Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.



-----
Interviu cu Ion Cristoiu

Interviu cu Ion Cristoiu

Pe nepusa masa, televiziunile au parte de inca un show, la nivel inalt. Cristoiu vs Badea. Discutia celor doi a inceput abrupt, ca o furtuna de vorbe grele. Ion Cristoiu si-a surprins colegii de la Antena 3 – emisiunea „Sinteza zilei“ -, parasindu-i brusc, pe motiv ca Voiculescu si partidul sau nu au iesit de la guvernare. I-a bulversat insa, complet, abia atunci cand a invitat-o la emisiunea sa pe Elena Udrea si a declarat ca a votat-o pe Elena Basescu. Mircea Badea l-a ironizat, in emisiunea „In gura presei“ pentru noile sale optiuni politice. Cristoiu i-a raspuns acid in Jurnalul National, iar Badea a dat replica in emisiunea sa si pe blogul personal. Ion Cristoiu a explicat, marti, la Interviurile Gandul, de ce a iesit din pluton.
- Domnule Ion Cristoiu, schimbarea dvs. de optica si faptul ca ati abandonat emisiunea lui Mihai Gadea a generat o polemica fierbinte intre dumneavoastra si Mircea Badea. Cum s-a ajuns aici?
- A inceput campania electorala. L-am criticat pana acum pe Traian Basescu intrucat nu era competitor. Acum gata! Am mai facut lucrul asta atunci cand au candidat Iliescu si Constantinescu. L-am sustinut pe unul dintre ei, dupa care m-a injurat o tara intreaga. Incerc sa nu mai fiu chibit. Nu mai vreau sa fiu chibit electoral. Daca Mircea Badea vrea sa fie chibit, il priveste. Eu nu mai vreau sa fiu. Apoi el a tras o concluzie gresita, pentru ca am invitat-o pe Elena Udrea. Ce legatura are Udrea cu Basescu?
- Este o persoana apropiata, politic, presedintelui.
- Am vorbit cu Elena Udrea despre ascensiunea ei din ultimii patru ani, ce vrea sa-i spun, ca e mai stiu eu ce?! Ma invata Mircea Badea cum sa pun intrebari, cum sa fac emisiunea? Emisiunea mea este o emisiune de taifas, nu? Mi-a mai spus de Elena Basescu... Ce, n-am voie s-o votez pe Elena Basescu?! Sunt un om liber, nu trebuie sa cer voie de la el sau de la Voiculescu. E treaba mea cu cine votez.
- Ati plecat de la “Sinteza zilei”, dar ati mers la Gabi Firea in emisiune. Poate asta i-a necajit...
- Asta e parea lui Gadea, care e o parere proasta. Gadea nu e fair, stie foarte bine ca am avut o discutie si cu el si cu conducerea postului, si am spus “Domnule, plec de la Sinteza zilei, intrucat, fiind o emisiune care se face in fiecare seara, sunt momente in care nu pot ocoli anumite subiecte”. La Gabi Firea ma duc o data pe sptamana, e altceva. Dar nu seara de seara.
- Mircea Badea promite ca polemica este abia la inceput. Ii veti raspunde?
- Sigur. P.S.-ul meu de azi este absolut corect si, avand in vedere ca si el se ocupa de emisiunea mea, ma voi ocupa si eu, numar de numar in Jurnalul National, de emisiunea lui si voi arata cat este de independent.
Badea a facut la fel si cu Cristian Tudor Popescu. E deja paranoia. Pai, cine se crede?! Trebuie sa-i cerem voie lui Mircea Badea ce sa facem, ce sa spunem?! De unde si pana unde?! Mi se pare stupid, iarta-ma. Eu nu mi-am dat cu parerea nici despre emisiunea lui Gadea, nici despre a lui Gabi Firea, nici despre emisiunea lui. Imi vad de treaba.
- V-ati schimbat optica in privinta lui Basescu? Fostilor colegi li se pare ca da.
- Prin atacurile reluate seara de seara la adresa lui Basescu, devii plicticos. E mult. Mai las-o! Mai sunt si alte subiecte. Dincolo de toate, nu inteleg ce treaba au ei cu mine?! Ce le-am facut? In cele din urma este o chestiune de gazetarie: nu vad de ce, noi toti, trebuie sa gandim la fel. De ce trebuie sa gandesc eu ca Mircea Badea? Eu gandesc altfel, poate gresesc, dar e dreptul meu. Ne-am intors la acel “cine nu gandeste ca noi, nu o face pe Elena Udrea curva si pe Elena Basescu toanta, s-a dat cu dusmanu’”. Acuma, sincer, ma vedeti pe mine sa fiu de partea lui Basescu?! Dar nici jurnalistic nu se mai justifica un atac continuu – ti-o spun gazetareste - acum cand ataca toata lumea. Se justifica prin 2005, atunci avea farmec, cand era laudat de toti. Ce sa fac, sa ma inscriu seara de seara in cor si sa spun ca e rau... Bun, am inteles, dar care e beneficiul pentru gazetarie?! Sa-l atace Mircea Badea, caruia i se pare curios ca n-am atacat-o pe Elena Udrea. Poate ca imi place de Elena Udrea. Glumesc, nu e genul meu. Dar de Udrea am spus, si in 2005, si acum, ca nu e fata blonda care pare. Cum nici Elena Basescu nu e atat de naiva cum se spune.
Nu stiu, sa considere ca am innebunit, ca m-am ramolit sau poate ca-mi place de femeile-astea, cine stie. Sigur ca glumesc.
Insa vreau sa spun ca Popescu i-a raspuns foarte politicos. Eu am sa ii raspund cum merita – stai, domnule, putin, ma inveti tu cum sa vorbesc si cum sa fac emisiune?! Ce Dumnezeu...

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000