Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Politica ca EBA care ati votat-o

Politica ca EBA care ati votat-o

Un reflex aproape pavlovian il trimite pe dl. Traian Basescu dupa mancare, la Carrefour Orhideea, de fiecare data dupa ce voteaza. Cat timp instinctul electoral al sefului statului ramane strict in stomac si nu-i urca la gati spre a se revarsa ca flegma de saorma in capul vreunei tiganci imputite, obiceiul d-lui presedinte nu supara pe nimeni, cu exceptia poate a celor de la Cora sau Metro.
Cu burta au votat si ferentarii de azi, o oaste vesela, stransa la popota lui Marian Vanghelie. „Pe el punem stampila, baiat bun care ajuta oamenii saraci cu bani si cu de-ale gurii”. La polul celalalt al targului, dorobantii au luat atitudine, votand cu nasul.
EBA, acest drog usuratic al europarlamentarelor, a iesit de dupa perdea cu numele lui Zeus pe buzele tunate: „Am votat pentru mine si pentru ce a spus tata, adica pentru Europa”.
Din respect pentru durerea suferita recent, n-as fi vrut sa pomenesc nimic despre dl. Geoana. S-au repezit insa sa-i speculeze drama la televizor chiar hultanii din propriul partid. Era nevoie de mult mai mult insa pentru un public indiferent decat strategia indoliata „bunica lui Obama”, ca sa ni-l fixeze noua pe dl. Geoana drept viitor presedinte al Romaniei. Decizia decuparii d-lui Geoana din poza pe care pana acum a impartit-o cu dl. Basescu – materializata prin demisia din CSAT chiar in ziua alegerilor – face parte din acelasi plan de campanie prezidentiala fara nicio limita, in dispretul legilor si al institutiilor statului. Am vazut aseara, la ora 21, un Mircea Geoana cernit, neras, acuzandu-l pe Traian Basescu de vina de a-si folosi propriul copil drept vehicul electoral. Intelesesem mai devreme ca este suparat ca presedintele actual ii confisca pe eroii din Irak fara sa-i imparta si cu altii. Am asistat ieri la nasterea unui nou Geoana. Un cyborg de plastic, din care au fost parca extirpate urmele de umanitate care-l faceau vulnerabil, un tip cinic si calculat, care a invatat perfect lectia populismului cat timp l-a secondat pe dl. Basescu.
Cele doua jucarii stricate ale politicii romanesti merg tinandu-se de mana spre Bruxelles. Imbogatim, astfel, galeria ciudatilor din Parlamentul European. Aseara, in cautare de onorabilitate europeana, dl. Becali s-a dus la PD-L sa faca „aranjamentele”: o intrare a PRM in PPE. Daca pac! pac! se vor intelege, dl. Vadim Tudor s-ar putea intalni, in sfarsit, cu fratele sau maghiar, dl. Laszlo Tokes, ultras nationalist raspopit si domnia sa in aceasta mare familie europeana.
"Independenta" EBA, de azi Elena Basescu-PD-L, va ramane, probabil, in anii ce vin, un exemplu clasic de impostura electorala. De acum incolo, oricine o va prinde violand morfologia si bunul simt va primi un bobarnac superior: „Pe mine m-au ales oamenii! N-ai tu treaba cu succesurile mele, ciumpalacule!” Si la asta n-ai ce contraargumente sa aduci, chiar daca stii ca s-au facut manevre homerice ca o parte din voturile ultrasilor portocalii sa fie dirijate catre fiica presedintelui. Inchei cu satisfactia ca cel putin gramatica nu se va schimba prin vot popular.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000