Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Liberalul Cristinel Romanescu, loveste din nou !

Liberalul Cristinel Romanescu, loveste din nou !

Cristinel Romanescu

 Liberalul Cristinel Romanescu, loveste din nou !
O ştire care scandalizează lumea sportului îl are drept protagonist pe preşedintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, șeful liberalilor buzoieni. Reporterii de investigaţii din presa sportivă au ajuns la concluzia că buzoianul ar fi fost ales ilegal în funcţia de membru al Comitetului Executiv al COSR . Potrivit presei centrale, Romanescu ar fi beneficiarul unei adevărate conspiraţii care a culminat cu încălcarea statutului organizaţiei olimpice.

Freelancer-ul sportiv Lucian Oprea, jurnalist de investigaţie la Gazeta Sporturilor, anunţă pe blogul personal că noul Comitet Executiv al COSR ar fi fost ales ilegal, cu mult înainte de încheierea mandatului celui în functie, ales legal. Membrii forului executiv recent înlocuiţi cu nume noi, printre care se află şi liberalul Cristinel Romanescu, nu erau demisionari, ca în cazul fostului preşedinte COSR, Alin Petrache, care şi-a depus mandatul pe 29 august 2016.

Ziaristul Lucian Oprea scrie că, potrivit statutului COSR, în mod legal ar fi trebuit organizate alegeri parţiale doar pentru desemnarea unui preşedinte interimar, până la împlinirea mandatului de patru ani, de pe 28 februarie 2017 şi nu pentru realegerea Comitetului Executiv, întrucât niciun membru nu a demisionat odată cu Alin Petrache.

Potrivit blogului oprealuciansport.wordpress.com , la adunarea generală de pe 15 noiembrie toată floarea cea vestită a olimpismului românesc, între care și Cristinel Romanescu, s-ar fi întrunit fix pentru a încălca statutul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, procedând la alegerea Comitetului Executiv, fără că acest lucru să fie posibil, conform statutului.

În această situaţie excepţională ar fi trebuit organizate alegeri doar pentru această funcţie, nu şi pentru cele din forul executiv care urmau să se încheie statutar în februarie anul viitor.

Investigaţia jurnalistică realizată de Lucian Oprea a scos la iveală faptul că pe 29 august 2016, presedintele COSR, Alin Petrache, şi-a depus demisia din funcţia ocupată, explicând printr-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al Forului Olimpic Român motivele acestui gest. Alin Petrache însusi fusese ales într-o adunare generală extraordinară, în locul unui demisionar, Octavian Morariu.

Deşi ar fi beneficiat de această ilegalitate flagrantă, Cristinel Romanescu, președinte în exerciţiu al Federației Române de Tenis de Masă, nu s-a sfiit să felicite noua conducerea COSR din care face şi el parte.

„Aș dori să îl felicit pe Mihai Covaliu, câștigătorul cursei pentru funcția de președinte al Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Sunt convins că este omul potrivit pentru ocuparea acestei poziții, am încredere în viziunea și programul acestuia. În același timp, le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat un vot de încredere, astăzi, fără de care, cu siguranță, nu aș fi avut onoarea de a fi ales membru al Comitetului Executiv. Îmi exprim încrederea că echipa conturată aici are atât capacitatea, dar mai ales voința, de a lucra intens pentru repoziționarea sportului românesc pe treptele pe care le merită“, a precizat Cristinel Romanescu într-un comunicat redactat imediat după alegerile de marți 15 noiembrie 2016, de la COSR.

Cristinel Romanescu deține, pe lângă poziţia de preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tenis de Masă şi cea mai importantă funcție din Partidul Național Liberal Buzău.

Cristinel Romanescu, de pe lista DIICOT pe funcția de președinte unic interimar al PNL Buzău

Biroul Permanent Național al PNL a decis in 25.07.2016 dizolvarea Comitetului Executiv Județean Buzău și, totodată, numirea unui nou președinte unic interimar în organizația buzoiană. Este vorba despre Cristinel Romanescu, care a mai deținut funcția de co-președinte al PNL Buzău imediat după unificarea organizațiilor buzoiene ale PNL și PDL.

La acea vreme, Romanescu era vicepreședinte al Consiliului Județean, postură în care a fost ales în urma alegerilor din 10 iunie 2012, ca reprezentant al liberalilor în cadrul Uniunii Social Liberale. Din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, Romanescu a votat, chiar și după unificarea PNL și PDL, spre deosebire de colegii săi de partid, alături de Partidul Social Democrat. În momentul în care i s-a cerut în mod imperativ, de către libe­rali, demisia din funcția de vicepreședinte, Romanescu a pus în scenă o comedie ieftină, depunând la secretariatul instituței o cerere de eliberare din funcție, pe care majorita­tea social-democrată i-a res­pins-o la vot.

După demiterea sa, de că­tre Biroul Permanent Națio­­nal, din funcția de co-președinte al PNL Buzău, Roma­nescu a dispărut din atenția opiniei pu­blice, revenind, însă, săp­tă­mâna trecută, după ce numele său a apărut pe lista întocmită de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată con­ținând numele persoanelor fi­zi­ce care au beneficiat de „scutirea“ ilegală a datoriilor către bugetul municipiului, respectiv impozite, taxe sau amenzi.

Cristinel Romanescu, un penal cu state vechi

Romanescu este cunoscut opiniei publice datorita scandalului patrimoniului fostului UTC, actuala Fundatia pentru Tineret Buzau, unde impreuna cu Cristi Bigiu si-au insusit in mod fraudulos bunuri imobiliare de milioane de euro. Detalii explozive in filmuletul de mai jos

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000