Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Experiment politic in laboratorul pedelist

Experiment politic in laboratorul pedelist

strong>Emil Boc a prezentat ieri seara componenta Cabinetului parasit de social-democrati si a convocat prima sedinta de Guvern in acest format.

Cum se preconizase, ministrii PD-L, cu exceptia lui Mihai Stanisoara si Theodor Paleologu, au preluat conducerea celorlalte ministere. Astfel, daca seful Executivului va asigura interimatul la Ministerul Educatiei, Catalin Predoiu (actual ministru al Justitiei) va fi numit interimar la Ministerul de Externe, Adriean Videanu (ministru al Economiei) la Ministerul Sanatatii, Elena Udrea (ministru al Turismului) la Ministerul Mediului, Radu Berceanu (ministru al Transporturilor) la Ministerul Agriculturii, Gheorghe Pogea (ministru de Finante) la Ministerul Muncii, Gabriel Sandu (ministru al Comunicatiilor) la Ministerul pentru IMM si Luminita Placinta (ministru pentru Tineret si Sport) la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. Boc a tinut sa explice de ce nu i-a mai tinut in "preaviz" pe social-democrati. "Puteam sa astept 15 zile cu ministrii demisionari PSD. Am decis sa pun capat unei asemenea stari de incertitudine si sa avem pe aceasta perioada de interimat ministrii care sa fie responsabili de deciziile care vor fi luate. Si, evident, in intervalul de 45 de zile urmeaza sa ne prezentam la Parlament pentru a obtine un vot pentru validarea noilor ministri care vor fi propusi in urma plecarii de la guvernare a ministrilor PSD", a spus premierul.

Economii mai mari
Boc nu s-a putut abtine sa nu arunce cateva "sageti" inspre fostii parteneri de Coalitie."PSD a decis sa iasa de la guvernare. PSD a decis sa puna interesele de campanie electorala, interesele de partid deasupra intereselor tarii. PSD a avut ocazia sa demonstreze ca poate ajuta tara intr-un an greu, a preferat insa sa plece. Guvernarea tarii insa nu poate sta pe loc. Guvernarea merge mai departe. Va fi greu, dar vom reusi", a spus premierului. El a identificat insa si partea plina a "paharului": "Acum, odata cu plecarea pesedistilor de la guvernare mai avem o ocazie suplimentara sa mai reducem din costurile legate de functionarea cabinetelor demnitarilor, a secretarilor de stat, astfel incat administratia sa devina una functionala, in respect cu interesele cetateanului".
Prima sedinta
Dupa ce a dat asigurari romanilor ca "tara este si va fi guvernata si nu vor exista derapaje", Boc a inceput prima sedinta a Executivului fara ministrii PSD, care au fost inlocuiti de secretari de stat. "Înca din aceasta seara, in urma publicarii a decretelor de revocare si de interimat am convocat o sedinta de Guvern pentru a lua cateva decizii importante care sa continue viata normala a tarii si a romanilor. Si vom lua o decizie cu privire la finantarea autoritatilor locale, astfel incat sa avem resurse financiare pentru plata la intretinere a facturii", a spus Boc.
El a mentionat ca preocuparea de baza a Guvernului este problema cetateanului, a reiterat ca sunt bani pentru plata salariilor si pensiilor in Romania si Executivul isi va respecta toate angajamentele pe care le are cu CE si FMI. Nu in ultimul rand, Cabinetul Boc va continua politica de investitii publice masive in infrastructura.
"De exemplu, 500 de milioane de lei vor fi alocati in infrastructura de transport, 400 milioane de lei pentru investitii in scoli, drumuri judetene si drumuri locale, 364 milioane de lei-subventii la CFR, 120 milioane de lei pentru autoritatile locale care au probleme cu plata facturilor la intretinere si utilitati, 110 milioane de lei pentru subventii la bugetele locale pentru plata facturilor catre CET-uri, adica factura la energia termica a cetateanului", a declarat premierul.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000