Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dosarul DIICOT de la primaria Buzau. Smecherii care nu au platit niciodata taxe si impozite. Lista completa

Dosarul DIICOT de la primaria Buzau. Smecherii care nu au platit niciodata taxe si impozite. Lista completa

diicot primaria Buzau

 Dosarul DIICOT de la primaria Buzau. Smecherii care nu au platit niciodata taxe si impozite. Lista completa
UPDATE - Miercuri, 03 august 2016. Dosarul fraudelor de la Direcţia Economică, trimis în judecată

Funcţionarii din Direcţia Economică a Primăriei Buzău, implicaţi în scandalul ştergerii unor datorii, au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost înregistrat ieri pe rolul Tribunalului Buzău, inculpaţii fiind Ion Gegea, Liviu Cătălin Boaru, Mihai Bogdan Neamu, Virgil Toşu,  Carmen George Răileanu şi George Bunea. 


Ion Gegea care deţinea funcţia de director executiv al Direcţiei Economice şi subalternii săi vor fi judecaţi pentru “constituire de grup infracţional”, fiind acuzaţi de diminuarea cuantumului unor debite, neurmărirea, neexecutarea şi neîncasarea de creanţe fiscale, datorate cu titlu de impozite şi taxe către municipalitate şi cla¬sarea şi anularea nelegală a unor amenzi contravenţionale ale unor persoane fizice. Întreg scandalul a izbucnit în toamna anului trecut, cînd procurorii DIICOT au descins la sediul Direcţiei Econmice, au percheziţionat birourile şi au ridicat o mulţime de documente. La momentul acţiunii DIICOT a precizat într-un comunicat de presă că: “În cauză există suspiciunea rezonabilă că  mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primariei municipiului Buzău-Direcţia Economică  au constituit un grup infractional organizat în vederea săvîrşirii mai multor activităţi infracţionale, după cum urmează: neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora; Introducerea de date false în sistemul infrmatic, respectiv menţiuni nereale că amenzile contravenţionale ar fi fost plătite la Consiliile Locale de pe raza altor localităţi sau la sucursale şi filiale CEC din alte localităţi, acţiuni urmate de distrugerea documentelor de constatare a contravenţiilor şi introducerea scriptică a altor documente; introducerea de date false în sistemul informatic vizînd ştergerea şi anularea datoriilor mai multor persoane juridice în condiţii nelegale, respectiv înainte de împlinirea termenului de prescripţie de 5 ani; neluarea măsurilor legale pentru urmărirea şi executarea bunu¬rilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul municipalităţii; emiterea cu mare întîrziere a titlurilor de executare silită, respectiv în apropierea împlinirii termenului de prescripţie a executării debitelor locale către bugetul municipalităţii. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău şi BCCO Ploieşti. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Buzău” Dosarul privind grupul infracțional organizat de la Direcția Economică a Primăriei, dosar instrumentat de procurorii buzoieni ai Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, pare să fi intrat în linie dreaptă, finalizarea rechizi­toriului în cauză fiind o chestiune de săptămâni. Până la sfârșitul verii, spun surse apropiate anchetei, procurorii DIICOT Buzău ar pute trimite dosarul către instanța de judecată.

--------------------------------------------------

Este vorba despre un dosar exploziv, atât prin natura infrac­țiunilor săvârșite de responsabili ai Direcției Economice, în frunte cu directorul executiv al acesteia, Ion Gegea, omul cu cel mai mare salariu din Palatul Comunal, până în momentul reținerii și arestării sale, prin numele persoanelor implicate – care duc, se pare, până la persoane din fostul Executiv al Primăriei Buzău -, dar și prin numele beneficiarilor respectivelor infracțiuni, persoane fizice și juridice, care au fost „radiați“ din evidențe ca fiind datori la bugetul local al municipiului, prin taxe, impozite sau amenzi neachitate de-a lungul timpului.

