Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Interviu cu Mircea Basescu

Interviu cu Mircea Basescu

Mircea Basescu, catre reporterul Gandul:
„Chiar daca am fost marinar, stiu toate smecheriile astea. Daca vrei, vii aicea si te invat eu cum se fac. Ori iti faci meseria, ori esti un gaozar ca altii, cum bine v-a zis frate-miu“.

Fratele presedintelui Romaniei ii multumeste intr-un mod original presedintelui GIP pentru acuzele la adresa sa: „Nu-i vom construi nici macar o casa de veci lui Ciuvica“
Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost acuzat ieri de Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP) ca a pus pe roate la Constanta o afacere tip Baneasa – Puiu Popoviciu. Mai precis, a fost acuzat ca vrea sa foloseasca terenuri agricole apartinand statului pentru a dezvolta o afacere imobiliara. Contactat de Gandul pentru precizari, Mircea Basescu a raspuns in stil prezidential la o intrebare simpla, adresata pe un ton politicos: „Chiar daca am fost marinar, stiu toate smecheriile astea. Daca vrei, vii aicea si te invat eu cum se fac. Ori iti faci meseria, ori esti un gaozar ca altii, cum bine v-a zis frate-miu”. Ulterior, Mircea Basescu si-a gasit scuza pentru atitudinea sa in faptul ca se face foc si para la auzul numelui „Ciuvica”. Si n-a scapat ocazia de a-i raspunde la acuze presedintelui GIP cu o amenintare voalata: „Nu-i vom construi nici macar o casa de veci lui Ciuvica”.

- Domnule Basescu, veti schimba obiectul asocierii dintre Global Business & Investments si Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) din Constanta?

- In ce calitate sa va zic eu ce se va face sau ce nu se va face acolo? Eu nu sunt actionar la firma de care ziceti.

- N-ati avut niciodata nimic de a face cu Global Business & Investments?

- Doar mi-am dat cu parerea acolo, din prietenie cu actionarul principal…

- Va referiti la prietenia cu fiul dumneavoastra?

- Domnule, eu vad ca dumneata esti agresiv fata de mine! Esti de partea lui Ciuvica… Dumneata stii ca fecior’miu a intrat acolo acum o luna?

- In Registrul Comertului scrie ca Dragos Basescu are 85% din Global Business & Investments, deci este actionarul principal. Nu am cercetat istoricul firmei.

- Pai vrei sa te invat eu meserie? Eu, chiar daca am fost marinar, stiu toate smecheriile astea. Daca vrei, vii aicea si te invat eu cum se fac. Ori iti faci meseria, ori esti un gaozar ca altii, cum bine v-a zis frate-miu.

- Cred ca v-ati ambalat degeaba. Intentia mea e sa lamurim implicarea dumneavoastra si a fiului dumneavoastra in firma. Mi-ati spus ca aveti o relatie de prietenie cu actionarul principal, acesta este fiul dumneavoastra si atunci am presupus ca va referiti la el. Inteleg insa ca e vorba de fostul actionar majoritar.

- Da, e vorba de administratorul firmei, Adriana Opreanu, cu care ne cunoastem de 7-8 ani. Fecior’miu a terminat facultatea acum 3 ani, ea avea nevoie de un contabil la firma si atunci i-am zis sa-l ia pe Dragos ca e bun, a lucrat si la Deloitte... Va rog sa ma scuzati ca m-am aprins mai devreme, dar mi se ridica tensiunea brusc, numai cand aud numele Ciuvica. Acum cativa ani, zicea ca am luat gratis fabrica de inghetata, ori eu stiu ca am platit 6 ani la ea de mi-a cazut parul din cap. Peste 200.000 de dolari, cu penalitati, ca un an n-am platit si am avut penalitati de intarziere… Iar acum sunt un simplu angajat al unei firme din Constanta. Nu inteleg, fratilor, ce aveti cu mine? Toata presa a sarit pe mine pentru contractul cu Energy Holding, dar adevarul e ca olandezii m-au pupat pe frunte ca au facut economii. Si in scandalul asta, recent, cu arestarea lui Popoviciu, numele meu tot artificial apare. Nu l-am cunoscut in viata mea pe acest om. Incerc sa-mi vad de treaba mea, nu fur, nu dau in cap la nimeni…

- Revenind la asocierea cu Statiunea de Cercetare Pomicola: in calitate de prieten al fostului asociat majoritar al firmei Global Business, ce puteti sa-mi spuneti despre viitorul asocierii? Veti respecta termenii acesteia sau veti face investitii imobiliare, asa cum scrie in obiectul de activitate al firmei?

- Obiectul principal de activitate al firmei este managementul si consultanta – de acolo isi ia banii. Nu-i vom construi nici macar o casa de veci lui Ciuvica. Chiar acum sunt aici, in fata fermei, si va pot spune ca azi s-a terminat plantarea ultimilor piersici pe o suprafata de 20 de hectare. S-au investit intre 50 si 100.000 de euro cu puietii, sistemul de irigatie si gardul. La ideea stapanului terenului, s-au plantat 6 specii de piersici, pentru a vedea cum se comporta aici, pe malul marii, iar productia ar putea incepe abia peste vreo patru ani.

- Va multumesc pentru precizari.

- Acum, la final, va zic si eu, sincer, cu placere.


GIP cere anchetarea asocierii dupa modelul „Popoviciu” intre o firma controlata de fiul lui Mircea Basescu si o institutie agricola de stat
Grupul pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, denunta prevederile asocierii intre o firma controlata de fiul lui Mircea Basescu, fratele sefului statului, si o institutie agricola de stat, sustinand ca aceasta este o noua "Baneasa Investment" si cerand o investigatie. GIP sustine, intr-un comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca, in decembrie 2006, "firma familiei Basescu, Global Business & Investments", a incheiat un contract de asociere in participatiune cu Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) din Constanta, institutie de stat.
GIP sustine ca Global Business & Investments este "detinuta si administrata de copiii si apropiatii lui Mircea Basescu", fratele presedintelui Traian Basescu fiind "implicat direct in activitatea acestei societati". Potrivit GIP, actionarul majoritar al SC Global Business & Investments SA este Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu si nepotul presedintelui Traian Basescu, el detinand 85 la suta din actiuni si avand calitatea de cenzor al societatii. Restul de 15 la suta dintre actiuni sunt detinute de Adriana Opreanu, care este si administratorul societatii. Adriana Opreanu este director la firma SC Plusfood Constanta SRL, firma de procesare de carne de pui condusa de Mircea Basescu. Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu, este si ea, potrivit GIP, cenzor al Global Business & Investments.
SCDP este o institutie de stat care functioneaza in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti" si in directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare Maracineni - Arges, mentioneaza GIP.
Contractul este incheiat pe o perioada de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire, obiectul acestuia fiind "cercetarea stiintifica si productia in agricultura". Potrivit datelor prezentate insa de GIP, conform alineatului 6.6 al articolului 6 din contract, obiectul de activitate poate fi completat oricand, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie.
Citand din contractul de asociere intre cele doua parti, pe care il si da publicitatii, GIP sustine ca "asociatul principal" SCDP are dreptul la 30 la suta din profit, iar "asociatul secundar" Global Business & Investments beneficiaza de 70 la suta din profit. Contractul are ca obiect exploatarea agricola a terenului, sustine GIP, desi principalul obiect de activitate al Global Business & Investments este acela de "dezvoltare (promovare) imobiliara".
In incheierea comunicatului, GIP solicita autoritatilor statului "anchetarea transferului celor 30 de hectare de teren ale Fermei Agigea".
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000