Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Elena Udrea, jaf cu banul public

Elena Udrea, jaf cu banul public

strong>Elena Udrea da, asa cum stiam de o luna, 1,2 milioane euro postului Eurosport!
Asa cum am anticipat si am dezvaluit, Ministerul Turismului a tinut secreta derularea licitatiei pentru difuzarea unor spoturi in cadrul campaniei de publicitate pe piata internationala. Mai mult, am reusit sa aflam chiar si castigatorii loturilor A (pentru un post de televiziune paneuropeana de sport) si B (pentru un post de televiziune internationala de stiri). Reprezentatii Ministerului Turismului au refuzat sa ne raspunda solicitarilor repetate de a ne comunica stadiul desfasurarii licitatiei, insa in investigatiile noastre, am reusit sa aflam castigatorii licitatiei. Abia ieri dupa-amiaza am primit un comunicat oficial de la Ministerul Turismului. Rezultatele sunt cele anticipate de “Gardianul” – Eurosport si CNN sunt cele doua televiziuni alese carora le vor intra in buget 1,2 milioane de euro, respectiv 400.000 de euro.

Pana ieri dupa-amiaza, am reusit sa aflam din surse apropiate comisiei de licitatie de la nivelul Ministerului Turismului ca spoturile publicitare produse cu banii de la banca BRD – Group Societe Generale pentru campania “Romania – The land of choice” vor fi difuzate pe postul paneuropean Eurosport, in cadrul Lotului A, si pe CNN, in cadrul Lotului B.

„Dedicatia“
Ambele loturi presupun, potrivit conditiilor stipulate in contract, o televiziune paneuropeana de sport, respectiv o televiziune internationala de stiri, care “are prima pozitie ca si audienta, conform datelor furnizate de catre European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2008”. Intr-o clarificare transmisa la data de 30 iunie, Ministerul Turismului preciza: “Deoarece am constatat ca European Media and Marketing Survey (EMS) nu a oferit inca un studiu pentru intreg anul 2008 si pentru a evita confuziile, va comunicam ca audientele vor fi stabilite in functie de studiul EMS «Summer 2008 Monthly Reach», perioada 01 ianuarie - 31 decembrie 2007, pentru care exista date furnizate de catre EMS si tinand cont de perioada de desfasurare a campaniei (iulie - decembrie)”.
Valoarea contractului pentru Lotul A este de 1.008.400 de euro, fara TVA, iar pentru Lotul B, de 336.100 de euro, fara TVA. In total, Ministerul Turismului trebuie sa plateasca in total 1,6 milioane de euro, doar pentru difuzare, creatia si productia fiind achitate prin sponsorizare de banca BRD – Group Societe Generale.
Singurele televiziuni cu cea mai mare audienta sunt Eurosport, respectiv CNN, astfel ca posturile castigatoare erau deja cunoscute. Ramanea doar de vazut prin ce agentii de publicitate se incheiau contractele.
Criteriile
Criteriul de atribuire a contractului a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, in conditiile celui mai mic cost pe punctul de audienta (CPP) negociat, conform media planului oferit. Potrivit procedurii de licitatie, oferta castigatoare se stabilea “pentru fiecare lot in parte (servicii de publicitate pe post de televiziune paneuropean cu specific de sport, respectiv servicii de publicitate pe post international de stiri). Punctajul pentru fiecare oferta evaluata conform algoritmului de mai jos se acorda pentru fiecare lot, dupa cum urmeaza: se acorda 100 puncte operatorului care ofera cel mai mic cost pe punctul de audienta TV (CPP) pentru lotul respectiv; pentru o valoare superioara, punctajul se acorda astfel: P oferta = (valoare CPP min/valoare CPP oferita) x 100”.

