Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Lazar Iulian Sorin, primarul de care avem nevoie

Lazar Iulian Sorin, primarul de care avem nevoie

Lazar Iulian Sorin

 Lazar Iulian Sorin, primarul de care avem nevoie
Avem nevoie de un Primar de Buzau care sa iubeasca oamenii, sa nu se teama de ei!

Buzaul este doar un oraș, nu o țara mare, nu e greu sa-l iubești. Iar odata cu orașul este foarte important sa iubești și oamenii lui. Sa știi sa glumești, sa zambești, mult și contagios, sa te uiți in ochi la oameni, sa dezdoi spatele garbovit, sa ridici capul infundat intre umeri, iar cand vii la un concert/teatru, sa nu te temi sa fii un om simplu, sa te uiți la concert din picioare sau sa te așezi printre oameni. Cand iubești, nu te ascunzi, ci deschizi brațele și primești. Eu vreau un primar de Buzau care sa iubeasca oamenii, sa nu se teama de ei și, bineințeles, eu vreau un primar care are o viziune, nu o vinegreta in cap.

Buzaul are nevoie de un primar tanar si pentru ca nu-si mai permite altfel. Senzatia mea e ca in Buzau generatia tanara, inteligenta, creativa si activa civic e aproape total decuplata, in pofida dorintei si ambitiei ei, de la treburile publice, mustind intr-o frustrare intristatoare. Si mai exista ceva ce tine de morala. O perspectiva cinica asupra istoriei ne spune ca problema caracterului moral e secundara cand vine vorba de a conduce destinele unei comunitati, ca eficienta, ambitia, realismul si pragmatismul sunt mai importante. Dupa parerea mea, aceasta este o falsa dilema nascuta si crescuta din caracterul ipocrit al relatiei noastre cu lumea moralei. Am fost invatati ca morala tine esentialmente de religie si ca un om cu caracter bun e un bun credincios. Un primar poate sa fure, poate sa minta mai rau ca Ponta, dar daca stie sa-si faca cruce si sta cu o icoana pe birou e in ultima instanta un om moral. Si desi stim ca nu-i asa, acceptam ideea pentru ca ne impaca cumva si pe noi cu propriile slabiciuni. Din fericire, generatiile mai tinere nu prea gusta asemenea spectacol de masti, aceasta inselatorie cu mir. In cazul lor criteriile moralei nu-i mai implica atat de mult pe popi.

Buzaul e, intr-adevar, un oras ceva mai conservator comparativ cu celelalte mari orase ale tarii, dar un primar bun ar trebui sa-i exploateze atuurile si nu slabiciunile. Pana la urma religia predica compasiunea si nu cinismul, modestia si nu ostentatia, cumpatarea si nu goana dupa arginti. De aceea cred ca un primar bun pentru Buzau, fara a fi neaparat un credincios, ar trebui judecat si dupa asemenea valori pe care, sunt convins, buzoienii, indiferent de varsta, orientare politica sau stare sociala vor fi dispusi sa le crediteze si sa le transforme in voturi.

Un primar pentru Buzau aproape de ideal ar trebui sa fie un om cu anvergura intelectuala, nu neaparat un intelectual, cel putin nu in acceptiunea romaneasca a termenului, cea de om-de-cultura, dar obligatoriu unul care intelege spiritul vremii si care simte pulsul viitorului. Iata de ce avem nevoie de un primar tanar. Alta mentalitate, alte planuri pentru banii publici. Sa ne luam Buzaul inapoi!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Gelu N

Este singurul care ar putea ridica primaria Buzau din cenusa
+14

Dinu Bujorh

Nu-mi este indiferent numele celui care o sa fie, după locale, primar de Buzău. E o chestie pur sentimentala. Am fost atras de figura celui din poza, a candidatului la funcția de primar... figură luminoasa, deschisa, privire vie, pătrunzătoare și ceva care degaja forță...
Din păcate comentariul domnului Tănăsescu nu este relevant și nu cred să-l avantajeze pe candidat. Dacă vrem ceva nou, dorința de altfel justificata, nu putem sa obținem decât utilizând forme noi de prezentare și mai ales de comunicare. Tehnica elogierii celui vrut de noi, pus față-n fata cu oameni și situații, pe care le mânjim, nu face decât sa aducă repulsie. Nefiind interesat de alte alea (partid politic, religie etc), voi urmări ce se întâmplă la Buzău, orașul de care ma leagă atât de multe amintiri..
-15


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000