Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Nu mai vreau ca statul sa dea pomana din banii mei si sa finanteze lenea

Nu mai vreau ca statul sa dea pomana din banii mei si sa finanteze lenea

 Nu mai vreau ca statul sa dea pomana din banii mei si sa finanteze lenea
Îi vezi aproape în fiecare cartier, de blocuri sau de case. Freacă toată ziua bordurile şi gardurile, cu berea în mănă. Habar nu ai din ce trăiesc şi nici nu ai timp să afli pentru că tu abia apuci să dormi suficient şi să ai o oră, două, pentru tine pe zi.

Emisiunea de la Realitatea TV, unde şapte băieţi vânjoşi au tăbărât pe Traian Băsescu a avut un moment care m-a enervat la culme.

A fost momentul în care Costică Rogozanu, un comentator cu idei socialiste mucegăite, a reproşat fostului preşedinte al României că, după zece ani de mandate Băsescu, România este ţara cu ”cel mai mic ajutor social”.

Degeaba a explicat fostul preşedinte că matemarica e simplă: două milioane de oameni activi nu pot susţine pomeni sociale la infinit.

Nu ştiu din ce îşi câştigă existenta un comentator ca Rogozanu, care face toată ziulica propagandă socialistă şi e fascinat de lozincile cu folosite de Putin pentru manipula proştii prin Europa. Ştiu că eu lucrez de la 18 ani, cu carte de muncă, în mediul privat. Nu am cerut niciodată nimic de la statul român şi sper să nu ajung vreodată în situaţia să cer ceva.

Părinţii mei m-au educat că este ruşinos să primeşti ajutor de la stat.

Când m-am îmbolnăvit mi-am cumpărat medicamente la preţ întreg şi am preferat să merg la clinici private, pentru a evita mizeria şi haosul din sistemul de stat.  Am consumat, aşadar, cât am putut de puţin din resursele statului. 
Sunt din categoria celor două milioane care trebuie să plătim cheltuielile statului, din categoria celor care niciodată nu au timp să stea la taclale în faţa blocului, sau pe stradă, pentru că timpul liber e mereu prea puţin.

Când i-a trecut prin capul nepieptănat ideea că ajutoarele sociale din România sunt ”cele mai mici din Europa”, comentatorul cu creier roşu de la Realitatea TV nu s-a gândit să compare şi salariul mediu pe economie cu cel din alte ţări unde ajutoarele sunt mai mari.

Şi nici raportul persoane ocupate / persoane asistate.

Nu i-au trecut pe sub pleata încâlcită nici miile de cazuri în care s-au eliberat documente medicale pentru boli fictive care au transformat persoane sănătoase şi apte de muncă în asistaţi sociali, cu indemnizaţii şi ajutoare plătite de un sector privat care abia se mai ţine pe picioare.

Adevărul este că acum, din foarte multe motive, în România lenea şi hoţia sunt subvenţionate de stat şi această stare de fapt este injustă pentru cei care plătesc subvenţia. E normal ca societatea să sprijine pe cei aflaţi în nevoie, dar în limite suportabile şi fără să încarce excesiv mediul privat cu taxe şi impozite.

Introducerea venitului minim garantat, de exemplu, a provocat în Banat acum câţiva ani urmatoarea anomalie.
Pentru că în multe zone din Banatul Montan nu s-a făcut colectivizare, există proprietari de terenuri agricole mari care se bazau pe zilieri pentru lucrările anuale.

Când s-a introdus ”venitul minim garantat” nu au mai avut cu cine să lucreze. ”Păi, de ce să mă muncesc la tine când îmi dă primăria cât să mă descurc”, a fost răspunsul primit de la cei care erau înainte nevoiţi să muncească pentru a-şi câştiga pâinea.

Acum nu mai trebuie să muncească, pentru că îi ţine statul la limita subzistenţei cu pomeni sociale şi le face foarte mult rău.

Dă-i omului leneş suficient cât să treacă de pe o zi pe alta şi nu va mai face nimic pentru a-şi schimba viaţa în bine. Este captiv la limita subzistenţei şi astfel perpetuezi sărăcia şi dependenţa de stat.

