Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
PSD a votat pentru iesirea de la guvernare daca ministrul Dan Nica nu este mentinut in functie

PSD a votat pentru iesirea de la guvernare daca ministrul Dan Nica nu este mentinut in functie

strong>Comitetul Executiv al PSD a votat pentru sustinerea ministrului Dan Nica si, in cazul in care acesta nu va fi mentinut in functie, ministrii PSD isi vor da demisia. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca responsabilitatea pentru remanierea ministrului Dan Nica apartine presedintelui. "Daca Traian Basescu accepta remanierea lui Dan Nica, Coalitia se rupe", a spus Mircea Geoana.
"Consideram ca decizia primului ministru, Emil Boc, este nefondata si ca argumentele invocate in cadrul Coalitiei reprezinta pretexte politice, care ascund interesul politic direct al domnului Traian Basescu. Conform Constiutiei si protocolului semnat intre PD-L si PSD demisiile ministrilor se pot face numai cu acordul partilor si fiind vorba de schimbarea compozitiei eventuale a Guvernului, numai cu acceptul presedintelui si, in cazul in speta, cu acordul Parlamentului Romaniei.De aceea decizia si responsabilitatea in fata a milioane de romani care asteapta in acest moment raspunsuri concrete la problemele crizei, ale locurilor de munca si ale situatiei sociale extrem de incinse in acest moment in Romaniei apartine sefului statului, care conform Constitutiei trebuie sa aprobe o eventuala propunere a primului ministru in acest caz. Si nici macar presedintelui Romaniei pentru ca fiind vorba de modificarea compozitiei Guvernului acestea trebuie sa mearga catre Parlament, singurul for care poate sa decida cu privire la un astfel de subiect"", a spus Geoana la finalul CEx al PSD.
El a tinut sa sublinieze ca "nu exista niciun fel de temei politic sau profesional care sa conduca la o alta concluzie" alta decat mentinerea lui Nica in functie.

Totodata, Geoana a insistat asupra faptului ca "PSD nu doreste instabilitate politica, PSD doreste in continuare rezolvarea problemelor crizei, PSD doreste in continuare evitarea unei crize care va amplifica costul social si nefericirea a milioane de romani. PSD face un apel extrem de ferm la responsabilitate si interes national din partea celor care sunt astazi orbiti de competitia prezidentiala si care sacrifica orice forma de interes national pe altarul unei campanii prezidentiale a domnului Traian Basescu", a sustinut presedintele PSD.
Ion Iliescu a declarat la iesirea din CEx al PSD ca primul ministru nu are dreptul sa demita vreun ministru si ca "remanierea se face la propunerea premierului si prin decizia presedintelui. Cand remanierea duce la modificarea compozitiei politice a guvernului, nici macar presedintele nu poate aproba o asemenea remaniere. Trebuie sa treaca prin Parlament".
Astfel presedintele PSD, Mircea Geoana a spus ca ii va trimite, in aceasta seara, o scrisoare, in care va demonta acuzatiile la adresa lui Nica, presedintelui Traian Basescu.
"Responsabilitatea apartine sefului statului, iar daca Traian Basescu accepta remanierea lui Nica, Coalitia se rupe", a declarat Geoana.
Daca Nica nu va fi mentinut in functie, ministrii PSD isi vor da demisia.
Premierul Emil Boc l-a demis astazi pe ministrul Dan Nica. Primul-minstru a mai anuntat ca a cerut PSD ca in 24 de ore sa faca o noua propunere pentru Ministerul de Interne, iar daca acest lucru nu se va intampla in acest termen, va propune un interimat.
Pe de alta parte, Ion Iliescu a declarat la finalul intalnirii Comitetului Executiv al PSD ca formatiunea politica din care face parte il sustine in continuare pe Dan Nica. Iliescu a mai subliniat ca premierul nu are dreptul sa demita un ministru.

"Ceea ce a facut Boc astazi este un act samavolnic pentru ca este anti-constitutional. Premierul nu are dreptul sa demita un ministru. Remanierea se face la propunerea premierului si prin decizia presedintelui. Cand remanierea duce la modificarea compozitiei politice a guvernului, nici macar presedintele nu poate aproba o asemenea remaniere. Trebuie sa treaca prin Parlament", a spus Iliescu.
Iliescu a mai spus ca ceea ce a facut astazi Emil Boc este o samavolnicie "care ignora si protocolul cu PSD-ul si ignora prevederea constitutionala". Totodata, presedintele de onoare al PSD a mai spus ca Boc nu poate sa numeasca un alt ministru de la un alt partid.
"PSD-ul nu accepta, nu a acceptat, il sustine in continuare pe Nica", a mai spus Iliescu.
Întrebat ce se va intampla dupa eventuala retragere a ministrilor PSD, Iliescu a spus: " Toti ministrii PSD se retrag din Guvern, e criza de Guvern si deci isi asuma rasounderea si el si presedintele tarii. E o chemare la raspundere politica acum si pentru premier, si pentru presedinte, sa nu se joace cu focul", a spus Iliescu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000