Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Noi dezvaluiri despre viata presedintelui Romaniei Traian Basescu

Noi dezvaluiri despre viata presedintelui Romaniei Traian Basescu

Mircea si Maria Gatu, unchiul si matusa lui Traian Basescu din satul Podul Hagiului, judetul Iasi, sunt convinsi ca nepotul lor e un barbat cu lipici la femei. De aceea, zvonul ca intre el si Elena Udrea ar fi mai mult decat o amicitie nu li se pare a fi iesit din comun. Cei doi batrani spun ca Traian are cu cine sa semene, tatal sau, Dumitru, fiind un mare crai in tinerete.
Pentru ca si-au cam pierdut speranta ca nepotul sa-i mai viziteze si sa-i intrebe cum o mai duc, Mircea si Maria Gatu nu scapa nici o stire despre viata lui Traienus al lor, pe care nu l-au mai vazut de mai bine de 20 de ani. Auzita la televizor si rumegata in liniste, pe prispa, seri la rand, barfa despre presupusa relatie dintre presedintele Basescu si Elena Udrea, fostul sau consilier si actual ministru al turismului, este surprinzator de veridica pentru rudele sale din partea tatalui. “Frumoasa femeie, blonda aia!”, este prima impresie a lui nea Mircea care, la 86 de ani, e inca atent si sensibil la detaliile estetice. “Traienus se gagicareste cu Udrea, va spun eu, ca asa-i lasat de Dumnezeu la noi, in neam, sa fim mandri si frumosi nevoie mare”, continua batranul, cu ochii aprinsi de-atatea amintiri.
«Faceau coada femeile la tac’su»
Ridicam din umeri, iar tanti Maria rade, rusinata, cu mana la gura, ca la tara. “E barbat in putere, maica, ce sa faca daca-l plac femeile?”, ne spune ea, ca si cum ar vrea sa-l scuze pe nepot. “Lasa, ca are cu cine sa semene”, o completeaza nea Mircea, care mai scoate o poveste fierbinte din ungherele mintii.
“Dumitru, tac-su, a fost mare crai in tinerete. Faceau coada femeile la el. Era baiat frumos si de viata, stia cum sa vorbeasca, ce sa faca, ce sa nu faca... Pai, la petreceri le sucea mintile fetelor. Țin minte ca am fost odata cu el la o nunta unde i-a picat cu tronc o tiganca frumoasa foc. I-a facut ochi dulci, a incins-o la joc pana dimineata. Aia se si indragostise de el, dar lui Dumitru nu-i statea gandul atunci sa se lege. Era tanar militar, trebuia sa-si vada de treaba. Asa era de destept, ca-l rugau parintii fetelor sa nu le faca nimic, ca-l cinstesc daca le lasa in pace!”, povesteste unchiul lui Traian Basescu si linistea cade brusc peste Podul Hagiului, incercand parca sa recompuna, discret, atmosfera timpurilor de odinioara.

Le-a promis batranilor ca vine la sfintirea bisericii

Ultima promisiune facuta de Traian Basescu rudelor din Podul Hagiului a fost aceea ca va veni la sfintirea bisericii din localitate. “L-am asteptat cum se cuvine atunci, cu masa intinsa si cu inima deschisa, dar n-a putut sa vina. O fi avut altceva de rezolvat, ca la cat e tara asta de mare, asa sunt si necazurile!”, il scuza Mircea Gatu pe nepotul sau celebru.

Un var lucreaza la o ferma de porci in Spania

George Gatu, var de gradul ll cu Traian Basescu, isi are si el originile in Podul Hagiului, satul natal al lui Dumitru Basescu, tatal presedintelui tarii. Baiatul lui, Ciprian Gatu, lucreaza in Spania, la o ferma de porci, si o duce foarte bine, dupa cum ne declara Maria Gatu (85 de ani). “Munceste acolo, isi face treaba, ca n-are de ales, daca te-ai dus la munca, pai munca sa fie. E greu, ca este printre straini, dar cui ii e usor? Nu vedeti ca si aici, printre ai tai, tot n-ai incredere, tot vor sa te fure unii numai cu ochii?!”.

Satenii au trimis scrisori la Cotroceni in numele batranilor

Conform unei informatii aparute acum cativa ani in “Ziarul de Iasi”, satenii din Podul Hagiului au incercat sa profite de faptul ca presedintele tarii are radacini in aceasta zona. Asa se face ca pe adresa Cotroceniului au inceput sa soseasca, din 2005, o multime de scrisori semnate Mircea si Maria Gatu, in care Traian Basescu era rugat sa indeplineasca fel de fel de doleante. “Oamenii au trimis sute de scrisori in numele nostru si i-au cerut pana si apartamente pe la oras sau la dispensar, in sat”, si-aminteste Mircea Gatu, care spune ca a votat si va vota mereu cu Traian, “din convingere si pentru ca altfel nu se poate”.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000