Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Marele blat pentru distrugerea DNA

Marele blat pentru distrugerea DNA

directia nationala anticoruptie

 Marele blat pentru distrugerea DNA
Pare că politicianul român n-are nimic sfânt. Nu e așa. El trăiește cu o credință veche și de neclintit, și anume că se adresează unor debili mintal. Prostia este valoarea fundamentală din care își trage seva. Prostia e sfântă.

Severin Adrian, condamnat în primă instanță la 3 ani cu executare pentru luare de mită, insul pe care l-am denumit cândva Bursucul Veninos, domnul H2O, dârz luptător la Bruxelles împotriva apei chioare, cel mai marcant, șpagamente vorbind, reprezentant al României în Europa, a produs, dintr-un prezidiu în Palatul Parlamentului, următoarele cugetări:

„Atunci când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul...”.

„Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupția înseamnă deviere și devierea nu poate fi a majorității sau a unanimității”.

Adică, dacă fură prea mulți, schimbăm legea și încurajăm furtul. Dacă se înmulțesc criminalii, consfințim crima prin lege ca activitate cetățenească. Că doar nu o să schimbăm poporul, nu?...

Individul, fost ministru de Externe și vicepremier, politician greu carevasăzică, desființează fără grețuri exact funcția esențială a unui politician: să încerce, pe riscul propriu, exact asta, să schimbe poporul.

Vreme de 400 de ani, segregarea rasială a fost scrisă în legile Statelor Unite. Oamenii cu pielea închisă la culoare erau tratați mai rău decât animalele. Niște politicieni, un Abraham Lincoln, un Martin Luther King sau Lyndon Johnson au reușit să schimbe, primii doi cu prețul vieții, acest mod de a gândi al poporului american alb, majoritar.

Tot de 400 de ani, chiar mai mult, România trăiește scufundată până la gât în corupție. Ce înseamnă asta, că trebuie să desființăm DNA și să schimbăm numele țării în Romita, mita.ro? Și Severin să primeasă steaua Romitei, în grad de cașcavaler în locul anilor de pușcărie?

Popularul infractor în delir S. Ghiță, după ce s-a contorsionat în fel și chip ca să reiasă că șefa DNA era prietenă cu el, a adus pe piață un mail de la cucuveaua mov, care era, firește, Kovesi, de vreme ce așa zice Ghiță, urmat de două bufnițe gablonț, luate de la Dragonul Roșu, pasămite ca daruri de la dna Kovesi, venită în vizită la el. Bine că S. Ghiță n-a scos vreun sutien, ceva, să spună că șefa DNA l-a uitat la el și că dorește să i-l dea înapoi.

Aidoma lui Severin, S. Ghiță vrea să inducă ideea că șefa DNA e și ea „din zeamă”, fiind amica penalilor, adică a lui: toți suntem corupți.

Un alt campion al manipulării pentru oligofreni revine în forță pe ecrane: T. Băsescu. După Udrea, DNA i-a deranjat și urmașa cea mare, drept care iată cum argumentează un fost șef de stat existența cucuvelei mov: „Ghiță este IT-ist. Îmi este greu să cred că n-a adunat de pe acea adresă mult mai multe mail-uri. Și am auzit declarații chiar în seara asta, că doamna Kovesi transmitea documente din dosar și rechizitorii folosind ori această adresă, ori adresa oficială. Domnul Ghiță nu putea greși, pentru că intră la pușcărie cu asemenea afirmații”.

Și Victor Ponta se regăsește în acest mare tablou. Îl folosește pe Tăriceanu ca să iasă la înaintare și acționează parșiv pentru public dar, totuși, destul de fâsâit ca strategie. Victor Ponta a luat tactica struțului. Bagă capul prin pământuri străine, se face că nu știe. Să ne aducem aminte: de Marțea Neagră, s-a dus până-n Africa de Sud la înmormântarea lui Nelson Mandela.

Victor Ponta și PSD chiar nu se vor da la o parte și vor beneficia și de sprijinul UDMR și al mai multor parlamentari. Ura tuturor împotriva DNA a depășit demult orice limită a raționalului. Sunt determinați mai mult decât niciodată să omoare Justiția.
Problema este că în fața acestui tăvălug atent dozat, Opoziția practic nu există. Cele doar câteva voci răsfirate ale lui Cătălin Predoiu și ale Monicăi Macovei se aud greu în fața acestei torpile parlamentare și mediatice și sunt total insuficiente. Argumenația clară, pe lege, publică practic lipsește cu desăvârșire în fața desantului blatiștilor Ponta- Tăriceanu- Băsescu- Udrea-UDMR și televiziunile prietene. Nu este deloc exclus ca și liberalilor să le convină. Că vorba aceea, în vizorul Justiției niciodacă nu știi când intri. Mai bine să moară totul.

În acest moment, salvarea Justiției stă în mâinile opiniei publice care sprijină masiv lupta anticorupție, stă în mâinile societății civile care ar trebui să fie mai dinamică, atentă și prezentă, stă în mână jurnaliștilor care servesc interesul public și nu politicul sau grupările oculte, stă în mâna președintelui României, a ambasadelor occidentale și a Comisiei Europene.

Destinatarul final al acestei luptei anticorupție este românul. Pentru el, tot ce s-a construit și câștigat cu greu trebuie să meargă, cu orice preț, mai departe. Indiferent cum îi cheamă pe cei care vor să arunce în aer totul.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Tutunea

Aveți dreptate, nu suntem chiar toți corupți, deși multora ne pare rău că am fost prost crescuți,incapabili de huzur.
0


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000