Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Elena Udrea, sub scutul de protectie al lui Traian Basescu

Elena Udrea, sub scutul de protectie al lui Traian Basescu

Ministrul turismului, Elena Udrea, ar putea sa aiba, din partea Parlamentului, acelasi tratament ca si colega sa Monica Iacob Ridzi. Liberalii urmeaza sa decida, måine, in forul lor de conducere, sa propuna Parlamentului infiintarea unei comisii de ancheta in cazul Udrea. In acest context, ieri, presedintele Traian Basescu i-a luat apararea doamnei Udrea, sugerånd ca cheltuirea de catre Ministerul Turismului a banilor de la buget pentru publicitate externa ar fi justificata. Basescu a mai preconizat ca in cåtiva ani Ministerul Turismului se va transforma in Agentie Guvernamentala.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu a adus pentru prima data discutia despre infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze modul cum a cheltuit Elena Udrea banii de la bugetul Ministerului Turismului pentru publicitate. Olteanu a postat aceasta posibilitate pe blogul sau, ca provocare la adresa celorlalti politicieni. “E adevarat ca mistretii alearga prin curti guvernamentale, si de aceea succesul Comisiei Ridzi trebuie dus mai departe. E vremea unei Comisii Udrea, cu siguranta. N-as spune ca fructul s-a copt, ci ca s-a trecut demult, si a prins miros urat. Iar ca anvergura, vorbim de cel putin un ordin de marime in plus. Eu o propun. Ramane sa vedem cine are curajul sa intre in ea, si cine e in stare sa o conduca”, scrie Olteanu pe blogul sau.
Mai multi liberali curajosi
Ideea fostului presedinte al Camerei Deputatilor este impartasita si de alti colegi de-ai sai din partid. Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu a declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca maine, cand se va intruni conducerea PNL, acest subiect va fi luat in discutie. “Dupa atatea semnale privind cheltuirea unor sume uriase din banul public, nu avem dreptul sa fim impasibili si sa nu verificam cum au fost cheltuiti acestia. Atata timp cat nu sunt salarii pentru profesori sau alte categorii bugetare, nu este moral si nici corect ca Elena Udrea sa cheltuie milioane de euro pentru a aparea la televizor. Nu am nimic cu doamna Udrea si nu pornesc de la premisa ca ar fi facut vreo ilegalitate, dar trebuie sa verificam. Atata timp cat organele abilitate ale statului nu s-au sesizat in legatura cu semnalele venite in ultimul timp pe acest subiect, cred ca este cazul ca o comisie parlamentara sa faca acest lucru”, ne-a declarat Relu Fenechiu care este convins ca conducerea PNL va decide sa solicite Parlamentului constituirea comisiei de verificare a modului cum a cheltuit banii ministrul Elena Udrea. Nici vicepresedintele PNL, Mihai Voicu nu exclude aceasta posibilitate. “Daca informatiile care au aparut in presa se sustin, nu vad de ce nu am propune constituirea unei comisii parlamentare de ancheta si in cazul Udrea”, a declarat pentru “Gardianul”, Mihai Voicu. La randul sau, deputatul Diana Tusa sustine ca marea majoritate a liberalilor gandesc ca se impune constituirea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul Udrea, dar ca o decizie finala apartine conducerii PNL.
Basescu da cu «brandul» de tara
Presedintele Traian Basescu si-a rupt din programul sau incarcat si a tinut sa fie, ieri, alaturi de Elena Udrea, la Neptun, la Consiliul Consultativ al Turismului. Cu acest prilej, seful statului a “batut saua”, sa priceapa alegatorul pe ce a cheltuit doamna Udrea banii.”Romania nu mai este cunoscuta in lume ca destinatie turistica. E cunoscuta ca o tara care distribuie criminalitate in Italia, ca o tara care a exportat peste trei milioane de romani la munca si ca o tara care nu valorifica eficient resursele europene”, a spus Basescu, adaugand ca romanii sunt mai cunoscuti in strainatate “prin Mailat” si ca ar trebui ca brandul de tara sa fie adus cel putin in atentia europenilor. Cu alte cuvinte, banetul dat de doamna Udrea pe publicitate externa este pe deplin justificat.
Seful statului are o problema cu ospatarii
In rest, Basescu a vorbit pe placul publicului aratand ca tarifele din turismul romanesc nu sunt pe masura calitatii serviciilor.”Un turist care merge la Mediterana si constata servicii de buna calitate la preturi comparabile cu ale noastre nu se mai intoarce. Un turist pierdut e un turist pierdut. Greu il aduci inapoi”, a spus Basescu. In acelasi context, el a criticat modul in care autoritatile de resort realizeaza reconversia profesionala a personalului care lucreaza in turism, aratand ca “se poate aranja sa primesti un certificat de ospatar fara sa dai pe la cursuri” si a insistat ca specialistii din domeniul turismului sa se implice mai mult in calificarea potentialilor viitori angajati.
“Sunt 3,2 miliarde de euro bani europeni destinati calificarii. Multi s-au autorizat sa recalifice, dar normele stabilite sunt slabe si genereaza proasta calitate a calificarii”, a afirmat Basescu.

Ministerul Turismului tine cat mandatul doamnei Udrea
Presedintele Traian Basescu a mai spus ca, probabil, peste cativa ani nu va mai fi nevoie de un minister al turismului, fiind suficienta o agentie guvernamentala pentru promovarea Romaniei in strainatate. “Turismul ca segment economic suta la suta privat nu are nevoie de un minister. Noi avem nevoie de un minister pana cand problemele turismului vor fi readuse in prioritatile reale. Cred ca acum avem nevoie de el, dar nu stiu daca vom mai avea si peste zece ani, cand lucrurile vor fi in regula”, a mai declarat seful statului.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000