Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Emil Boc l-a ras pe Dan Nica

Emil Boc l-a ras pe Dan Nica

Dan Nica a fost dat afara din Guvern, Boc l-a propus pe Blaga interimar la MAI, PSD decide astazi daca mai ramane la Palatul Victoria. Se pregateste un independent la Interne.
Dupa ce a primit unda verde de la Cotroceni sa forteze debarcarea PSD de la guvernare, Emil Boc a operat azi dimineata, scurt, prima miscare: demiterea lui Dan Nica din functia de ministru de Interne. La ora 9, chiar la inceputul sedintei Coalitiei, premierul l-a informat pe Mircea Geoana ca a discus remanierea lui Dan Nica, din cauza declaratiilor acestuia despre fraudarea alegerilor cu operatiunea "autobuzul". Liderii PSD au replicat ca se incalca protocolul Coalitiei pentru ca premierul nu poate lua unilateral o astfel de decizie si au amenintat ca rup guvernarea. Boc le-a raspuns ca ei sunt cei care au incalcat primii protocolul Coalitiei, atunci cand au girat si participat la comisiile de ancheta impotriva Elenei Udrea. Dupa care i-a anuntat ca il numeste pe Vasile Blaga interimar la MAI daca in termen de 24 de ore PSD nu prezinta o propunere de ministru.


NICA, VINOVAT DE CRESTEREA VIOLENTEI ÎN STRADA
"Am informat astazi coalitia cu privire la intentia primului ministru de a proceda la reamaniere guvernamentala. Din acest punct de vedere am informat si consultat coalitia cu privire la remanierea ministrului de Interne", a anuntat Emil Boc, la finalul sedintei coalitiei. Premierul s-a aratat nemultumit de lipsa de progrese in combaterea infractionalitatii de catre ministerul condus de Nica, dar si declaratiile acestuia despre posibilele fraude electorale. "La capitolul 24 al programului de guvernare se mentioneaza ca sarcina pentru MAI cresterea nivelului de siguranta si protectie pentru cetateni. Din nefericire siguranta cetatenilor s-a deteriorat grav in ultima perioada de timp. Oamenii se simt amenintati pe strada si nu numai, rata infractionalitatii a crescut cu cel putin 13% anul acesta in comparatie cu anul trecut, strada a fost scapata de sub control, s-au inmultit infractiunile de violenta si mai ales infractiunile pe care ni le-am mai avut pana in momentul de fata:jaf, jaf armat, infractiuni de acest fel. De aceea avem nevoie de un nou impuls in ceea ce priveste recastigarea increderii cetateanului in ce inseamna administrarea statului si protectia acestuia, avem nevoie de a castiga batalia cu strada si de a reda siguranta cetateanului", a declarat seful Guvernului.


BLAGA CONFIRMA: SE ÎNTOARCE LA MAI
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a admis ca el va fi propus de premierul Emil Boc pentru ministerul de Interne, daca PSD nu desemneaza pe cineva in locul lui Dan Nica. "Este foarte clar, un termen de 24 de ore au colegii de la PSD pentru a propune un nou ministru de Interne", a declarat Blaga, inaintea sedintei conducerii PDL. Întrebat daca el va fi propus interimar, Blaga a negat, insa a admis ca premierul ia in calcul sa-l propuna pe el daca PSD nu desemneaza pe nimeni din portofoliul din care a fost inlocuit Dan Nica. "Nu (voi fi interimar, n.r.), este adevarat ca daca nu isi vor pune, s-a pus si aceasta problema de catre premier. Decizia premierului este luata", a spus Blaga.


PSD VREA SA NUMEASCA UN INDEPENDENT LA MAI PENTRU A DUCE GUVERNUL ÎN PARLAMENT LA O NOUA INVESTIRE
Mircea Geoana a reactionat la demiterea lui Dan Nica acuzandu-l pe Traian Basescu ca prin aceasta miscare vrea sa controleze ministerul care organizeaza alegerile pentru a le frauda. "Asa cum anticipam, domnul Traian Basescu a decis sa dicteze primului ministru Emil Boc si celor de la PDL o mutare politica pe care cu totii o asteptam. În conditiile scaderii in popularitate si in conditiile incercarii evidente de a frauda alegerile, primul ministru a propus azi in coalitie revocarea vice-primului ministru PSD, domnului Dan Nica, si ministrului de interne si inlocuirea ca interimar a acestuia cu domnul Vasile Blaga, exact cu cel coordoneaza campania de la PDL si a domnului Basescu", si-a inceput Geoana declaratia de dupa sedinta coalitiei. "În mod evident este un gest care arata disperarea domnului Basescu si incercarea de a pune mana pe parghiile de putere si pe instrumentele care i-ar putea permite sa fraudeze alegerile prezidentiale", l-a mai acuzat Geoana pe seful statului.

Liderii PSD au convocat de urgenta Comitetul Executiv al partidului pentru a lua o decizie in pivinta continuarii participarii la guvernare. Informatiile vehiculate in cursul diminetii spuneau ca PSD ar intentiona sa numeasca un independent la MAI, in locul lui Dan Nica. Acest lucru ar presupune schimbarea structurii politice a Guvernului, deci noul executive ar trebui sa vina din nou in Parlament pentru a fi investit. În acest caz, ar fi posibil ca Guvernul sa pice la vot, PSD capatand astfel puterea de a negocia din nou cu PDL o sustinere a Executivului.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000