Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Lungu Romeo Daniel, un borfas descurcaret !

Lungu Romeo Daniel, un borfas descurcaret !

Lungu Romeo Daniel

 Lungu Romeo Daniel, un borfas descurcaret !
Negocierile pentru ocuparea funcţiilor secunde la vîrful Palatului Comunal şi Consiliului Judeţean ne arată, prin rezultatele sale parţi­ale, că marea reforma a partidului  reforma anunţată de preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, la toate nivelurile organizaţiei judeţe­ne a social-democraţilor se traduce şi prin propulsarea în posturi de conducere a finilor fostului primar Constantin Boşcodeală. Astfel, al doilea viceprimar al Buzăului va fi Ionuţ Apostu, cununat de familia Boşcodeală, iar unul dintre vicepreşedinţii la Consiliul Judeţean va deveni, foarte probabil, Romeo Lungu, care are însă o dublă calitate, aceea de fin al lui Constantin Boşcodeală şi de nepot al ex-prefectului şi şef PDSR, Ion Vasile.

La Palatul Comunal, lucrurile sînt aproape tranşate

Dacă la Palatul Comunal lucrurile sînt deja tranşate, în sensul că secunzi ai lui Constantin Toma vor fi Ionuţ Apostu şi Andrei Neder (ALDE), cel din urmă nomina­lizat, graţie unui protocol parafat la Centru între Dragnea şi Tăriceanu, la Consiliul Judeţean, negocierile au fost mai complicate. Protocolul PSD-ALDE l-a ambiţionat pe preşedintele de la Buzău al celui din urmă partid, Mihai Cristescu, să revendice o funcţie de vicepreşedinte al C.J,. aşa după cum este înţelegerea. Cum însă acelaşi document încheiat între pesedişti şi partidul lui C.P.Tăriceanu prevede că ALDE poate revendica doar o singură funcţie de vice, adică fie cea de la CJ, fie cea de la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar Neder a fost mai iute de picior şi şi-a adjudecat postul de viceprimar în Palatul Comunal şi exclude posibilitatea ca Mihai Cristescu să mai poată ocupa o funcţie de vicepreşedinte la C.J. În aceste condiţii, PSD va avea toată triada funcţiilor de conducere a Consiliului Judeţean Buzău, afirmă surse de presă bine informate.

Ce-i recomandă pe doritorii de vice la C.J.

Doritorii funcţiilor secunde de la conducerea executivă a Consiliului Judeţean Buzău sînt pesediştii Romeo Lungu suspendat (sau demisionar) de la şefia Direcţiei de Sport Judeţene şi Adrian Petre, actualul vicepreşedinte al Consi­liului şi preşedinte la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Ce-i recomandă pe cei doi pentru aceste funcţii? Iată o întrebare elementară şi legitimă. Pe Romeo Lungu îl recomandă pentru această funcţie, în afară de „vocea şi talentul său”, ca să parafrazăm o replică celebră dintr-un film clasic românesc, calitatea de fin al  fostului primar Boşcodeală şi nepot al ex-liderului pesedist Ion Vasile. Buzoienii nu prea ştiu de ce a plecat Lungu prin demisie ori autosuspendare de la şefia DTJS, dar în calitate de specialist în ceva, Lungu s-a distins prin mai nimic. Adrian Petre, însă, a devenit steaua urcătoare pe cerul politicii buzoiene în momentul în care acum cîţiva ani a sărit din adidaşii de arbitru de fotbal de liga a 4-a direct în costumul de şef erudit al Culturii buzoiene. Ascensiunea a continuat prin inventarea unui post de vice la C.J. concomitent cu propulsarea la preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal, ocupînd, astfel, două funcţii în acelaşi timp, la limita incompatibilităţii.
În cazul lui Adrian Petre nu e foarte limpede ce-l remarcă pentru cumulul acestor multe posturi ocupate simultan. Poate forma sportivă din tinereţe sau vocea baritonală de azi, însă orice om de bun simţ se poate întreba: oare în care dintre cele două funcţii taie, Petre, frunza la cîini? În cel de vice la C.J., sau de şef la A.J.F? Ori în amîndouă? Sau funcţiile publice buzoiene au devenit doar nişte simple sinecuri pentru nişte tinere speranţe ale politicii buzoiene. Numai să nu ne trezim că lupii tineri din politica judeţeană să nu devină rapid nişte ogari jigăriţi, obosiţi încă înainte de a se lansa în cursă.

