Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
La lupta, Eleno

La lupta, Eleno

Copilul Elena nu este al lui Da Vinci, prin urmare e greu de inteles de ce ne asteptam sa depaseasca in inteligenta, pricepere intr-ale economiei, comportament, gramatica si buna crestere clasa politica romaneasca - aplicand principiul majoritatii, rezultatul e asa cum il stim: nesimtiti, incompetenti, mincinosi, needucati, rau intentionati si idioti.
Fiica presedintelui n-a facut demonstratia ca se integreaza perfect in nomenclatorul trasaturilor colegilor din politica. A reusit doar sa arate o fragilitate nefireasca pentru un copil nascut din Traian Basescu, lipsa de repeziciune in a da replica unor magari, buna crestere (mama, dulce mama!) si inexistenta instinctului de animal de prada, conditie sine qua non pentru un succes deplin printre aligatori.
Despre competenta nu poate fi vorba pentru ca n-a intrebat-o nimeni care-i diferenta dintre un amendament si o amenda, si deoarece fata nu s-a bagat in seama punandu-si matul sa glasuiasca, ca majoritatea alesilor neamului, a fost mai usor (in lenea generala, media nu se dinstinge prin sprinteneala) sa conchizi ca n-o duce capul.
Plus ca o femeie frumoasa e musai si cretina - aluziile graselor din politica de la varf, sau a uratelor, care se mint ca sunt fericite si-asa, pentru ca sunt inteligente, au contribuit decisiv la stirbirea brand-ului dus de Elena in spate ca pe-o cruce.
Dar in luminile rampei conteaza impresia. A pornit de jos, lipind afise, a luat lectii de dictie, s-a corectat dupa "succesuri" (Tariceanu, desi toata lumea i-a atras atentia, habar n-are cum lucreaza acuzativul si este convins ca "celalant" e un cuvant), a defilat pe podium (numeroase actrite americane au facut-o ai au demonstrat apoi ca au si minte), s-a dus in cluburi (daca enumeram politicienii barbati intalniti acolo de Elena incarcam serverul, dar a se rasfoi tabloidele, au poze), a invatat in America, si tot ce-a reusit sa imprime in mentalul colectiv sunt niste dezacorduri si doua discursuri pe care cineva i le-a scris fara sa o cunoasca, sa speculeze sensibilitatea si sa o foloseasca drept arma.
Asa ca probabil va fi un copil politic nenorocit pe viata, de la care criticii, foarte multi, asteapta sa nu-l faca pe tata de rusine - asta mai spune ceva, in ciuda peretilor in care izbesc cu Traian Basescu: parerea despre el nu este atat de proasta precum declama.
Asta nu se va intampla daca Elena imbraca haine de lupta si le da cu dogma, teorema, principiul si indicatorul macroeconomic in cap tuturor celor care-o trimit inapoi la modeling. Are ocazia sa-i puna pe caraitori sa-si inghita pretinsele biblioteci.
A pornit la lupta, si regulile jocului sunt trasate: loveste primul, daca nu vrei sa fii strivit!
Eu nu am indoieli, Elena Basescu va deveni europarlamentar. Masinaria PD-L o va ajuta sa stranga semnaturi, brandul puternic va vinde chiar daca nu deschide gura. Dar are sansa sa-si pastreze sensibilitatea si, cu voce pitica, senina, sa-i faca sa-si rupa buletinele pe cei care sunt convinsi ca ea nu face parte din acest film.
Si sa-si faca loc in lumea unde indivizi ca Marius Marinescu si Anca Constantinescu (aia de la B1) domina. Unde doua proaste, ca sa le tina minte fata, la o adica, si sa le vorbeasca de bine in fata lu taticu, au convins-o ca are ce sa caute. Si daca a intrat in hora, dovedind mult curaj, trebuie sa mearga pana la capat.
Era sa mai spun ceva: bun venit in normalitate! Dar mi-am adus aminte ca este un concept statistic: cu cat va fi mai multa anormalitate in politica romaneasca, cu atat anormalitatea va deveni normalitate.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000