Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dragnea vine azi la Buzau sa transeze candidaturile P.S.D.

Dragnea vine azi la Buzau sa transeze candidaturile P.S.D.

alegerile locale buzau 2016

 Dragnea vine azi la Buzau sa transeze candidaturile P.S.D.
UPDATE [16:49] 15 MAR 2016 › O altă candidatură pe care social-democraţii au decis să o susţină este cea a lui Petre Emanoil Neagu, pentru Consiliul Judeţean.

UPDATE [16:11] 15 MAR 2016 ›
Viceprimarul Fănică Bîrlă a renunţat la ideea de a se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Buzăului. Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu le-a cerut pesediştilor să îl sprijine pe Constantin Toma. În şedinţă a fost validată şi candidatura lui Sorin Cîrjan la primăria municipiului Rîmnicu Sărat, iar pentru Nehoiu nu a fost încă stabilit un candidat.

UPDATE [15:59] 15 MAR 2016 ›
Pesediştii din Comitetul Executiv Judeţean l-au votat pe Constantin Toma, candidat la funcţia de primar al municipiului Buzău.

UPDATE [15:22] 15 MAR 2016 ›
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi secretarul general Marian Neacşu au ajuns la Buzău.

UPDATE [15:12] 15 MAR 2016 ›
O şedinţă decisivă stă să înceapă la PSD Buzău. Social democraţii se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, la care este aşteptat şi preşedintele PSD Liviu Dragnea. Liderul PSD a ajuns la Buzău pentru a tranşa problema candidatului la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ.
La lucrari au fost convocaţi în jur de 140 de delegaţi din tot judeţul: preşedinţi de organizaţii, parlamentari, aleşi locali şi judeţeni.
Înainte de startul şedinţei, la intrarea în Sala Mare a Consiliului Judeţean s-au făcut mai multe declaraţii, însă nici una nu a lăsat să transpară tensiunile şi animozităţile care au marcat ultimele două săptămâni în Organizaţia PSD Buzău. Omul de afaceri Constantin Toma şi viceprimarul municipiului Buzău, Fănică Bârlă au confirmat că sunt pe lista candidaţilor pentru primăria municipiului Buzău, în timp ce Sorin lazăr al cărui nume a fost de asemenea vehiculat în ultima perioadă ca posibil candidat, a refuzat să confirme intenţia de a candida, vorbind totuşi despre o posibilă surpriză în timpul şedinţei.
În ultimele două săptămâni, în PSD Buzău, au apărut două grupuri. Unul care îl sprijină pe omul de afaceri Constantin Toma, şi altul care susţine alte candidaturi, precum cea a viceprimarului Fănică Bârlă. Nu este exclusă nici candidatura lui Sorin Lazar, directorul Registrului Comertului. Aceste candidaturi au stârnit vii polemici şi dispute în interiorul partidului. Problema va fi tranşată în final prin intervenţia liderilor de la Centru.
Şedinţa în cadrul căreia se va decide candidatul PSD Buzău la primăria municipiului începe chiar la această oră.

Azi este o zi deosebit de importantă pentru PSD Buzău.

La orele amiezii este programată o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean la care este invitat să parti­cipe însuşi preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Printre cele mai importante su­bi­ecte supuse discuţiei va fi şi validarea candidaturilor pentru cele mai grele posturi din administraţia jude­ţeană, între care evident şi cea pentru Palatul Comunal. Candidaturi care au stîrnit vii polemici şi dispute războinice în interiorul partidului, chestiuni care astăzi vor trebui tranşate cu ajutorul celui mai înalt şef al partidului de la Bucureşti.
Aşadar, se anunţă cîteva ore de foc, căci, în acest moment, grupările PSD sînt foarte înverşunate în a-şi susţine propriul candidat. In cursa au ramas omul de afaceri Constantin Toma ,viceprimarul Fanica Birla si Sorin Lazar seful Registrului Comertului. Cum vor evolua ostilităţile, vom vedea. Şedinţa este programată să se desfăşoare la Sala Mare a Consiliului Judeţean, iar la întîlnire vin aleşii locali şi judeţeni, preşedinţii de  organizaţii municipale, orăşe­neşti şi comunale şi parlamentarii social-democraţi de Buzău, cu toţii peste 140 de persoane.