Lungu Romeo Daniel, un borfas descurcaret !

Mediocrii au instinct sigur cînd e vorba să se unească împotriva valorii, dar au și meritul că o recunosc imediat. Este un instinct strict necesar – să găsească și vîneze prada. Sunt conștienți de propria lor nimicnicie și neajutorare. Tehnica lor de a se promova este cabala împotriva celor valorosi. Noroc că aceștia sunt o minoritate și ușor de detectat. Cum democrația lucrează cu majorități iese prăpăd de aici. Nu e ușor să depistezi aceste coterii pentru că nu sunt la vedere. Nu-ți declară prezența dar sunt influente, răspîndite și fac jocurile. Adesea operează subteran, sunt chiar secrete. Ocupă peisajul, se coalizează împotriva oricui e mai răsărit. Fac mult zgomot și nu operează decît în haită. Se trag unii pe altii, se apără unii pe alții, se sustin. Sunt pretutindeni unde se distribuie ceva – ranguri, decorații, măriri, stele pe umeri. Nu se înhăitează degeaba ci au un scop bine definit – să profite de lucruri pe care valoarea lor intrinsecă nu le-ar permite. Coteria e o mafie. Am văzut destule haite la lucru în anii tranziției. În cele mai mizere și in cele mai selecte.

E în povestea cu haitele f. multă impostură. Dacă nu ești atent, indivizii ăștia par adevărați, par că sunt și cineva. Asta chiar dacă nu au strălucit prin ceva vreodată. Nu contează, ei se umflă în pene, fac pe importanții. Dar nu va lăsați înșelați de aparențe. Nu sunt decît profitorii unor conjuncturi. Sunt mereu de partea puterii, a banului, a favorurilor.

Mediocrii se organizează rapid, spontan cînd e vorba să izoleze pe cei care concură la ce rîvnesc ei. Se grăbesc să îi defăimeze, să îi scoată din joc, să îi distrugă pe cei (puțini) care nu sunt ca ei. Odată vezi haita cu lupul alfa in față atacînd la baionetă pe cei puțini care nu sunt nici corupți, nici impostori. De aici vine pentru mediocrii pericolul maxim. Așa se și explică vehemența, furia campaniilor de denigrare. Se organizează spontan împotriva oricui ii deranjează. unt experți în cabale și în operații de desant.

Sunt niște slugi pe la case mari prin definiție. Curteni, experți în delicata artă a lingușirii puternicilor zilei. E greu de distins un mediocru din corul din jur. Nu e vorba doar despre camuflaj – una din specialitățile imposturii – ci de faptul că pozează în ceeea ce nu sunt. Așa își pot crea și menține influența. Își cultivă atent ridicarea în slăvi din partea altora ca ei – la fel de incapabili. Iși iau doctorate false de ex. Iși falsifică CV-urile. Își arogă merite inchipuite. Se gratulează cu alți la fel de șterși ca și ei. Se găsesc mereu pupincuriști tentați să își depună buzele pe fesă, la gazetă sau într-un prezidiu. Se face troc de laude și elogii, de poziții, de influență. Mediocrii ocupă juriile, instituțiile și bugetele – mai ales. Se premiază între ei, se recomandă unii pe alții.

Sunt tactici tipice de gașcă. Crează false reputații și false ierarhii. Este condiția obligatorie pentru a supraviețui în SISTEM. Sunt prezenți peste tot unde se împart  onoruri,  pomeni,  ministere,  directorate,  șefii. Nu ratează nicio ocazie. Cum nu pot rezista prin ce sunt și ce fac cu mînuța lor se bazează pe stăpîni, pe nași. Prin ei își aranjează să fie plasați în diverse slujbe, de preferință ca șefi, ambasadori, academicieni, tot felul de sinecuri. Găsesc ei un birouaș (cu șofer și secretară ) și de acolo își ceartă slugile. Se bagă în comitete și comiții. Și ce dacă sunt nuli! Cu atît mai mult are șansa cineva să ajungă ministru. Să te înconjori de proști, nu de capabili care să te umbrească și să-ți ia locul ! spune una din regulile abecedarului supraviețuirii în haită. Antiselecția e baza lumii românești în tranziție. In partide, in media, în cultura, in invățămint, în administrație.