Bugetul local, prejudiciat cu peste 10 milioane de euro

Reamintim că, pe 17 noiembrie 2015, un număr de 13 funcți­onari de la Direcția Economică a Primăriei municipiului Buzău, acuzați de Biroul Teritorial al DIICOT de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infrac­țional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu în dauna intereselor publice, au fost audiați la sediul DIICOT Buzău. Ei au fost acuzați că ar fi produs un  pre­ju­diciu bugetului de stat în cuantum de 3.135.454, 76 lei, din care 36.595 lei reprezentând amenzi contravenționale șterse nelegal din sistemul informatic, și 3.098.859,77 lei reprezentând crean­țe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău și de stat, neurmărite, neîncasate și neexecutate silit.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2015, la nivelul Primăriei muni­ci­piului Buzău, s-a constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți funcționari publici, care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire și executare a creanțelor persoa­nelor fizice și juridice. S-a reținut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe și impozite date nereale, prin care au fost clasate și anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenționale, parte din ele vizând funcționari cu atribuții de condu­cere la nivelul unor instituții  pu­bli­ce din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliție“, se precizează într-un comunicat al DIICOT, în care se mai arată că „în baza aceleiași rezoluții infracțio­­nale, membrii grupului au dimi­nu­at cuantumul debitelor datorate de către doi agenți economici, nu au urmărit, executat și încasat creanțele fiscale datorate cu titlu de impozite și taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău, precum și a amenzilor contra­venționale aplicate unor persoane juridice“.

Cu trei săptămâni înaintea declanșării anchetei propriu-zise, pe 22 octombrie 2015, procurorii DIICOT au efectuat, împreună cu ofi­țeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău și BCCO Ploiești, cu suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații, percheziții la Primăria Buzău, prilej cu care au ridicat mai multe calculatoare.

După audierile-maraton din 17 noiembrie 2015, directorul Direcției Economice a Primăriei Buzău, Ion Gegea, a fost reținut și apoi arestat preventiv, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. Aceeași măsură a fost luată încă de la început în cazul a patru funcționari pentru care procurorii ceruseră măsuri preventive. Este vorba despre Cătălin Boaru, șeful Serviciului Urmărire, Executare și Colectare Creanțe Fiscale Persoane Juridice, un funcționar al aceluiași serviciu, Mihai Bogdan Neamu, șeful Serviciului Urmă­ri­re, Executare și Colectare Crean­țe Fiscale Persoane Fizice, Virgil Toșu și un subaltern al acestuia, George Bunea. Nicoleta Angelica Lung, referent în cadrul Serviciului Urmărire, Executare și Colec­tare Creanțe Fiscale Persoane Juri­dice, reținută atunci de pro­cu­rorii DIICOT, a plecat, acasă după ce ordonanța de reținere pentru 24 de ore a expirat.

Cum a ieșit la iveală lista „clienților“ Primăriei-persoane juridice

Instanța a impus măsuri preventive pentru funcționarii Direcției Economice implicați în dosar, printre care aceea de a nu comunica cu ceilalți inculpați din dosar aflați în aceeași situație, dar și cu mai multe persoane fizice, angajate ale Primăriei Buzău - Carmen George Răileanu, Valen­tin Silviu Badea, Daniel Mirică,  Rodica Ion, Irina Silvia Toșu, Nicoleta Angelica Lung (reținută și ea de procurori, dar pusă în  li­bertate după expirarea celor 24 de ore ale ordonanței Parchetului), Carmen Georgeta Mocanu, Ștefania Ferenț, Fănică Bîrlă (viceprimarul municipiului) –, precum și cu omul de afaceri Constantin Sandu. De asemenea lor le este interzis să comunice cu ceilalți salariați ai Primăriei sau cu persoane din conducerea acestei instituții.

O altă interdicție impusă celor patru inculpați este aceea de a comunica cu administratorii sau asociații unui număr de 50 de firme, care au beneficiat de „serviciile“ grupului infracțional constituit la nivelul Direcției Economice, cu ramificații, însă, foarte puternice, cu grupul de interese din jurul Primariei Buzau.

Printre cele 50 de firme pe care le puteți găsi mai jos, se numără câteva, une­le nu foarte cunoscute, dar care dau o imagine clară a faptului că încrengătura de tip mafiot din Palatul Comunal – și în care funcționarii inculpați de procurorii DIICOT au avut, se pare, doar rolul de executanți – are rădăcini în birourile celor care au avut pu­te­re de decizie din Primărie și cuprind rude ale acestora, precum și clienți politici.

