Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Mesaj catre intelopi, de la Dan Nica, Ministrul Administratiei si Internelor

Mesaj catre intelopi, de la Dan Nica, Ministrul Administratiei si Internelor

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat astazi, la finalul sedintei coalitiei, ca toate persoanele care au fost implicate in scandul din Plaza Mall de sambata, vor fi demise si a transmis un mesaj clanurilor de interlopi: "Nu sunteti in siguranta".
"Toate persoanele care au implicare, in sensul incalcarii ordinului intern de functionare a Ministerului de Administratie si Interne, in cazul de la Mall, vor fi demise ca urmare a raportului pe care il voi primi de la Corpul de control" a declarat Nica.
Ministrul a adaugat ca Eugen Preda, implicat in scandalul de la Plaza Mall, a fost demis din MAI si ca nu a functionat niciodata ca politist. Nica a adaugat ca a dispus initierea unei anchete a Corpului de Control la nivelul Clubului Dinamo, atat in Capitala cat si in Brasov, pentru a se stabili imprejurarile in care Preda a beneficiat de anumite facilitati, desi era cunoscut faptul ca nu are un comportant ireprosabil.
"Persoana respectiva, care figura ca sportiv si avea si statut de angajat in cadrul Ministerului, niciodata nu a functionat ca politist si nu putea sa functioneze, pentru ca regulile de functionare ca politist sunt cu totul altele, a fost demisa. Am dispus ca Corpul de Control al ministrului de Interne sa faca o ancheta la nivelul Clubului Dinamo, in Capitala, Dinamo Brasov, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoana care nu era cunoscuta ca avand un comportant ireprosabil sa beneficieze de anumite facilitati, inclusiv pe linie sportiva", a spus Nica.
Potrivit lui Nica, sunt pregatite si o serie de modificari ale legislatiei in privinta ordinii publice care vizeaza redarea unor atributii Politiei Romane, care au fost luate "poate cu intentie in ultimii ani", dar si masuri de protectie a politistului.
"Sunt structuri specializate in MAI care au pregatite mai multe modificari pe linia ordinii si sigurantei publice. Pe acestea nu le-am avut in vedere datorita cazului Mall, ci datorita faptului ca in ultimii ani de zile, in Romania, Politiei Romane i s-au luat foarte multe din atributiile si posibilitatile de actiune, au fost limitate, poate cu intentii, poate nu. Datoria noastra in acest moment este sa reparam aceasta situatie si sa redam posibilitatea de actiune Politiei Romane, Jandarmeriei si Politiei de Frontiera, iar acest lucru il facem impreuna cu Comisiile parlamentare de specialitate. Si in Codurile penale si de procedura penala, am luat si am introdus cateva masuri, inclusiv la partea de protectie a politistului si a familiei acestuia, in exercitarea atributiilor de serviciu" a explicat Nica.
Ministrul a apreciat ca Politia si-a facut datoria in cazul de la Mall, insa ca importante sunt actiunile de prevenire a acestor situatii, in aces sens dand deja dispozitii cu caracter intern, confidentiale.
"Important este cum facem ca aceste actiuni sa nu se mai petreaca. Am dat cateva dispozitii cu caracter intern, nu pot sa vi le spun pentru ca tin de confidentialitatea actiunilor Politiei, dar aceste lucruri le-am dispus inca de saptamana trecuta. Veti vedea in perioada imediat urmatoare. Am un singur mesaj pentru clanurile de interlopi: Nu sunt in siguranta, sa aiba mare grija!", a precizat social-democratul.
Anuntul lui Dan Nica privind demiterea lui Preda vine dupa ce Constantin Luca, directorul clubului Dinamo Brasov a spus ca Eugen Preda si-a dat demisia din MAI, motivand ca si-a dat seama ca a incalcat niste reguli de conduita. "Eugen Preda si-a dat demisia in aceasta perioada in care s-au comis aceste fapte, pe motiv ca si-a dat seama ca a incalcat niste reguli de conduita, ca a creat probleme imaginii clubului si nu a vrut sa amestece clubul in actiunile lui personale si, probabil, de grup", a spus directorul clubului Dinamo Brasov, Constantin Luca, luni, intr-o conferinta de presa.

Dan Nica, catre clanurile de interlopi: Nu sunteti in siguranta!
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000