Cît reușesc mediocrii să se mențină !? Cîtă vreme au ceva de dat, de împărțit. Atit reușesc să supraviețuiască. Unii se mențin în diverse șefii și ranguri pînă la bătrînețe. ÎI uită Dracu prin funcții și onoruri. Cît distribuie bunuri și servicii au și susținători și o clientelă. Mai auzi uneori cîte ceva despre ei – de obicei de rău. Nu lasă nimic în urmă. Pe unde ajung strică, fac prăpăd, papă tot. Sunt spăgari declarați și fără jenă. Trafichează. Vînd posturi grase ca pe moșia lor, negociază slujbe, încasează comisioane și tantieme. Asta nu-i împiedică firește să țină discursuri despre morală și corectitudine și sunt foarte vocali. Țes intrigi, știu să șicaneze și să dărîme un rival. Toată viața au călcat peste cadavre.

Mediocrul și submediocrul sunt niște serial-killers. La șoapte, cabale, urzeli, comploturi, intrigi nu îi întrece nimeni. Ăsta e secretul succesului lor. Coteria funcționează ca o mafie. E o gașcă, un gang, un clan, o bandă, cum vreți să îi spuneți. Propteaua, pila, trocul, aranjamentul, șmenul, cabala fac regula. Regulile acestor relații sunt aceleași ca la cîini – pedeapsă și răsplată.

Ce complică lucrurile este că românii (antiindividualiști prin definiție, în ciuda a ce se spune ) au vocația de a conviețui în haite. E în ADN-ul lor. Nu suportă să trăiască singuri. Gașca e aici un mod de viață. A te inchina unui semizeu de butaforie și a-l slugări e o regula. E darul nostru cel mai de preț. Găștile operează identic în politică, în administrație, în massmedia, în lumea cultural/intelectuală, în bănci și afaceri, în subterana interlopă.

Așa se înfățișează azi societatea românească. E o lume care nu izbutește să schimbe vechile modele, arhaice, tribale, pe care le moștenește din secolul al XVlll-lea. Unele chiar mai de demult. Nu avem chef să ne dezbărăm de ele. De ce am face-o!?…Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Margelatu

PSD -ul acum , o groapa a culturii ce reflecta sărăcia fără margini din care se ridica strigoii neamului nesăbuit de sus asa încât la cădere sa se aleagă praful atât de ei cât si de noi de furtul fără de sfârșit a bietei noastre tari!!! Moroi ca Lungu greu găsești , lichea penală ce nu se mai satura in a face trafic de influența in tot învățământul din județ , de la contracte de deratizări de forma ,băgate pe gâtul directorilor de scoli prin acoliții săi gen Sava sau alți doi trei , prinși in hora hoției fără simțire, pana la zugrăveli de forma !!! Un ingrat lipsit de cultura spălat doar de banii furați cinstit prin tot felul de firmulite si Ong-URI dubioase!!!
+20

Panturu

Stau si ma intreb : ce mai au de furat sau de vandut in acest oras? L-au distrus toti care l-au condus pana acum.arata de parca acum s-a tetminat razboiul....nu ai strazi,nu ai trotuare blocurile unul mai ,,colorat'' decat altul. Spitalul judetean nici nu gasesc cuvinte sa- l descriu ,mai rau ca in evul mediu .acest primar ales si cei care se lupta pt. o ,,bucata de ciolan de la primarie" cunosc situatia adevarata a orasului? Pe toti din aceasta clica psd-ista i-as intreba:daca ar avea un batran imobilizat care trebuie dus nu stiu la un medic cum poti sa-l scoti din bloc daca nu ai rampa, iesi cu el in strada pe unde poti merge?unde sunt trotuarele?nu exista. nu mai vorbesc de copii mici , cei care trebuie scosi cu carutul...aceeasi soarta. Domnilor de la primarie ar trebui sa va bateti pt. Problemele oamenilor nu pt. Voi asa cum a facut acel tovaras primar boscodeala care nu a facut absolut nimic buzaul arata din ce in mai rau. Sper sa nu mai vad cum,,peteciti''gropile din strada cu picioarele si pe ploaie sant ffff multe care ar fi trebuit facute pana acum in cei 26 ani de la revolutie. sunt scarbita cand vad atatea tinri care isi tocesc coatele pe bancile scolii iar cand ar trebui sa lucrezi nu poti obtine un loc de munca pt. Ca vin neamurile primarului sau cei care saut membrii in partidul lui.rusine sa va fie
+13


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000