Ştiu că puţini îşi asumă riscul să fie înjuraţi dacă spun acest adevăr, dar el este o realitate pe care nu o putem schimba dacă nu o recunoaştem onest: lenea este o mare problemă în România. Un stat care finanţează lenea ne distruge tuturor orice şansă de a ne schimba. Ba chiar provoacă fenomene cu efecte foarte grave în viitor.

Nimeni nu are curajul să discute astăzi, în România, despre efectele pentru viitor ale combinaţiei ”venit minim garantat + alocaţie pentru creşterea copilului”.

Ne prefacem că nu vedem existenţa, aproape în fiecare comunitate, a unor familii care trăiesc numai din alocaţiile copiilor. Vorbim de adulţi care îi folosesc pe cei mici numai pentru a avea un trai la limita subzistenţei din ajutoare şi alocaţii.

Îi fac şi apoi îi neglijează. Îi lasă să crească pe stradă şi nu sunt interesaţi de edicaţia şi viitorul lor. Sunt un fel de generaţii născute pentru alocaţii. Şi apoi tot noi trebuie să plătim pentru armata de funcţionari care să asigure asistenţă socială copiilor abandonaţi.

Se întreabă cineva ce se va întâmpla cu generaţia alocaţiilor când va ajunge la vârsta maturităţii?

Realizează cineva că statul finanţează producerea unor generaţii întregi de noi asistaţi social, într-o spirală a pomenilor pe care tot cei ocupaţi ar trebui să le plătească?

Eu unul m-am cam săturat ca statul să finanţeze lenea din impozitele şi taxele pe care le plătesc. Să menţină la limita subzistenţei milioane de conaţionali pe care să poată să-i manipuleze după bunul plac politicienii care le finanţează lenea. 

Vreau ca banii mei să finanţeze autostrăzi, proiecte de infrastructură, şcoli şi spitale mai bune.

Vreau să plătească salarii mai mari profesorilor, nu ajutoare pentru tot felul de bolnavi închipuţi sau pensii speciale pentru parlamentari.

Vreau să fie forţaţi să-şi câştige singuri existenţa toţi cei care pierd vremea pe stradă, la bârfă, cu berea în mână, proprind gardul sau spărgând seminţe.


După 50 de ani de comunism şi 26 de ani de populism cei mai mari duşmani ai României sunt politicienii şi comentatorii ca Rogozanu, care promovează şi încurajează mentalitatea mizerabilă că e treaba statului să-ţi dea de mâncare şi să te ajute să supravieţuieşti.

Eu vreau o ţară în care nimeni să nu fie dependent de stat şi care să-i ajute numai şi numei pe cei care sunt în situaţii foarte dificile. Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Petre Gina

Buna ziua daca se poate sa mi dati o mână de ajutor in legatura cu problema asta cu ajutorul social cunosc o familie care primeste ajutor degeaba sunt persoane tinere apte de muncă Dar lenese toata viata a cautat numai sa insele pentru confortul lor si primesc ajutor social fara a depune muncă in folosul comunitati doar primesc bani si atat ca si ceilalti din sat care primesc bani de la stat degeaba pentru ca li se permite confort lenesilor ce se pirate face in legatura cu problema asta?
+1

DRAGON

Sa nu uitam puscariasii.Oare stiti cati bani inghit puscariile anual?DE CE SA PLATIM NOI OAMENII CARE MUNCIM CINSTIT PT PUSCARIASI?
+2

Anca Ciortan

Aceasta problema trebuie dezbătută fara patima si mai ales fara teama pierderii de voturi de o parte sau de alta a esicherului politic. Este o problema mare a societătii noastre care trebuie dezbatuta mult in toate mediile deoarece încurajează si nemunca ddar introduce in societate o stare de lehamite si nepăsare pt ca fie ca muncesti fie ca nu nivelul de trai este cam acelasi. Nu se poate ca cineva care merge zi de zi la servici sa aibă condiții de trai apropiate de cel care nu face nimic! Asemenea articole trebuiesc distribuite cît mai mult,ccomentate cit mai mult pînă se formeaza o masa critică care sa oblige politicienii sa ia in discutie aaceasta problema pînă se gaseste soluția optima. Toata lumea trebuie sa mănînce dar cred ca si contribuția fiecaruia dintre noi contează! Fara comunism sau capitalism in aceasta discutie doar realismul nostru. Doar 4 milioane de angajați si 19 milioane de consumatori!
+2