• Fostul consilier municipal PSD Constantin Musceleanu figu­rează cu societatea BUCEGI S.R.L. Buzău (12)

• Fostul consilier județean PDL Adrian Burducea, dat afară din partid imediat după alegerile generale din 9 decembrie 2012 pentru trădare, a fost răsplătit de șefii social-democrați ai Primăriei prin firma WETCOM S.R.L. Buzău (poziția 50).

• Omul de afaceri Romeo Vo­llert, unul dintre beneficiarii ba­ni­lor europeni alocați reabilitării străzii Cuza Vodă, fin de cununie al fostului primar Constantin Boș­codeală, apare pe lista respectivă cu două firme:  S.C. FELSSYSTEME INTERNATIONAL S.R.L. și S.C. FELSSYSTEME S.R.L. Mărăcineni (pozițiile 32 și 33)

• Un loc special în lista pro­curorilor DIICOT îl ocupă omul de afaceri Constantin „Cristi“ Sandu, care apare pe lista respectivă cu nu mai puțin de șapte fir­me: AGROTRANSPORT S.R.L. Buzău (poziția 5), S.C. BAT CSI S.R.L. Buzău (poziția 9), S.C. CSI INVEST S.R.L. Buzău (poziția 19), S.C. DRILLING CO S.R.L. Buzău (poziția 23), S.C. DRI­LLING SERVICE S.R.L. Buzău (poziția 24), EUROCAR SER­VICE S.R.L. Buzău (poziția 28), TRANSMAR S.A. Buzău (poziția 48). Acesta este cumătru al fostului primarul Constantin Boșco­deală, care i-a botezat un copil, și, mai mult, familia primarului folosește în mod curent un auto­turism de lux înmatriculat în județul Ilfov, pe o societate din Ștefăneștii de Jos, Ilfoveana S.A., a aceluiași Constantin „Cristi“ Sandu.

Cine sunt beneficiarii-persoane fizice

Redacția costintanasescu.com a intrat în posesia unui document incendiar, care cuprinde 87 de nume ale persoanelor fizice care s-au bucurat de „scutiri“ de la îndatoririle față de bugetul local – amenzi, în special de circulație, sau taxe și impozite -, identificate de procurorii DIICOT pe timpul anchetei derulate la Direcția Economică a Primăriei Buzău, document pe care îl găsiți integral AICI. Și aici se disting nume sonore din municipiul Buzău, care ne fac o idee asupra încrengăturilor de tip mafiot care s-au creat, de-a lungul timpului, sub domnia lui Constantin Boșcodeală la Palatul Comunal. Printre acestea, se disting:

• Maria Buleandră, fostul prefect de Buzău, trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție în dosarul „lotului Beganu“;

• Maruntis Ion, un abonat permanent la banii publici cu licitatii trucate, patron S.C. Com Fortuna 93

• Petre Burada, consilier ju­dețean, încă director al Urbis Serv SRL;

• Romeo Daniel Lungu, vicepreședinte al Consiliului Ju­dețean, fost director la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, fin al fostului primar Constantin Boșcodeală;

• Cristinel Romanescu, fost vicepreședinte al Consiliului Jude­țean;

• Musceleanu Cristinel si Gabriela Mihaela

• Florin Mădălin Colgiu, finul fostului președinte al Consiliului Județean Cristinel Bîgiu;

GRUPUL INFRACTIONAL ORGANIZAT din Primaria Buzau, este format, conform anchetatorilor, din urmatorii: Gegea Ion, Tosu Virgil, Tanase Petre, Boaru Catalin Liviu, Neamu Bogdan Mihai, Raileanu Carmen George, Badea Valentin Silviu, Mirica Daniel, Ion Rodica, Tosu Irina Silvia, Lung Nicoleta Angelica, Mocanu Carmen Georgeta, Sandu Constantin si Ferent Stefania.

