Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Parcul Crang la un pas de a fi confiscat buzoienilor

Parcul Crang la un pas de a fi confiscat buzoienilor

Toma Constantin parcul crang buzau

 Parcul Crang la un pas de a fi confiscat buzoienilor
UPDATE 27.10.2016 - Conducerea organizatiei judetene a PNL in frunte cu puscariabilul Cristinel Romanescu anunta ca liberalii din Consiliul Local Municipal vor vota ,,petru" preluarea de catre municipalitate a Padurii Cringului:,,Revenirea Pădurii Crâng în proprietatea Primăriei şi în administrarea Consiliului Local a stârnit multe dezbateri, din momentul în care a fost pus pe tapet acest subiect. De la acuzaţii că se intenţionează, în timp, ca suprafaţa pusă în discuţie să ajungă în mâinile unor oameni de afaceri, la ipoteze că în zonă vor fi defrişări pentru a le face loc aceloraşi afacerişti, până la ideea că Primăria va pune gaj Pădurea Crâng pentru anumite împrumuturi, acuzaţiile şi speculaţiile au curs.
Consider că, în fapt, Pădurea Crâng trebuie să revină în proprietatea municipalităţii, să aparţină buzoienilor, aşa cum s-a decis în anul 1881, când Statul a recunoscut Primăriei Buzău dreptul de proprietate asupra pădurii, printr-o lege emisă de Adunarea Deputaţilor şi Senatul României, document apărut şi în Monitorul Oficial de la acea vreme. Atunci, guvernul era condus de liberalul Ion C. Brătianu, lucru ce ne obligă şi pe noi, liberalii de azi, să respectăm şi istoria partidului din care facem parte. Nu doar acest adevăr istoric ar sta la baza argumentului prin care PNL susţine iniţiativa.
La şedinţa de Consiliu Local Municipal de joi, 27 octombrie, va fi supus dezbaterii şi votului un proiect în acest sens, aprobarea solicitării trecerii din domeniul public al statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău şi administrarea Consiliului Local a Pădurii Crâng. Un aspect foarte important îl reprezintă faptul că, la art.2 din acest proiect de hotărâre, este stipulată o condiţie esenţială: "Consiliul Local Muncipal Buzău se obligă cu privire la bunul imobil (...) , să menţină destinaţia actuală, să nu dispună nicio măsură de natura grevării cu sarcina ipotecii, gajului ori înstrăinării. " Şi acest amănunt important îi va determina pe consilierii municipali PNL să voteze "pentru".
De asemenea, îmi exprim speranţa că, odată ce Pădurea Crâng va intra în proprietatea Primăriei, noua administraţie din Palatul Comunal va pune în valoare această suprafaţă, prin întreţinerea optimă şi noi amenajări în interesul buzoienilor, respectând condiţiile mai sus-menţionate."se spune intr-un comunicat de tresa emis de PNL Buzau

Încă un pas pentru preluarea pădurii Crîng în administrarea oraşului Buzău


La şedinţa Consiliului Local Municipal care va avea loc joi, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, va  supune dezbaterii şi votului un proiect de hotărîre care prevede aprobarea solicitării de trecere din domeniul public şi administrarea Romsilva în proprietatea publică a municipiului şi administrarea Consiliului Local a pădurii Crîng. Ideea ca municipalitatea să preia pădurea care împrejmuieşte cel mai mare parc al Buzăului pentru a o îngriji cum se cuvine este una şansată de edilul-şef încă de la preluarea mandatului. Odată preluată pădurea Crîngului, municipalitatea ar putea să o ,,administreze mai bine". Pe de altă parte, pădurea ar rerezenta o garanţie a municipalităţii în cazul unor eventuale credite financiare. În prezent, plămînul verde al Buzăului se află în proprietatea Ministerului de Finanţe, care l-a concesionat Romsilva.  Excepţie face zona de promenadă care aparţine municipalităţii.

Surse din anturajul lui Constantin Toma ne-au dezvaluit in exclusivitate ca de fapt primarul municipiului Buzau vrea sa construiasca in Parcul Crang un cartier rezidential. In acest sens va vinde sponsorului sau din campania de la locale, Nicu Dinu, pe un comision gras, padurea Crang. Toma mai are in vizor terenurile de la Dragaica, Parcul Tineretului si Zona Industriala.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Floarea

La Calarasi,in Parcul Dumbrava, a aparut un asemenea cartier ,,rezidential" si sa-i vezi cum vin pe alee cu masinile in viteza ,ca ti-e si teama sa te plimbi pe acolo;in plus vilele sunt atat de inghesuite, incat, Doamne fereste de un incendiu, ard cu totii ca sobolanii! SA NU-I LASATI SA CONSTRUIASCA IN CRANG. E de ajuns sa defriseze o bucata. Si Becali a vrut Parcul Crang ca sa construiasca un cartier de vile de lux.
0

Cretu Daniela

Sunt de acord sa fie preluat de primarie doar cu conditia ca sa nu fie sub nici o forma instrainat ci doar sa fie intretinut si lasat in continuare exact la fel. La fel si cu Parcul Tineretului. Astea sunt locurile de vis ale copilariei si adolescentei mele si a altora. Nu le distrugeti. Avem nevoie de cat mai multe paduri si spatii verzi.
-2


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000