Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
O inregistrare menita sa arunce in aer Comisia

O inregistrare menita sa arunce in aer Comisia

REVISTA PRESEI

Gardianul
O inregistrare menita sa arunce in aer Comisia "Udrea"

O discutie care s-a dorit a fi “off the record”, purtata intre membrii Comisiei “Udrea” la sfarsitul sedintei din 13 august, a ajuns in posesia jurnalistilor. Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Petre Lakatos si Aura Vasile, precum si altii pun la cale coordonatele viitoarelor audieri din comisie. Fara sa stie, ei au fost inregistrati cu telefonul mobil, probabil de unul dintre colegii lor, cu toate ca se votase ca microfoanele “oficiale” sa fie oprite. Este posibila si o a doua varianta, respectiv ca sala in care s-au purtat aceste discutii sa nu fi fost verificata inainte, iar instalatia de inregistrare-sonorizare sa fi fost functionala. Dialogurile s-au axat pe un asa-zis plan de “executare” politica a Elenei Udrea.

Ziua
Educatia Frankenstein

"Pachetul Miclea" si "Codul Andronescu" se afla de doua saptamani in operatie - dar nu una de transplant, ci de "donare de organe" pentru o lege noua, care sa poata fi asumata de Guvern fara scandal, pe 2 septembrie. Cel putin asa au promis premierul Emil Boc si ministrul Ecaterina Andronescu, inainte de a participa, separat, la slujba de la Manastirea Nicula din judetul Cluj

, de Sfanta Maria Mare. Regula monahiceasca a asezamantului nu permite barbatilor si femeilor sa asiste impreuna la slujba de la manastire. Prim-ministrul Emil Boc a anuntat ca va analiza cele doua proiecte legislative "intr-un termen foarte scurt".

Romania Libera
Sfanta Maria, convocata la prezidentiale

Zeci de mii de oameni din toate colturile tarii au participat la pelerinajul de la vechea manastire greco-catolica Nicula, din judetul Cluj. În prezent, manastirea este folosita de catre Biserica Ortodoxa Romana. Politicienii au profitat, ca de fiecare data, de acest eveniment ca sa adune capital electoral pentru alegerile prezidentiale. Sambata dimineata, sarbatoarea religioasa a capatat aspect de campanie electorala. La Nicula au ajuns premierul Emil Boc, presedinte al PDL, si presedintele Senatului, Mircea Geoana, liderul PSD. Cei doi au fost insotiti de o liota de politicieni adusi cu masinile din diverse locuri din tara, care s-au inghesuit in strana de pe dealul care domina campia Somesului.

Jurnalul National
Cum au furat banii de la inundatii

Inundatiile devastatoare care au lovit Romania in 2005 si 2006 au burdusit buzunarele clientelei politice a PNL si PD-L, partidele aflate atunci la guvernare. Romania s-a imprumutat 100 de milioane de euro pentru lucrarile impotriva inundatiilor, deblocand de la bugetul de stat o suma de aproape zece ori mai mare. Licitatii s-au facut doar pentru banii imprumutati, restul fondurilor fiind date prin incredintare directa unor firme apropiate acelor partide.În plin scandal privind risipirea banilor publici de catre Mo­nica Iacob Ridzi si Elena Udrea, va prezentam felul in care o alta apropiata a presedintelui Traian Basescu, Sulfina Barbu (fost ministru al Mediului), a aruncat cu banii spre clientela de partid pentru lucrari impotriva inundatiilor.

Cotidianul
Cine mai asculta de Guvern?

Numarul bugetarilor din administratiile locale va fi stabilit in functie de numarul de locuitori din fiecare oras si comuna, potrivit standardelor unitare de cost

pentru administratiile locale discutate de ministrii Finantelor si Administratiei cu liderii din teritoriu. Astfel, cei care raman in afara acestui calcul vor fi trimisi in somaj, adica peste 50% din numarul total de angajati din primarii, Consilii Locale si Judetene. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a refuzat sa faca public numarul angajatilor din administratia publica locala care ar urma sa fie concediati, dar a oferit un prag minim si unul maxim al procentului de angajati ai statului raportat la populatia care trebuie deservita.

Gandul
Primarul care baga 47 de milioane euro in iarba anticriza

Primaria sectorului 6 va cheltui 47 milioane de euro pe iarba si plante

agatatoare. Acestea vor fi folosite pentru amenajari peisagistice in cartierele Militari si Drumul Taberei. 20 de milioane de euro au fost alocate direct de la bugetul local printr-o hotarare a Consiliului sectorului, iar alte 27 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile destinate reamenajarii urbane. Întrebat daca o astfel de investitie e necesara intr-un an de criza, Mihai Anghel, consilierul primarului Cristian Poteras, ne-a precizat ca tocmai „in perioada de criza, obiectivul principal al Primariei sectorului 6 il reprezinta investitiile. Astfel se deblocheaza un intreg circuit economic.“

Adevarul
Nu li se da, li se ia

Noua lege a salarizarii, inca in discutie, face dreptate in tagma directorilor, consilierilor si subsecretarilor de stat care pareau sa fie persecutati de politica de restrictii a cabinetului Boc.
În acelasi timp reduce la tacere pretentiile profesorilor, medicilor

si magistratilor care sperau la un trai decent. Acestia din urma sunt marii perdanti ai noii legi. Daca initial profesorii reusisera sa obtina recunoasterea sociala a muncii lor, noua ajustare de 25% din legea salarizarii i-a plasat la baza piramidei salariale.O alta reducere a fost operata de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, in luna iunie. Cele doua ajustari i-au aruncat la fundul gramezii si pe medici si judecatori.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000