Va prezentam in exclusivitate LISTA COMPLETA a firmelor care au beneficiat de uriasele fraude din primaria Buzau:

1- S.C. AAYLEX PROD S.R.L. Buzau - CUI 22243515,

2- S.C. ABC TRANSERV S.R.L. Buzau - CUI 12453501,

3- S.C. ADRENALINA 2008 S.R.L. Ramnicu Sarat - CUI 24563842,

4- S.C. AGRO SUPER COMPANY S.R.L. - CUI 16856043,

5- S.C. AGROTRANSPORT S.R.L. Buzau - CUI 1154520,

6- S.C. ALCOM S.R.L. Buzau - CUI 4054259,

7- S.C. ALRO IMPEX S.R.L. Buzau - CUI 15317849,

8- S.C. B&B CONTINENTAL 2005 S.R.L. Buzau - CUI 17982210,

9- S.C. BAT CSI S.R.L. Buzau - CUI 22101146,

10- S.C. BOEMA RESTAURANT S.R.L. Buzau - CUI 1146242,

11- S.C. BRUTAREX PROD S.R.L. Buzau - CUI 8244272,

12- S.C. BUCEGI S.R.L. Buzau - CUI 1151575,

13- S.C. CARMONTANA S.R.L. Beceni - CUI 8655634,

14- S.C. COL TOTAL S.R.L. Buzau - CUI 17854369,

15- S.C. COM FORTUNA 93 S.R.L. Buzau - CUI 3491220,

16- S.C. COMERCIAL BULEVARD S.R.L. Buzau - CUI 1158611,

17- S.C. CONCAS S.A. Buzau - CUI 1153932,

18- S.C. CONPRIF S.A. Buzau - CUI 1154466,

19- S.C. CSI INVEST S.R.L. Buzau - CUI 20167233,

20- S.C. DANALEX COM 97 S.R.L. Buzau - CUI 9659391,

21- S.C. DAVID PRODCOM PANIF S.R.L. Buzau - CUI 14864856,

22- S.C. DEUKALION S.R.L. GALATI, Filiala Buzau - CUI 8811580,

23- S.C. DRILLING CO S.R.L. Buzau - CUI 24804860,

24- S.C. DRILLING SERVICE S.R.L. Buzau - CUI 21588990,

25- S.C. EDIL ENGINEERING S.R.L. Buzau - CUI 6622886,

26- S.C. ELECTRO UNIVERS S.R.L. Buzau - CUI 1149184,

27- S.C. ENVIENT S.R.L. Buzau - CUI 15454218,

28- S.C. EUROCAR SERVICE S.R.L. Buzau - CUI 6224864,

29- S.C. EUROSTING COM S.R.L. Buzau - CUI 15106523,

30- S.C. EUROSTING GROUP S.R.L. - CUI 15953498,

31- S.C. EUROSTING S.R.L. - CUI 13840603,

32- S.C. FELSSYSTEME INTERNATIONAL S.R.L. - CUI 17677259,

33- S.C. FELSSYSTEME S.R.L. Maracineni - CUI 15727121,

34- S.C. GEOTRANS S.R.L. Buzau - CUI 2991570,

35- S.C. INTERCOMAN S.R.L. Naieni - CUI 14157138,

36- S.C. LEGUME FRUCTE S.A. Buzau - CUI 1154806,

37- S.C. LUCIA COM 94 S.R.L. Buzau - CUI 6303666,

38- S.C. MATIX COM S.R.L. Buzau - CUI 5335490,

39- S.C. MOUSAIOS CONCEPT S.R.L. Buzau - CUI 26322646,

40- S.C. NEW GENERATION S.R.L. Buzau - CUI 2813042,

41- S.C. PICO DO PRODEXIM S.R.L. Buzau - CUI 14194039,

42- S.C. PREST COMERCIAL 2000 S.R.L. Buzau - CUI 13807585,

43- S.C. PROD INVEST 94 S.R.L. Buzau - CUI 6622924,

44- S.C. RO SWISS EXPLOATATIILE AGRICOLE S.R.L. BUZAU - CUI 34017325,

45- S.C. SOLGRES S.R.L. Maracineni - CUI 15409829,

46- S.C. TESS CLUB INTERNATIONAL S.R.L. Buzau - CUI 5033327,

47- S.C. TOTAL JUNIOR S.R.L. Buzau - CUI 6482111,

48- S.C. TRANSMAR S.A. Buzau - CUI 1144136,

49- S.C. VOINEA CONSTRUCT S.R.L. Buzau - CUI 14485062,

50- S.C. WETCOM S.R.L. Buzau - CUI 6622746

Prejudiciul total estimat - 10 milioane de euro. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Marian Ionel

Finul lui Boscodeala care nu a facut nimic toata viata lui, revenim cu amanunte .
+14


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000