Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
De ce tremura Traian Basescu?

De ce tremura Traian Basescu?

Ca om caruia s-ar putea sa-i treaca prin cap sa-l voteze, vreau un raspuns. Am urmarit cu atentie interviul acordat Realitatea TV de seful statului, si am constatat uluit ca uneori ii tremura capul, alteori mainile.
Aproape imperceptibil, ca unui om care participa la o ceremonie organizata la zero grade, dar se chinuie sa-ti tina barbia dreapta.
Poate ca sunt oameni care nu-i analizeaza fiecare respiratie, si nu-si pun problema ca la Cotroceni trage curentul, dar vor asigurari ca presedintele nu este bolnav.
In rest, au primit ce doreau. Pentru ca din nou, Traian Basescu li s-a adresat. Daca fac oamenii interviul felii, ar putea sa aiba si nedumeriri: de ce le trebuie angajatilor SPP, aflati in solda sa, ditamai biserica si un sediu luxos, de unde a obtinut stenograma discutiilor dintre PSD si sindicate la o ora de la terminarea lor, sau de ce, vorbind de o majoritate in stare sa-si asume modernizarea statului, nu le da peste nas in chestiunea primelor - o treaba despre care Roberta Anastase are dubii ca ar fi imorala.
In afara de asta, nimic de carait. Presedintelor nu le-a vorbit analistilor, ci oamenilor obositi, care viseaza tot mai greu, cu capul tot mai plin de intrebari si pasii tot mai fara speranta catre munca. Care nu mai pot face analize de continut, se agata de forme.
Iar aici, Traian Basescu n-a tremurat. Le-a spus romanilor ceea ce oricum stiu, deci a apasat, poate inconstient, pedala participarii electoratului la o concluzie de bun simt: agricultura si turismul sunt domeniile care ne pot scoate din prapastie (includem la paradoxul roman si posibilitatea ca doua prapastii sa devina culmi).
Statul greoi, inapoiat, cu mecanisme ruginite, incapabile sa asigure sprinteneala deciziilor salvatoare, a fost o alta tema la care nu poti sa comentezi. Despre care Traian Basescu vorbeste de la inceputul mandatului, si acum a adaugat o idee de bun simt: daca n-am fost in stare sa-l modernizam cand aveam crestere economica, ne va fi greu acum, cand e musai sa-l facem sageata in timp ce trebuie sa indeplinim si conditiile FMI.
"Cand tara este in dificultate, presedintele nu poate dormi la Cotroceni" - o replica adresta celor care-l acuza ca a discutat cu Fondul de capul lui, cu reamintirea unei cutume: cand FMI trage niste concluzii, le prezinta si sefului statului. Ce nu e clar?
Deficitul negativ. Recunoscand adevarul despre care se vorbeste de doua saptamani, omul a reusit sa transmita, in ciuda pericolului, liniste. Linistea care vine cand observi ca interlocutorul nu te combina. Ar fi trebuit sa minta? Pai nu-l beleau romanii la vot?
A laudat doi ministri PSD. Daca oamenii nu inteleg ca exista pesedisti rai si pesedisti buni, hai sa le spunem asta. Ce s-a inteles acasa? Ca e in stare sa fie impartial, desi il asteapta o confruntare crancena. In care Mircea Geoana, care a declarat ca "Traian Basescu trebuie sa plece de la Cotroceni", nu exista, deci cui sa-i dai replica? Gol!
A afirmat ca sustine legile privind lefurile bugetarilor ("multi incompetenti", pentru ca n-au atras banii UE) si reforma pensiilor, deci eliminarea privilegiilor. Gol din nou.
Presedintele Ungariei. Aici a vorbit mai sacadat, cu efect artistic garantat. Solyom sa nu mai faca declaratii care incalca Constitutia - o nerozie, pentru ca legea vorbeste despre actiuni concrete cand periclitezi unitatea nationala & Co, dar electoratul nu cunoaste nuantele. Deci ce-a retinut? Ca Traian Basescu nu se lasa injurat la el acasa.
Copilul Elena. Daca analizam corect ce-a spus presedintele - "nu va bazati ca suntem lipsiti de bun simt", fiica sa nu va candida. Insa, s-o recunoastem, Traian Basescu poate fi uneori foarte intortocheat.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000