Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Mircea Geoana: Cer DNA sa se autosesizeze in cazul lui Mircea Basescu

Mircea Geoana: Cer DNA sa se autosesizeze in cazul lui Mircea Basescu

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, dupa sedinta conducerii PSD, ca solicita DNA, "in mod oficial", sa se autosesizeze in cazul "celor 30 de hectare obtinute de Mircea Basescu" si a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispozitie Ioana Basescu.

"Un subiect de maxima preocupare este aceasta evidenta strategie a actualului presedinte de deturnare a atentiei opiniei publice de la propriile probleme si ale anturajului apropiat si de abatere a atentiei de la criza economica ce creeaza atat de multe probleme romanilor. Este evident ca in ultimele zile am asistat la o strategie deliberata de deturnare a atentiei de la subiectele sensibile pentru presedinte", a declarat presedintele PSD, la finalul sedintei BPN.

El a solicitat DNA, "in mod oficial", sa se autosesizeze in cazul "celor 30 de hectare obtinute de Mircea Basescu" si a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispozitie Ioana Basescu pentru a-si cumpara un apartement de lux in complexul imobiliar al lui Puiu Popoviciu. "Solicit in mod oficial autosesizarea DNA cu privire la cele 30 de hectare de teren obtinute de Mircea Basescu, fratele presedintelui, printr-o schema identica cu cea aplicata de Gabriel Popoviciu. De asemenea, solicitam declansarea acelorasi proceduri pentru milionul de euro pe care Ioana Basescu l-a avut la dispozitie pentru achizitionarea unui apartament de lux in zona proprietatilor lui Gabriel Popoviciu", a declarat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a cerut Parchetului sa raspunda de ce Costel Iancu este cercetat in stare de libertate, iar Gigi Becali este arestat, in conditiile in care ambii sunt acuzati de aceeasi infractiune, respectiv sechestrare. "Solicit un raspuns oficial catre Parchetul General in care sa ni se explice de ce un fruntas pedelist, domnul Costel Iancu, care a fost dovedit cu fapte antisociale grave, este judecat in stare de libertate, si domnul Becali, care se pare ca a avut fapte anti-sociale destul de grave, este judecat in stare de arest", a declarat presedintele social-democrat.

"Credem ca atunci cand justitia aplica legea trebuie sa o aplice cu egala masura si pentru apropiatii presedintelui si pentru adversarii presedintelui", a adaugat Geoana.
El a mai cerut structurilor statului sa fie "extrem de retinute cu privire la eventuale actiuni impotriva ziaristilor romani". "Daca exista probe temeinice, atunci se poate sta de vorba, dar acest inceput de creare de stare de teroare in Romania nu trebuie intretinut de institutiile statului roman", a conchis presedintele Senatului.

Vineri, Mircea Geoana declarase ca arestarea patronului Stelei Gigi Becali a fost dictata politic, in dorinta de a deturna atentia de la "lucrurile importante" ale tarii. "Aceste arestari spectaculoase in timp de noapte, aceasta senzatie ca traim, de fapt, o telenovela in care cineva incearca sa-si salveze la final de mandat promisiunea neonorata de lupta impotriva coruptiei, deturneaza energia si atentia opiniei publice de la lucrurile care sunt cu adevarat importante: depasirea crizei, pastrarea locului de munca", a declarat liderul PSD.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000