Dumitru Vasiliu

asta cam asa este; in momentul in care s-a trecut la verificarea tuturor dosarelor prind acordarea de ajutoare sociale, imi aduc aminte ca erau nemultumiri mari in randul populatiei; s-a aflat, dupa rezultatele verificarilor, erau conationali care incasau ajutoare sociale ilegal acordate; la vremea acordarii de ajutoare sociale cu nemiluita, era mare aglomeratie la toate buticurile din fiecare sat si comuna; erau niste dezbateri ad-hoc impotriva politicii partidului si statului aflat la putere care si-a permis revizia dosarelor medicale;s-a micsorat considerabil numarul celor care primesc ajutoare, desi am vazut ca desi s-a micsorat contributia sociala, naravul din fire insa nu a avut lecuire si ajutoratii nu si-au modificat placerea de a sta mai toate zilele sub influenta alcoolului; oare de unde or avea bani sa cumpere atata bautura ?; ai chemi la munca si spun vesel ca vor veni daca au timp !!!; deci, se pare ca in aceasta situatie de oameni certati cu munca dar nu cu paharul si sticla, a contribuit in mod imperios statul roman care a fost indulgent si a acordat cat mai multe ajutoare sociale, numeric si valoric; pe banii cui .. ?, al nostru al celor ca stim sa muncim si sa dramuim banul castigat !.
+5

Daniela

Interesant ca ajutor social primesc doar persoanele apte de munca. Esta nevoie de adeverinta medicala si esti nevoit sa lucrezi ore in folosul comunitatii pentru a primi acesti bani. Spun asta pentru ca am fost beneficiara de ajutor social in doua momente ale vietii cand nu am avut alte sanse de supravietuire. Asa ca pot sa spun ca acesti bani nu sunt dati de pomana, ceea ce face fiecare cu ei este alta poveste. Vreau sa specific ca prima data am primit ajutor social acum 19 ani si primaria de sector nu a vrut sa mi-l acorde decat dupa ce am scris o scrisoare prim-ministrului Ciorbea, in timp ce am vazut primind acest ajutor femei din etnia rroma pline de aur. Eu nu aveam cu ce sa imi hranesc copilasul de cateva luni si mi se spunea continuu ca nu ma incadrez pentru a primi ajutor social pana cand am apelast la ajutorul Guvernului. Atunci nu au mai fost probleme cu incadrtarea. A doua oara am primit ajutor social cand fiica mea avea 14 ani si nimeni nu dorea sa ma angajeze din diferite motive. De data aceasta s-a intamplat in judetul Salaj, judet defavorizat din punctul de vedere al pietei ofertei de munca. Pentru a primi 150 de lei pe luna munceam cot la cot cu ceilalti beneficiari, tigani sau romani, la ecologizare, aprovizionat institutiile cu lemne, spatii verzi...unele munci depuse erau strict pentru barbati , dar am facut totul cu placere si cu bucurie ca sa nu se spuna ca primesc bani degeaba.
+15

dorel

La fel si pensiile de revolutionari si indemnizatiile de parlamentari sau de sefi de stat= bani nemunciti
+18

vlad dorel

Ajutoarele sociale, pensiile de revolutionari, indemnizatii de presedinte/parlamentari sunt bani luati degeaba, bani nemunciti. Asa risipeste statul banii.
+20

Maria Lupu

să nu se mai dea nici un ajutor social decît celor care au nevoie cu adevărat restul la muncă eu muncesc cîte 10 ore pt.8-9 sute pe lună și ei nu fac nimic pentru bani aceștia să li se dea 2-3 luni pînă găsec de muncă dacă nu-și caută să nu mai primească nimic ,statul romîn încurajează nemunca și nu mi se pare corect ca din munca mea să plătesc un puturos.
+25

