Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
PDL acuza PSD ca vrea sa-l scoata

PDL acuza PSD ca vrea sa-l scoata

Comisia parlamentara in cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi a incheiat astazi audierile si consultarea documentatiei privind atribuirea, fara licitatie, a unui contract de 500.000 de euro firmei Ars Advertising pentru prestarea unor servicii de difuzare de publicitate. Raportul final bate in directia dorita de PSD. Daca membrii PSD si PNL par sa considere ca tranzactia s-a facut "la limita legii" iar Nemisrchi este curat in materie, cei din PDL isi acuza colegii ca ar incerca "sa-l scoata basma curata pe ministrul Mediului". Lucrarile comisiei de astazi nu au fost scutite de schimb de replici acide, la un moment dat presedintele Mircea Dusa avertizandu-l cu evacuarea in sala pe democrat-liberalul Petru Calian. Comisia a decis la final sa elaboreze raportul in acest caz pana la data de 12 august, fiind de asteptat ca reprezentantii democrat-liberali sa formuleze o opinie scrisa separata ca si in cazul Ridzi.
Presedintele acestei comisii parlamentare, social-democratul Mircea Dusa s-a declarat la final multumit de audierile efectuate si de documentele primite in acest caz. Dupa modelul Ridzi, deputatul PDL, Petru Calian a propus insa ca membrii comisiei sa ceara DNA sa informeze acest for daca cerceteaza contractele semnate de ministrul mediului Nicolae Nemirschi. Majoritatea membrilor comisiei au respins aceasta solicitare, stabilind ca ar fi mai bine sa se consulte, mai intai, cu comisia juridica pentru a afla daca pot face o astfel de solicitare.
"Am audiat toate persoanele implicate. Am stabilit acest lucru in comisie. Audierile si documentele primite sunt suficiente pentru a formula niste concluzii" a afirmat Dusa, dupa ce astazi membrii acestui for au analizat raportul raportul Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Public privind atribuirea fara licitatie a unui contract de 500.000 de euro firmei Ars Advertising si i-au audiat pe Adrian Stefanescu, directorul acestei societati si pe directoarea ANRMAP, Cristina Traila.
Doua agentii, doua opinii diferite asupra legalitatii contractului de la Ministerul Mediului
Membrii comisiei au dorit sa afle cum aceasta societate a obtinut contractul de jumatate de milion de euro, in conditiile in care primul contract de 1,2 milioane de euro a fost derulat necorespunzator.
Traila le-a comunicat deputatilor ca ANRMAP a efectuat un control la solicitarea Ministerului Mediului, in 24 iunie si a constatat unele incalcari ale prevederilor legale, echipa de control sanctionand cu amenda de 35.000 de lei aceasta institutie contractanta.
Informatiile prezentate de reprezentanta ANRMAP au impartit comisia in doua. Democrat-liberalul Petru Calian a acuzat ca "o tabara vrea aflarea adevarului, in timp ce o alta tabara vrea sa-l scoata basma curata pe ministrul Mediului".
Dusa a atras atentia ca cele doua institutii care se ocupa de achizitiile publice, ANRMAP si UCVAP (Unitatea pentru Coordonare si verificare a Achizitiilor Publice), au prezentat Comisiei puncte de vedere opuse privind legalitatea incheierii contractului de la Ministerul Mediului.
Pana acum cei audiati, in frunte cu ministrul Nemirschi, au insistat asupra caracterului legal al atribuirii acestui contract. Chiar si Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP) ar fi constatat ca s-au respectat prevederile legale. Reprezentantii PDL din comisia Nemirschi au pus insa sub semnul intrebarii profesionalismul observatorului UCVAP care a intocmit raportul.
Social-democratii au ascultat dealtfel fara nici o tresarire cum, in cursul audierilor de astazi, reprezentantul firmei care a beneficiat de contractul atribuit de Ministerul Mediului, Gabriel Stefanescu, se lauda ca Nemirschi a facut o "afacere extraordinara", intrucat contractul a fost in avantajul statului.
PNL: Nemirschi, la limita legii
Si reprezentantii PNL par a se declara convinsi ca Nemirschi a respectat prevederile legale privind achizitia de servicii publice. Vicepresedinta Comisiei parlamentare, Diana Dusa (PNL), a declarat ca, in urma audierilor, concluzia liberalilor este ca incheierea contractului de la Ministerul Mediului s-a facut cu respectarea prevederilor legale, "la limita legii".
Ea a subliniat ca pentru acest program au fost folositi bani europeni si, din acest motiv, "nu este corect ca lupta politica dintre PSD si PDL sa afecteze modul in care este perceputa gestionarea fondurilor europene".
Iz de scandal: Calian, amenintat de Dusa cu evacuarea de la lucrarile comisiei
Lucrarile comisiei de ancheta au fost destul de animate de replicile acide aruncate reciproc de tandemul Dusa-Calian. Enervat ca deputatul liberal se tine de declaratii politice in loc sa discute probleme procedurale, presedintle comisiei l-a amenintat cu evacure din sala.
"Nu ma intrerupeti domnul Calianu ca va evacuez din sala. Eu va dau cuvantul upa ce -mi termin speech-ul" s-a indignat la un moment dat Dusa.
Calian a pus insa paie pe foc, comparand comportamentul sefului de comisiei cu cel al secretarilor PCR.
"V-as ruga sa va mentineti in procedura comisiei, nu suntem la declaratii politice" s-a mai stropsit Dusa la colegul mai slobod de gura.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000