Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Fara Boscodeala!

Fara Boscodeala!

Constantin Boscodeala

 Fara Boscodeala!
Ideea că am rămas fără Boşcodeală mă pune pe gânduri. Îmi dă chiar fiori… Eram pregătit pentru orice nenorocire, chiar şi pentru un tsunami în balta din Crâng, dar nu şi pentru o eventuală înlăturare a lui Boşco.

La noi, buzoienii, Boşco era eternitatea, cam în acelaşi mod în care a fost, este şi va fi încă ani multi de acum înainte Iliescu. Pentru unii politicieni, nu există solutii democratice, constitutionale ori justiţiare, ci numai biologice. Aş fi putut spune că Boşcodeală era mai mult decât vesnicia. Era resemnarea mioritică în faţa unui destin fără nume, fără dimensiuni şi fără termen de valabilitate. Pentru că, dacă – Doamne, fereşte! – justiţia română nu-şi exercita, din varii motive, atributiile, Boşcodeală rămânea fericit până la bătrâneţe pe locul său, soarta buzoianului de rând având, definitiv, un nume. Chemându-se NIMIC.

Nici un ziarist adevărat n-avea cum să-i propună şefului său un dialog la zi cu Boşcodeală, dacă nu voia să fie privit cu stupoarea aceea politicoasă, potrivită cu muncile care nu duc nicăieri. Aşa, o întrebare, două, din respect ipocrit pentru structura puterii, cu motivatia bleagă a momentului în care stii că te străduiesti degeaba, mai mergea. Dar o convorbire, pe toată lătimea unui mijloc de ziar, era o aberatie. Putem să punem cap la cap toată vorbirea publică, pentru stiinta întregii natiuni, din acesti 20 ani, a lui Boşco şi nu vom umple o pagină.

Boşcodeală era supremul mut PENAL al Puterii. Era imaginea unui prezidiu, în felul cum ne-am deprins să fie prezidiile în jumătate de secol de bolsevism. Nimeni nu se întreabă ce caută la masa cu pânza rosie cutare şi cutare. Există întotdeauna o cauză şi în absurd. Prezidiul e ceva ce trebuie să fie, iar Boşcodeală e omul fără de care biroul primăriei Buzău nu-i de conceput. Se spărgeau guverne, cădeau premieri, aveau loc miscări tectonice în masa politică, dar Boşcodeală era definitiv. Mocanu s-a temut pentru sceptru, Boşcodeală n-avea până mai ieri nici un motiv s-o facă. Nu se născuse încă omul sau gruparea care să vrea cu adevărat descăunarea lui Boşcodeală.

Când dărâmi un zeu de pe soclu, trebuie să pui în loc unul mai bun. Ce putea să pună Buzăul în locul lui Boşco, când însusi Boşcodeală nu stia să-i explice Buzăului cum de a ajuns el primul om în municipiu?

Sincer vorbind, gândul că Boşcodeală nu mai este primul om în judeţ şi şeful Primăriei Buzău, adică al acelei jumătăţi locale pe care nimic n-o justifică – nici traditia, nici bugetul, nici grijile momentului, în afară de corupţie şi furt – mă îngrozeste.

Câtă vreme era acolo, sus, în fruncea băieţilor deştepţi, aveam sentimentul linistitor că timpul s-a oprit în loc. Şi că n-o să îmbătrânesc niciodată. Că suntem învesniciti prin Boşcodeală. Noi, în sărăcia noastră; el, în huzurul pe care numai hoţia şi prostia pot să ţi-l dea.

Ce tot bolborosim despre vocatia europeană a românului?!! Ce tot facem pariuri pe traseistii celorlalte partide?! Am rămas o comunitate de pariori şi de profeti care nu vede mai departe de ştabul local.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

ciobota mihai

Vreau si eu cu suspendare! Negociez suma...Nu mai vreau rate la banci
+4

Vladimir S

Si istoria se repeta.....la nivel mai mic, dar se repeta! In 89 eram fericiti ca Ceausescu nu mai e, vroiam libertate, vroiam cale libera. Si ce am primit? Libertate pe paine sa tot mancam pana ni s-o apleca! Nu s-a mai facut nimic, nu s-a mai construit nimic, oamenii nu au un loc de munca, etc. Acum suntem fericiti ca nu mai e Boscodeala....Si cine ar trebui sa vina sa redreseze totul cand totul oricum e distrus? Ce sa redreseze cand nu mai exista nimic? Boscodeala si-a strans in jur oameni care acum ii intorc spatele si se dezic de el. De ce? Toti au furat si poate mai mult decat Boscodeala, dar au stat in umbra. Cine va fi primar in urmatoarele luni, Barla? Pai Barla va fi distrus. Toate afacerile lui vor fi din plin supravegheate, transportul in comun iar va suferi un colaps. Sau probabil ca Barla jr. va continua traditia si afacerile familiei, ca doar deh......averea e pe numele lui: autobuze, Str. Soarelui, vila de la Grajdana si altele. Barla va fi distrus! Care din toti candidatii anuntati pentru cursa primariei ar fi capabili sa redreseze ce tot ei au furat in umbra lui Boscodeala? Suntem o natie de retardati!
+36


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000