Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ion Iliescu i-o taie lui Marian Vanghelie

Ion Iliescu i-o taie lui Marian Vanghelie

strong>Ion Iliescu i-o taie lui Marian Vanghelie: „Face rau partidului! Sa nu se mai joace cu excluderile”!
Razboiul dintre Marian Vanghelie si Miron Mitrea a intrat in faza de excluderi. Presedintele PSD Bucuresti a incercat, la sedinta Biroului Permanent National (BPN) de luni a PSD, sa il dea afara pe Mitrea din partid, pe motiv ca acesta prejudiciaza sansele lui Mircea Geoana la Presedintia Romaniei prin contrele permanente puse conducerii partidului. "Trebuie sa facem ceva cu oamenii astia care ne torpileaza din interior", ar fi spus Vanghelie, referindu-se la Mitrea si la Octav Cozmanca. Mitrea se declarase public de acord cu multe dintre criticile formulate de Cozmanca in scrisoarea deschisa trimisa duminica pesedistilor. Propunerea lui Vanghelie viza excluderea lui Mitrea din partid, chiar daca ea n-a fost formulata foarte clar in BPN. Nu s-a luat nicio decizie in acest sens, mai ales dupa ce Adrian Nastase le-a atras atentia colegilor de partid ca, daca Mitrea va fi exclus, va pleca automat sa lucreze pentru campania lui Sorin Oprescu.

"Decizia de excludere a mea ar trebui luata in organizatia de Vrancea. Joc inchis"

Mitrea a fost cel care a devoalat, la televizor, planul lui Vanghelie. "Vanghelie si cred ca Toma de la Olt au propus chestia asta. (...) El este singurul care are curaj sa faca afirmatii pe care nu le-ar face altcineva din motive lesne de inteles si atunci este folosit ca trompeta pentru aceste lucruri de cei care controleaza partidul la ora aceasta, gasca lui Hrebenciuc care il controleaza si pe Mircea Geoana. Ei s-au suparat foarte tare pe mine ca am spus ca o buna parte din ceea ce a scris Octav Cozmanca in acel material e real", a declarat Mitrea, la Realitatea TV. Vanghelie a recunoscut: "Este adevarat ca am propus excluderea dansului din PSD. Am spus sa facem o analiza in primul rand si apoi, daca nu gasim o alta formula, sa-l excludem din PSD. (...) Dl.Cozmanca, dl. Mitrea, care au beneficiat de 20 de ani de privilegiile partidului, acum se dau mari lideri la televizor si vin si sar in apararea domnului Traian Basescu. Oameni `care cred ca, daca se lipesc si ii dau un ajutor lui Traian Basescu, se considera ca au scapat de problemele pe care le au, dar se vor pacali", a spus Vanghelie.
Mitrea sustine ca nu exista nicio posibilitate sa fie exclus din partid. "În primul rand, o astfel de discutie n-ar fi trebuit sa aiba loc in BPN. O astfel de decizie ar trebui sa fie luata din organizatia de Vrancea, din care eu fac parte. Daca se ajunge aici, e joc inchis", ne-a declarat Mitrea, care este foarte popular in filiala condusa de Marian Oprisan.
Senatorul PSD sustine ca Vanghelie, Hrebenciuc &co. incearca sa-l ameninte, asa cum au facut-o in trecut, suparati ca i-a dat dreptate lui Cozmanca. "Povestea cu sprijinul pentru Basescu e o smecherie de-a lor. Din cate stiu, Cozmanca nu lucreaza pentru Basescu. Eu am spus ca il simpatizez pe Sorin Oprescu, dar ca sunt pesedist si sprijin candidatul partidului nostru", a mai spus Miron Mitrea.

Ion Iliescu: "Astfel de declaratii fac rau partidului"
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a contrat ferm pe Vanghelie. "Ar fi bine ca Marian Vanghelie sa se mai abtina de la astfel de declaratii! I-am mai spus-o. Sa nu ne mai jucam cu excluderile din partid!", a declarat Iliescu pentru Gandul. El a mai spus ca o astfel de atitudine este "inadmisibila intr-un partid democratic". "Face rau partidului, ii face rau lui Mircea Geoana si, in ultima instanta, chiar si lui Vanghelie. L-am mai atentionat de cateva ori sa fie mult mai atent cu astfel de declaratii", a precizat Ion Iliescu.

Marian Oprisan: "Declaratia lui Vanghelie este o gluma"
Marian Oprisan, liderul organizatiei de Vrancea, din care face parte Miron Mitrea, a declarat la randul sau ca o astfel de discutie nu are niciun sens. "Cu toata prietenia, eu nu pot spune despre declaratia lui Vanghelie decat ca este o gluma. Nu poate fi nimic altceva", a caracterizat, foarte acid, Oprisan demersul lui Vanghelie.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000