Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Noua Maternitate si Podul de la Vadu Pasii, gata la Sfantul Asteapta!

Noua Maternitate si Podul de la Vadu Pasii, gata la Sfantul Asteapta!

noua maternitate Buzau, podul Vadu Pasii

 Noua Maternitate si Podul de la Vadu Pasii, gata la Sfantul Asteapta!
Refacerea podului rutier peste râul Buzău de la Vadu Pasii si darea în folosintă a noii Maternităti de pe strada Victoriei sunt două obiective de interes major pentru buzoieni, despre care reprezentantii locali ai Partidului Social Democrat afirmau, în campaniile electorale din anul 2012, că vor fi finalizate într-un an. Au trecut de atunci trei ani si jumătate, iar când vine vorba despre stadiul în care se află aceste investitii, autoritătile judetene, în ograda cărora se află atât podul de la Vadu Pasii, cât si Maternitatea, dau din colt în colt.

„Se lucrează la proiectarea podului de la Vadu Pasii, proiectarea este gata“

Iată ce declara, joi, după sedinta deliberativului judetului, presedintele Consiliului Judetean Petre Emanoil Neagu: „Se lucrează la proiectarea podului de la Vadu Pasii, proiectarea este gata. Încă o dată vă spun, stiti foarte bine că este un monument istoric, se lucrează cu avizele Ministerului Culturii si, în functie de ce si cum, lucrările vor începe probabil în această primăvară; mă refer la cele strict la pod, în afară de cele de proiectare. Termenul-limită nu poate fi dat acum în mod imperativ, pentru că, v-am spus, este o lucrare complexă, care depinde de mai multi factori. Toate autorizatiile se iau în functie de Ministerul Culturii si de faza de executie. Vreau să fac această remarcă pentru ca cetătenii să nu fie nelinistiti“, a spus Neagu în legătură cu podul de la Vadu Pasii.

El a tinut, de asemenea, să polemizeze cu zvonurile conform cărora noua Maternitate va fi dată în folosintă la „Pastele Cailor“: „Erau zvonuri în piată că Maternitatea se va deschide la Pastele Cailor. Tin să informez cetătenii judetului Buzău că Consiliul Judetean a terminat achizitiile  pentru utilajele  medicale si  non-medicale. Suntem în faza premergătoare punerii în functiune. Deschiderea depinde de când vin utilajele. S-a terminat licitatia, nu există niciun fel de contestatie, deja se lucrează în fiecare zi la Maternitate. Tot ce se aduce se pune în practică, sunt anumite utilaje  me­di­cale complexe, în momentul în care sunt aduse sunt puse în func­ti­une; chiar există în caietul de sarcini obligativitatea celor care le aduc să instruiască personalul, pentru că nu au lucrat până acum cu utilaje de o asemenea complexitate. Si tin să vă asigur că Maternitatea va functiona cu aparatură medicală nouă“, a mai spus Neagu.

„Domnul Neagu este este un om cu multă carte“


Deputatul PNL Cezar Preda, a vorbit, la rândul său, o zi mai târziu, despre cele două obiective. El a demontat ideea pe care presedintele Consiliului Judetean încearcă să o inducă buzoienilor legată de faptul că podul rutier de la Vadu Pasii ar fi monument istoric,  pe care autoritătile îl tot scot în fată atunci când vor să justifice că nu s-a făcut nimic cu această investitie: „Domnul Neagu explică buzoienilor si celor din Vadu Pasii că s-a terminat proiectarea, dar încă mai trebuie avizul de la Cultură, că este monument istoric. Eu nu vreau să-l contrazic, pentru că este un om cu multă carte, iar eu mai am să mă pregătesc până să ajung la nivelul cunostintelor domniei-sale, dar îi spun că monumentul istoric este mai lateral, monumentul istoric este podul de cale ferată; poate nu stia, dar îi spun eu. Este usor să arunci cu vorbele si îi întreb tot pe buzoieni: au promis că în primul an după ce vin la guvernare în 2012 – aceasta a fost si campania – că vor face podul de la Vadu Pasii. Au trecut patru ani, ca si la Maternitate, unde se tot achizitionează echipamentele, totul este gata, totul va fi nou, dar singura consolare este că nu va fi la Sfântu’ Asteaptă, cred că va fi la alt sfânt, tot din gama aceasta“, a spus Cezar Preda.
 
Alegerile din 2012: la locale, PSD-ul a "inaugurat" Noua Maternitate; la parlamentare: In maxim un an podul Vadu-Pasii va fi refacut. In 2013, un comunicat PSD Buzau anunta ca licitatia pentru podul Vadu-Pasii, in valoarea de 10 milioane de euro, a fost castigata si adjudecata de o firma din Buzau, iar lucrarile vor incepe la inceputul anului 2014! MINCIUNI PESTE MINCIUNI, BATAIE DE JOC LA ADRESA TUTUROR BUZOIENILOR!
 
Maternitatea din Buzău a înghitit bani, a îngropat oameni! Maternitatea din Buzău, o ruină urât mirositoare!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000