Dolanescucu

Problema este grava, dar ne permitem sa-i lasam sa moara ? Multi nu mai au forta fizica sa munceasca, multi nu stiu mare lucru, multi nu vor fi angajati niciodata, multi chiar sunt putrezi pe dinauntru. Vorbim totodata si despre viitor, de unde stim ca undeva nu se va naste un N Tesla, un Coanda sau Vuia, putem oare sa hotaram ca numai clasa de mijloc sa mai procreeze ? Sunt semenii nostrii cu totii, desi cu unii char ne este rusine, dar reprezinta si ei o piata, sunt o rotita in ecosistemul economic care nu poate fi scoasa asa pur si simplu din angrenaj. Aici nu este numai afacereza, aici este sociologie pura.
-6

Georgiana

Ai foarte mare dreptate!In Italia romanii fac copii intruna ,se inmultesc mai rau ca soarecii....pt bani! Nu se duc la munca, nu platesc chiriile , se folosesc de saracii copii ca sa ia banii statului.... Si du paia ne plangem caci italiani sunt rasisti ... Uite de ce nimeni nu ne mai vrea...uite de ce toti fug de noi.... Ceia ce fac in strainatate vor sa faca si acasa in romania... Asa ca aceasta lene mare....si dorinta de a avea tot fara sacrificii o poarta cu ei pretutindeni ..... Eu sper ca cv sa se schimbe...ca suntem de rusine....
+23

Costelmurariu

Foarte de acord cu tine
+17

Rusu ciprian

Sunt de acord. E perfect adevărat!
+15

Cami

Sunt cu totul de acord cu continutul acestui articol!
+18

ONCIOIU NICUSOR

TERMINATI ODATA CU AJUTOARELE SOCIALE SI INVESTITI IN AUTOSTRAZI,DUPA 27 ANI COMUNISMUL NU A DISPARUT, SA MANINCE NUMAI CINE MUNCESTE.
+25

Yo nu altu

Dacă tu crezi ca numai pe asa se duc taxele si impozitele
+7

venus coconoiu

Nu dle Constantinescu,nu este pomana pe bani mei, Este distrugerea unui popor pe banii nostrii. Cu lenesi, inculti,cersetori si bolnavi, cu o economie nationala distrusa, cu clanuri mafiote care hotarasc care sa fie politica statului, cu conducere executiva fracmasonica impusa din alta parte,Tarisoara noastra nu va putea ajunge nici macar la niveul de dezvoltare economica si sociale din perioada,, Socialista mucegaita ,, pe care cred ca nu a-ti cunoscut-o. Pe timpul acela nu pute-ai sa stai la o gradina de vara, nu pute-ai sa stai pe o barca in parc,daca nu prezentai o legitimatie ca esti incadrat in cimpul muncii. Nu pute-ai sa faci cum a-i facut averea fara sa ai veniruri pe masura?! - Le dadeai statului. Pe timpul periodei Socialiste Mucegaite potentatii societatii daca ereau prinsi cu matrapazlicuri li se conficau averile si ereau aspru sanctionati ( asa a aparut Satiunea Tineretului DURAU ), Pe cind acum se dau in primire unul pe altul si dupa aceia sin lasati sa toace banii publici luati prin hotii. In incheieri doresc sa ma lamutiti si pe mine: - Daca societatea socialista din care astia trag de 26 de ani sa o distruga O numim MUCEGAITA ,societea creata dupa 1989 cum putem sa o numim ?
+33

corina

de cate ori ne-am revoltat pentru ceea ce fac politicienii cu banii nostri?aceasta societate este creatia celor care manipuleaza banii diin impozitele platite de noi,dupa care un ziarist platit de cineva anume,distrage atentia si arata spre cei educati de acest sistem corupt si mizerabil,insa plebea foarte usor de manipulat isi face simtita prezenta fiind de acord cu acest articol rusinos,la prima vedere vazut ca marea problema a unei natii batjocorita de cei care o conduc
+9

Andrecut Carmen

sunt perfect de acord cu anularea venitului minim garantat ptr cei care au capacitate de munca precum si a oricaror forme de ajutor social ptr cei care au capacitate de munca
+21

mobra

Efectele pentru viitor ale combinaţiei venit minim garantat + alocaţie pentru creşterea copilului sunt prezentate foarte bine in distopia 'Idiocracy': http://www.imdb.com/title/tt0387808/
+5


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000