Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Monica si EBA, de 2 ori europene din taxe si impozite

Monica si EBA, de 2 ori europene din taxe si impozite

La Petrosani, Ziua Europei s-a lipit ca timbrul de scrisoare de campania "De 2 ori European" a d-nei Ridzi, ministrul jucator, tenis cu Ilie, fotbal cu Hagi. Surse din Capitala huilei declara ca banii pentru Europene ("Ziua..." plus campania "De 2 ori...") au fost ai Primariei si nu ai ministerului.

Ca un veritabil gentleman, Florin Iacob Ridzi, sotul dnei ministru si primar al municipiului, a smuls consiliului local suma de aproape 1 miliard de lei vechi (940 milioane lei) pentru spectacolul de 9 mai. Logica succesului e simpla. Daca stai ca buhaiul, n-ai trupe, n-ai vedete, nu te baga nimeni in seama.

Asa ca manifestarile, sustinute la pausal din taxe si impozite locale, au fost onorate de sotia-ministru si guest-star Elena Basescu, purtata de Monica Ridzi ca pe un trofeu, dupa ce EBA tocmai fericise un batran din Gorj cu scaunul electric.
Strans lipite ca fratii Petreus, Elena si Monica, de 2 ori mai tinere si mai europene, au evoluat cu multa insufletire la Petrosani, astfel ca Partidul - Basescu (EBA) - Romania sa triumfe si de Ziua Europei, si la alegerile parlamentare, si in campaniile MTS. EBA a cantat bine simtit cu trupa Voltaj, "fara griji si fara bani", ceea ce e un adevar, pentru ca n-a costat-o nimic, campania personala a fost moca, probabil cadou de la gazda, partid, minister sau naiba mai stie de unde.
In momentul emotionant al inaltarii baloanelor, dna Ridzi a marturisit cu mana pe inima ca tine mortis sa promoveze tineretul, miscarea si pe Elena Basescu.

Culmea entuziasmului a fost atinsa cand dna ministru si-a luat sotul-primar de mana ca sa anunte intrarea in scena a Elenei. Era de-a dreptul misto. Dar s-a rupt filmul. Martorii spun ca deodata s-a pornit potopul. De huiduieli. Oamenii declara ca nici pana azi nu se stie ce sau pe cine au huiduit petrosanenii. "Ziua Europei"? Campania "De 2 ori european"? Strategiile MTS? Sa fi fost invidiosi pe reusita in viata a familiei Ridzi?
Din aceasta ciocnire de interese a pierdut EBA. N-a mai iesit la rampa. Pana atunci populatia fusese binevoitoare, se ajunsese chiar la autografe.

Lansata pe Litoral pe 2 mai, campania "De 2 ori mai tanar" se simtise pana in Bulgaria. La Nisipurile de Aur si Varna nu s-a vorbit decat romaneste, motiv pentru care, de 1 si 2 Mai, bulgarii au taiat-o in Grecia. Spoturi tv, clipuri, postere, esenta miscarii, campania energica a dnei Monica Ridzi si-a propus sa-i convinga pe romani sa faca sport, sa se distreze ecologic, sa lase calculatorul, sa mearga la concerte, sa joace la tombole cu excursii gratuite la Bruxelles. Iar juniorii sa se intreaca in "competitii cu intrebari privind problemele tinerilor", un fel de dirigentie largita la malul marii.
Spre eficienta campaniei era util ca beneficiarii sa nu uite cine a inaltat ideea ca zmeul, cine o poarta ca un stindard, cine a inventat miscarea (inclusiv prin desfiintarea lifturilor ministerului), cine face totul pentru tineretul Romaniei, pentru gloria sportului, cine a redat natiunii dansul si bucuria trasului de franghie.

Avem de la cabinetul ministrului Ridzi lista manifestarilor "De 2 ori mai tanar", care s-ar fi produs la Bucuresti (Parcul Al. I. Cuza fost I.O.R) si Costinesti. Pentru evenimentul din Capitala "a fost alocata suma de 1.173.162 lei, pentru cel de la Costinesti 1.381.175 lei, iar pentru cele din tara 757. 628 lei". Nu se cunosc costurile in intregime, ministerul inca mai asteapta cifrele de la directiile judetene, dar s-au facut, se spune, si economii, demonstrandu-se avantajul infiintarii unui MTS sub o mana delicata dar forte.
Cifrele MTS reprezinta aproape 80 de mii de euro. E mult, e putin? Depinde cu ce te alegi. Conform strategiilor guvernamentale si de partid, campaniile MTS sunt complementare cu campaniile Ministerului Turismului, Elena Udrea si Monica Ridzi dandu-si mana pentru binele turismului romanesc, pentru sanatate, pentru sport etc. "De 2 ori mai tanar" a prins. Fata de anul trecut hotelurile la mare au fost cu 30% mai pline.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000