Castigatorii
Ofertantii calificati, saptamana trecuta, in etapa finala pentru alegerea castigatorilor licitatiei au fost Media Investment (parte a grupului de media “The Group”), Eurosport SA (retransmis in Romania prin Sport TV Management SRL), precum si consortiul Best Advertising&Consult – Optimedia. Acesta din urma este castigatorul declarat pentru Lotul B. Astfel, clipurile publicitare “Romania – The land of choice” vor fi difuzate pe postul de televiziune international de stiri CNN, detinut de CNN Global Network. Acesta este reprezentat in Romania de compania de comunicare strategica, PR si lobby Link Associates, al carei manager este Corina Vintan, nimeni alta decat fostul purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru Lotul A, televiziunea de sport paneuropeana care va difuza clipurile publicitare este Eurosport SA (Franta). Ieri dupa-amiaza, Ministerul Turismului ne-a comunicat oficial numele celor doi castigatori de mai sus: “În urma parcurgerii etapelor legale, Ministerul Turismului va achizitiona serviciile de difuzare a 550 de spoturi pe Eurosport si a 475 de spoturi pe Eurosport 2, o campanie de sponsorship pe canalul Eurosport de 325 billboard-uri de 6 secunde si o campanie de difuzare pe internet a 9.000.000 bannere, toate aceste servicii la un buget total de un milion de euro.
În acelasi timp, Ministerul Turismului va achizitiona serviciile de difuzare a 529 de spoturi pe canalul CNN de la Asocierea Best Advertising&Consult - Opti Media SRL, care a oferit cel mai mic cost pe punctul de audienta, la un buget de 334.950 de euro, fara TVA. Campania ”Romania – Land of choice” se va derula pe cele doua canale, Eurosport si CNN, in perioada august-decembrie 2009 si are drept scop cresterea numarului de turisti straini in Romania”.

Sotia lui Ilie Nastase, unul dintre personajele din povestea campaniei „Romania – Land of choice“
Lansarea campaniei “Romania – Land of choice”, demarata de ministrul turismului, Elena Udrea, a costat 66.000 de euro, bani platiti din bugetul de stat. Informatia ne-a fost furnizata chiar de catre cea care s-a ocupat, prin firma sa, Eventures Concept Solution (Eventures), de lansarea campaniei la Paris – Amalia Nastase, nimeni alta decat sotia fostului tenismen Ilie Nastase, protagonist, alaturi de Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi, in clipul publicitar “Romania – Land of choice”.
Desi bugetul initial fusese stabilit de firma Eventures la 167.000, se pare ca, in final, s-a cazut de acord pe suma de 88.000 de euro. Este suma despre care vorbeste Elena Udrea intr-un interviu acordat Hotnews, chiar in ziua evenimentului, 5 iunie. Cu toate acestea, Amalia Nastase ne-a declarat ca, intr-adevar, bugetul total final a fost aprobat pentru 88.000 de euro, dar firma Eventures nu a cheltuit decat 66.000 de euro, cu TVA inclus. “Am emis factura catre Ministerul Turismului, dar nu ne-a fost onorata inca”, ne-a precizat Amalia Nastase.
Firma Eventures este detinuta, in proportii egale, de Amalia-Elena Nastase si Razvan-Mihai Vasilescu, potrivit datelor de la Registrul Comertului, actualizate pe 21 mai 2009. Societatea infiintata pe 11 noiembrie 2008 are ca principal obiect de activitate “consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii”, iar ca administratori, pe ambii actionari. Amalia Nastase ne-a declarat ca firma sa a avut un singur contract cu Ministerul Turismului, respectiv cel reprezentand lansarea de la Paris a campaniei “Romania – Land of choice”.

Initial, evenimentul de la Paris costa 167.000 de euro
Revenind la evenimentul de la Paris, desfasurat pe 5 iunie, in fata primariei din capitala Frantei, trebuie spus ca anuntul de selectie de oferte pentru firma organizatoare a fost postat pe site-ul Ministerului Turismului pe 27 mai. Potrivit lui Razvan Vasilescu, un buget initial pentru acest eveniment a existat la un moment dat, dar inaintea publicarii anuntului. Proiectul initial intocmit de firma Eventures costa 167.000 de euro, dar, dupa ce ministerul a lansat oferta, “a trebuit sa ne mulam pe caietul de sarcini, astfel ca am refacut proiectul si bugetul, implicit, rezultand suma de 88.000 de euro”. Oferta firmei Eventures a fost trimisa in plic inchis Biroului de Promovare din Paris, iar Ministerul Turismului a ales-o dintre toate cele primite si de la alte firme.

Interventiile lui Ilie Nastase la primaria din Paris
Acelasi Razvan Vasilescu ne-a confirmat ceea ce Amalia Nastase spunea despre firma Eventures si rolul lui Ilie Nastase in toata campania. Mai exact, Eventures a avut o oarecare exclusivitate pentru acest eveniment, rezultata din renumele si prestigiul de care se bucura fostul tenismen in Franta.
Potrivit lui Razvan Vasilescu, Ilie Nastase a pus o vorba buna la primarul din Paris si la conducerea Roland Garros pentru ca Ministerul Turismului sa nu plateasca chiria pe esplanada din fata primariei, unde s-a derulat evenimentul. De asemenea, a fost nevoie de o interventie si pentru autorizatiile necesare amplasarii ecranelor de proiectie sau pentru televiziunile care au filmat evenimentul.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000