Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Monica Iacob Ridzi si Calin Popescu Tariceanu le-au stricat vacanta parlamentarilor

Monica Iacob Ridzi si Calin Popescu Tariceanu le-au stricat vacanta parlamentarilor

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, ieri, convocarea unei sesiuni extraordinare pe 27 iulie, cu doua sedinte de plen, pentru luarea unor decizii in cazurile Ridzi si Sterling-Tariceanu. Tot pe 27 iulie isi reia activitatea si comisia Nemirschi, urmand sa aiba loc a treia sedinta. Potrivit unor surse parlamentare, este putin probabil ca raportul comisiei Nemirschi sa treaca prin plenul Camerei Deputatilor in aceasta vara. Cat priveste cazul Sterling-Tariceanu, aceleasi surse sustin ca plenului i se va prezenta Raportul Comisiei de industrii si servicii care nu il incrimineaza in nici un fel pe fostul premier.

Biroul Permanent al Camerei a decis, ieri, organizarea unei sesiuni extraordinare pe 27 iulie, care sa cuprinda doua sedinte de plen in care sa fie dezbatute, printre altele, raporturile in cazurile Ridzi si Sterling-Tariceanu. Potrivit secretarului Biroului Permanent, Dumitru Pardau, dupa ce plenul Camerei se va pronunta asupra celor doua rapoarte ale comisiilor de ancheta, va fi sesizata Comisia juridica pentru cazul inceperii urmaririi penale a Monicai Iacob Ridzi si a lui Calin Popescu Tariceanu. El a precizat ca cele doua rapoarte vor fi dezbatute in sedinte separate succesive. “Dupa ce cele doua rapoarte vor fi dezbatute de Camera Deputatilor, urmeaza sa fie sesizata Comisia juridica in privinta urmaririi penale. Este vorba despre interpretari procedurale. În prima faza se dezbat raporatele si apoi se va hotari in privinta inceperii urmaririi penale a celor doi”, a explicat Dumitru Pardau. El a adaugat ca Biroul Permanent a decis ca pana la 1 septembrie cele doua cazuri sa fie finalizate. Întrebat ce se va intampla daca rapoartele comisiilor de ancheta vor fi respinse de plen, Pardau a spus ca “procedural, lucrurile sunt interpretabile”. Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a explicat ca, din punct de vedere procedural, trebuie ca, mai intai, plenul Camerei sa se pronunte asupra celor doua rapoarte ale comisiilor de ancheta pentru ca hotararile in aceste cazuri sa se publice in “Monitorul Oficial”, iar, mai apoi, sa existe o baza de discutie privind inceperea urmaririi penale. Ea a spus ca, din acest motiv, Comisia juridica va fi sesizata dupa votul asupra rapoartelor comisiilor de ancheta. Ea a mai spus ca deputatii se vor exprima prin vot deschis in cazul rapoartelor comisiilor de ancheta si prin vot secret in cazul inceperii urmaririi penale. “În sedinta Biroului Permanent s-a decis ca, pana la 1 septembrie, toate rapoartele, discutiile si sesizarile Comisiei juridice sa fie trecute de plenul Camerei Deputatilor. Pobabil ca va mai fi inca o sesiune extraordinara”, a adaugat Aura Vasile.

Raportul Sterling nu-l incrimineaza pe Tariceanu
Subcomisia parlamentara de ancheta in cazul Sterling a aprobat, in urma cu zece zile, cu 13 voturi “pentru” si trei abtineri, raportul in care se stabileste termenul de 60 de zile de la aprobarea acestuia de catre plen pentru ca Guvernul sa decida daca reziliaza sau renegociaza contractul cu firma Sterling. PNL a apreciat ca Raportul Sterling este “pur politic” si a depus opinie separata la acest document. Potrivit unor surse din comisia de ancheta, raportul oficial al comisiei nu il incrimineaza in nici un fel pe fostul premier. Pe langa acest raport mai exista si o opinie separata a membrilor PDL din comisie, care cer acordul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling.

Alta unitate de masura pentru Monica Ridzi
Singurul dintre cei trei ministri anchetati de Parlament pentru care urmeaza sa se dea de plen un verdict pe 27 iunie este ministrul tineretului, Monica Iacob Ridzi. Comisia care a anchetat-o a terminat in timp-record cercetarea si a propus plenului inceperea urmaririi penale. Celeritatea de care au dat dovada membrii comisiei a fost pusa de unii pe graba parlamentarilor de a pleca in concedii. Aceste zvonuri au fost insa infirmate de mai multi membri ai comisiei. Deputatul PSD Anghel Stanciu ne-a precizat ca nu si-a luat bilet pentru concediu, iar colegul sau de partid Nicu Banicioiu a spus ca nici vorba ca vreun social-democrat din comisie sa fi grabit ancheta. Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului tineretului, Monica Iacob Ridzi, a propus premierului revocarea acesteia din functie si cercetarea pentru delapidare si abuz in serviciu, o ancheta a ANAF si sesizarea Consiliului Concurentei si a Curtii de Conturi in cazul contractelor cu Artisan si Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, “Ziua Tineretului”. PDL a depus un punct de vedere separat.

Verdictul pentru Nemirschi, mai la toamna
Conducerea Camerei nu a luat nici o decizie in ceea ce il priveste pe ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, deoarece comisia care ancheteaza cazul sau mai are de lucrat pana sa elaboreze un raport. Comisia se va intruni in a treia sa sedinta tot pe 27 iulie, dupa cum au stabilit membrii comisiei. Este putin probabil ca, in aceasta vara, raportul comisiei sa fie supus votului plenului.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000