Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Finii si cumetrii nu il vor pe Constantin Toma la Palatul Comunal

Finii si cumetrii nu il vor pe Constantin Toma la Palatul Comunal

Constantin Toma

 Finii si cumetrii nu il vor pe Constantin Toma la Palatul Comunal
Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, se confruntă cu prima criză majoră de la preluarea acestei funcţii, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut. Criza a fost declanşată, spun surse din interiorul organizaţiei, aşa cum şi era de aşteptat, de anunţul său precipitat legat de candidatura omului de afaceri Constantin Toma, fost senator PSD în legislatura 2000-2004, anunţ făcut cu câteva zile înainte de pronunţarea sentinţei în ,,Dosarul Gloria”, în care fostul primar Constantin Boşcodeală a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare şi scos pe tuşa politicii pentru o perioadă de cel puţin cinci ani.

Anunţul lui Ciolacu a fost perceput ca un afront personal de fostul primar care, la acea dată, încă se îmbăta cu apă rece, sperând că va fi achitat. Iar acum, după condamnare, Constantin Boşcodeală nu se împacă cu ideea că a devenit un nimeni pentru organizaţia PSD Buzău şi a pus la cale un puci împortiva lui Marcel Ciolacu. Astfel, acesta s-a trezit, joi, la şedinţa Comitetului Executiv al organizaţiei municipale PSD, când intenţiona supună votului validarea candidaturii lui Constantin Toma, cu o ploaie de aspiranţi la această poziţie.

Bârlă, Ioniţă şi Lazăr se vor în sondaj

Aceasta după ce, joi dimineaţă, un grup de pesedişti ai organizaţiei municipale s-au întâlnit cu Constantin Boşcodeală pentru a pune la punct strategia. La şedinţa de joi, Marcel Ciolacu a întâmpinat o puternică rezistenţă din partea grupului respectiv – pe care, Boşcodeală îl controlează prin finii şi cumetrii săi - , care a cerut un nou sondaj de opinie în urma căruia să fie stabilit candidatul pentru Palatul Comunal. Pe lângă Constantin Toma, ei au cerut să fie incluşi în noua cer­cetare sociologică, viceprimarul Fănică Bârlă - care astăzi va fi uns primar interimar, unul dintre ,,meşterii” malversaţiunilor din Primărie – şi medicul Victor Ioniţă, naş al primarului Constantin Boşcodeală. Apariţia ultimului pe firmament nu este o surpriză, dat fiind că, la sfârşitul anului trecut, acesta a organizat, prin structura asociativă pe care o conduce, o revoltă de catifea a medicilor din Spitalul Judeţean, care au ameninţat cu demisia în bloc în cazul, nesatisfacerii unor revendicări a căror rezolvare reprezenta apanajul Guvernului. Pe lângă cei doi noi aspiranţi la senzaţiile tari pe care le poate oferi scaunul eliberat de Constantin Boşcodeală, s-a cerut în sondaj şi directorul Registului Comerţului, Sorin Lazăr, care se încălzeşte pe margine de vreo două săptămâni în căutarea unui partid care să-i ofere posibilitatea de a candida la Primărie.

Auditul promis de Toma a creat panică

Dincolo de răzbunarea lui Constantin Boşcodeală, poves­tea are şi o altă latură. Revolta pusă la care de gruparea controlată de fostul primar a fost înteţită şi de anunţul candidatului susţinut de Marcel Ciolacu, omul de afaceri Constantin Toma, care a promis că, în cazul în care va deveni primar al Buzăului va comanda, un audit aplicat în Primărie şi în instituţiile şi societăţile subordonate Consiliului Local, care s-ar putea lăsa cu o ploaie de dosare penale, atât pe numele lui Boşcodeală, cât şi pe cel al membrilor grupării. În acelaşi registru s-au situat şi presiunile care s-au făcut, tot joi dimineaţă, asupra viceprimarului Alexandru Dunel preferat de Marcel Ciolacu-, de a declina propunerea de a deveni primar interimar.

Totuşi, sursele noastre nu exclud nici posibilitatea ca revolta să fie, de fapt, o mascaradă organizată de însuşi li­derul PSD Buzău Marcel Ciolacu, care s-ar fi văzut nevoit să admită că s-a grăbit atunci când l-a nominalizat pe Constantin Toma, al cărui audit promis ar putea atinge şi alte subiecte sensibile din perioada cât Ciolacu a fost el însuşi viceprimar şi om de nădejde al echipei lui Constantin Boşco­deală.
  
  

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000