Întâlniri de taină ale ,,grupării Boşcodeală“

Decizia lui Liviu Dragnea de a grăbi lucrurile în ceea ce priveşte candidatura PSD pentru Primăria Buzău  - într-un calendar deja foarte întârziat din punct de vedere electoral – vine după ce oamenii fideli fostului primar Constantin Boşcodeală, grupaţi, în special, în organizaţia municipală social-democrată, au organizat o ,,mişcare de rezistenţă” împotriva preşedintelui organizaţiei judeţene, deputa­tul Marcel Ciolacu, care, chiar înainte ca instanţa să pronunţe decizia în dosarul ,,Gloria”, şi-a declarat public sprijinul necondiţionat pentru candidatura omului de afaceri Constantin Toma, fost senator PSD. Din acel moment şi până ieri inclusiv, am asistat la o serie de ,,întâlniri de taină“ dintre primarul Constantin Boşcodeală şi oamenii săi de încredere - fini, cumetri, cei doi viceprimari ai municipiului, oameni de afaceri ale căror firme au derulat contracte cu municipalitatea şi care s-ar afla chiar şi pe ,,lista neagră a DIICOT”, şefi ai societăţilor şi companiilor cu capital al Consiliului Local -, menite a pune la punct o strategie care să determine eliminarea din cursă a lui Constantin Toma. Se pare chiar că oameni din acest grup au făcut şi diverse reclamaţii, la persoane din conducerea centrală a Partidului Social Democrat, împotriva preşedintelui PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu. De asemenea, grupul în cauză a decis că cel mai nime­rit a le reprezenta interesele în competiţia internă din PSD nu este medicul Victor Ioniţă, care s-a retras oficial din cursă, ci acela care se declara cel mai ­vaj­nic susţinător al său, viceprimarul Fănică Bârlă.
  
O şedinţă cu efecte în tot spectrul politic

Hotărîrile de astăzi nu garantează liniştea şi concordia din PSD afectate de ieşirea aparentă din joc a lui Constantin Boşcodeală după pronunţarea judecătorilor de la Curtea de Apel Braşov. De modul în care se vor tranşa lucrurile în PSD depinde întreaga arhitectură politică a judeţului. În funcţie de ce vor hotărî preşedinţii, vor apărea sau nu nume sau alte nume care vor intra în lupta cu candidaţii PSD. Cu excepţia PNL unde există un candidat la Primăria Buzău în persoana lui Ovidiu Anghel, cel care a preluat preşedinţia partidului. Totuşi nici la PNL nu e totul foarte limpede căci după scandalurile în serie, Anghel va hotărî sub presiunea timpului să aşeze candidaţii în poziţie de luptă, iar la Consiliul Judeţean încă nu s-a stabilit "capul de listă" după cel cel desemnat de fosta conducere liberală, Caton Mateeşescu, a ieşit din schemă şi pare să se gîndească în linişte la ce va face mai departe. La fel şi Constantin Ionescu, cel care fusese desemnat candidat pentru Palatul Comunal.Aceştia şi alţii pot, totuşi, să continue lupta şi să candideze în diferite alte forme.

Cine mai vrea la Palatul Comunal

În aceste momente mai avem încă două certitudini pentru Primăria Buzău şi anume Marius Vlăsceanu de la PNŢCD şi Ion Marin de la „Mişcarea Populară”. De asemenea, strînge semnături pentru candidatură Andrei Barac, care joacă o carte a independenţei cu susţinerea unui grup de cetăţeni neafiliaţi politic şi se mai încălzesc şi alţii pe margine... Se anunţă deci o luptă grea pentru Primăria Buzău, iar ce se întîmplă zilele acestea e doar începutul.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000