Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ministerul Tineretului confirma: Ridziada a fost platita de doua ori

Ministerul Tineretului confirma: Ridziada a fost platita de doua ori

Ministerul Tineretului a alocat 245.000 de lei directiilor judetene pentru organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului. Pentru aceleasi actiuni, Artisan Consulting a primit 280.000 de lei din partea aceluiasi minister.

Dupa ce a initiat programul "Romania in Miscare", Monica Iacob-Ridzi este invitata tot mai insistent sa faca pasi!
Nici o zi fara scandal la Ministerul Tineretului si Sportului. Asta dupa ce ieri, institutia condusa de pedelista Monica Iacob-Ridzi a confirmat indirect pentru Cotidianul ca a platit de doua ori pentru evenimentele organizate in tara cu ocazia Zilei Tineretului: o data cand a platit 282.620 de lei fara TVA firmei Artisan Consulting pentru „organizarea de ansamblu a evenimentului de divertisment“ in 39 de resedinte de judet si inca o data cand a distribuit din buget 245.000 de lei directiilor judetene pentru tineret (DJT) pentru exact acelasi lucru.
Potrivit raspunsului oferit ieri pentru Cotidianul de MTS, acesta a alocat in medie cate 5.000 de lei pentru 36 de DJT-uri, 10.000 de lei pentru alte patru si 25.000 de lei pentru una, Bucuresti.
Coincidenta sau nu: cele patru directii care au primit 10.000 de lei - Brasov, Cluj, Iasi si Arad - sunt si cele din care - potrivit contractului incheiat cu Artisan Consulting, la sectiunea notorietatea evenimentului - ar fi trebuit facute transmisii live pe televiziuni. La fel si in cazul Capitalei. Obiectivele au fost indeplinite: „Comisia de receptie analizand datele inregistrate pe suporturile magnetice furnizate de furnizorul independent de inregistrari tv confirma indeplinirea obiectivului din propunerea tehnica retinand faptul ca o serie de reportaje au fost realizate in mod suplimentar fata de cele promise prin propunere“, se arata in procesul-verbal de receptie al evenimentului incheiat intre MTS si firma amintita.
Ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi nu a reusit ieri sa explice insa de ce directiile judetene au organizat pe 2 mai acelasi tip de actiuni precum cele prevazute in contractul cu Artisan Consulting si de ce a platit de doua ori pentru acest gen de actiuni, in general jocuri si concursuri.
Primirea unor sume de bani de la minister pentru organizarea evenimentelor din 2 mai fusese confirmata marti pentru Cotidianul de mai multe directii din tara. Numai ca acestea sustineau ca au organizat pe cont propriu evenimentele de Ziua Tineretului din banii primiti de la minister, fara sa colaboreze cu nici una dintre firmele implicate in scandal: Artisan Consulting si Compania de publicitate Mark. „A fost o suma ca si pentru celelalte directii judetene.
Pe langa acesti bani, ne-au mai trimis si 600 de pixuri, 350 de tricouri, 350 de sepci, 150 de brelocuri, 2.000 de baloane si 800 de pliante. Din cei 5.000 de lei noi am platit artificiile, 1.500 de lei, si, cu aceeasi suma, am achitat sonorizarea si luminile la scena, am platit si premiile la concursurile pe care le-am organizat“, ne-a declarat Marcel Sitar, directorul adjunct al Directiei de Tineret din Maramures. Aceeasi situatie si la Vaslui. „In plus fata de suma mentionata am primit de la MTS urmatoarele: afise, pliante, tricouri si sepci inscriptionate, brelocuri, baloane, bannere si pixuri inscriptionate, spot tv si machete pentru presa scrisa. Am lucrat si noi cu o firma, dar nu una dintre acestea, pentru organizarea concertului, e o firma cu care noi lucram in fiecare an la evenimentele de Ziua Tineretului“, au sustinut reprezentantii DJT Vaslui.
Contract cu parfum poetic
Unul dintre procesele-verbale de receptie semnate intre MTS si Artisan Consulting contine pasaje incarcate de lirism: “Tineretea poate fi delimitata ca si varsta in care oamenii au cei mai multi prieteni. Incercam, in evenimentul initial si in cele care urmeaza, sa aducem in atentia tuturor bucuria de a fi impreuna, de a cunoaste oameni noi, de a canta si a dansa impreuna cu ei, de a ne masura puterile sau indemanarea nu doar cu prietenii apropiati, dar si cu oamenii pe care ii vedem pentru prima data“.
Monica Iacob Ridzi, audiata marti in Parlament
Ministrul Tineretului si Sportului se va prezenta martea viitoare in fata comisiei parlamentare de ancheta pentru a raspunde cum s-au cheltuit banii alocati Zilei Tineretului. Decizia a fost luata de membrii comisiei, reuniti ieri intr-o prima sedinta, condusa de Alina Gorghiu (PNL), dupa mai bine de doua ore de dezbateri ilare pe marginea regulamentului de functionare. Desi discutiile vizau doar forma si nu fondul problemei, democrat-liberalii au incercat sa-i puna piedici presedintei de comisie, la fiecare interventie a acesteia. In timp ce Sever Voinescu a avut probleme cu limba romana, poticnindu-se la fiecare punct din regulament pe care pretindea ca nu-l intelege din cauza exprimarii, colegul sau, Gelu Visan, a avut amendamente la fiecare articol, dar si observatii de stadion la adresa Alinei Gorghiu. Cea mai aprinsa dezbatere s-a tinut in jurul procedurii de luare a cuvantului, contestata tot de pedelisti. La jumatatea sedintei s-a reusit sa se stabileasca programul de lucru al comisiei in perioada vacantei parlamentare: 1-2 iulie, 6-7 iulie si intalniri in ultima saptamana din august.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000