. Seful Guvernului a decis si ca Gerard Jitareanu sa fie eliberat din postul de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, iar Iuliu ­Cosmin Coman sa fie retras din postul de secretar de stat la Mi­nisterul Fi­nan­telor.

O alta schimbare operata de Boc a fost Inspectoratul de stat pentru Constructii. El l-a demis pe Constantin Balaban-Grajdan din functia de inspector general si de presedinte al consiliului de conducere al institutiei. Grajdan a fost numit la conducerea Inspectoratului in luna martie.


ÎNTELEGERI SECRETE LA BRASOV ÎNTRE NITA SI SCRIPCARU
Subprefectul pesedist Emil Nita nu a fost schimbat din functie, surprinzator, desi PSD a criticat la scena deschisa epu­rarea politica la care sunt supusi social-democratii, in toata tara. Negocierile secrete dintre Constantin Nita, fostul mi­nistru al IMM-urilor, si primarul Brasovului, George Scripcaru, au dat roade, la Brasov PSD ramanand practic la guver­nare.

Discutiile dintre cei doi lideri de partid vizeaza, se pare, si anumite directii deconcentrate, unde Nita intentioneaza sa-si pastreze anumiti directori, in special la Finantele Publice si la Oficiul de Protectie a Consumatorului, tratative care vor avea loc marti seara. Trocul brasovean asigura posibilitatea primarului Brasovului de a-si pastra anumiti oameni in functii-cheie. Subprefectul pesedist Emil Nita a devenit prefect pe vremea guvernului Tariceanu, propus de liderul liberal Aristotel Cancescu, a fost sustinut in functia de subprefect de coalitia PD-L-PSD si este mentinut in continuare in aceeasi functie de democrat-liberali. "Constantin Nita este de acord, nu s-a opus, Doamne fereste!, ramanerii mele in functie.
De altfel, aceasta situatie se regaseste in toata tara", ne asi­gura subprefectul pesedist. (Libiu Mateescu)

"NU NE-AM PROPUS SA SCOATEM TARA DIN CRIZA"
"Nici eu, nici Guvernul, nici Banca Nationala nu ne-am propus sa scoatem tara din criza economica, pentru ca nu se poate acest lucru. Criza e globala si Romania depinde de ceea ce se intampla la nivel global. Nu exista nici o tara care sa se extraga singura din criza. Tarile ori ies toate, ori nu iese nici una. Chiar si tarile care au o mai mica eroziune a PIB generata de criza au scadere, nimeni nu creste", a declarat ieri presedintele Traian Basescu la Ludus. El estimeaza ca in trimestrul al doilea al anului viitor vom trece la crestere economica pozitiva, dar ca nu vom depasi criza inaintea Germaniei, Spaniei, Marii Britanii sau a Frantei. "Pana atunci, cresterea economica negativa se va reduce o data cu trimestrul al patrulea al acestui an, iar in 2010 trimestrul al doilea trecem pe crestere pozitiva", a mai spus Basescu. Potrivit sefului statului, Guvernul roman si-a propus sa dezvolte politici de diminuare a efectelor crizei, cu doi piloni, si anume mentinerea ratei de schimb leu-euro la un nivel rezonabil care sa nu erodeze veniturile populatiei foarte rapid, iar celor care fac export sa le permita sa-l faca la costuri rezonabile si finantarea deficitului bugetar, care este mare. (Raluca Cret)Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000