Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
De ce tace Traian Basescu?

De ce tace Traian Basescu?

Emil Boc nu poate scoate Romania din criza fara sfatul nepoatei si soferului personal, angajati pe post de consilieri in cadrul Guvernului, asa cum nici baronii locali nu isi pot gestiona interesele fara sa-si numeasca oamenii in functiile cheie ala aparatului central.
Aproape de varful puterii, in esalonul al doilea, s-au infiltrat apropiati ai baronilor locali, persoane asupra carora planeaza suspiciunea de coruptie sau chiar interlopi. Costantin Iancu, Ionel Mantog, Marcel Hoara, Gica Duta sau Constantin Dascalu sunt doar cateva personaje despre care s-a scris in presa ca ar avea probleme cu legea.
Astfel, Constantin Iancu (alias domn Costel) a fost numit directorul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare in ciuda faptului ca pe numele acestuia exista un dosar penal pentru sechestrare de persoane.
Constantin Dascalu, pus secretar de stat la Transporturi de Radu Berceanu, apare intr-un dosar penal pentru spalare de bani, alaturi de partenerul sau din Cluj, Arpad Paszkany, in timp ce Ionel Mantog si Marcel Hoara au fost pusi in functii de raspundere, cu toate ca pe numele lor figureaza in dosarul penal al "stramutatilor de lux" din Gorj.
Mantog si alte nume importante din conducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia sunt acuzati ca au cumparat pe bani de nimic case despre care stiau ca urmeaza sa fie expropriate si demolate.
Daca toate acestea s-ar fi intamplat in timpul guvernarii precedente, probabil ca Traian Basescu ar fi avut iesiri publice pe toate canalele mass-media si la toate orele de audienta. Ar fi explicat chiar el, pentru fiecare persoana in parte, apeland la teancuri de documente si mape profesionale, de ce este incompatibila cu postul in care a fost numit. Nu-i exclus sa fi catalogat tot Guvernul, in frunte cu primul ministru, ca fiind o slehta de corupti si exponenti ai cercurilor de interese.
Din pacate, fiind vorba de alta guvernare, romanii nu au mai avut parte de un astfel de "spectacol". De ce prefera Traian Basescu sa taca? Un raspuns de bun simt ar putea fi: De rusine.
Toti acesti oameni au fost numiti sau impusi de prietenii lui Traian Basescu, atat de cei mai vechi din PD-L, cat si de cei mai noi din PSD. Seful statului nu poate sustine acum ca nu stia cu cine s-a "inhaitat", iar apoi sa aiba pretentia ca poporul sa-l si creada. Cu toate acestea, pe Traian Basescu nu-l caracterizeaza constanta discursului, semn ca adevaratul motiv ar putea fi altul.
Poate ca presedintele se fereste sa aduca critici puterii de teama sa nu loveasca, indirect, si in institutiile statului, pe care acum incearca sa le apere de atacurile concentrate ale mogulilor de presa. Acestia din urma sunt singurii care mai lucreaza la decredibilizarea institutiilor statului, dupa cum s-a exprimat seful de la Cotroceni, dupa ce Emil Boc a abandonat discursul cu 322 imediat dupa ce a ajuns premier.
Nu in ultimul rand, s-ar putea ca Traian Basescu sa fi renuntat la rolul de presedinte jucator in momentul in care si-a gasit oamenii care sa-i faca jocurile, doar a recunoscut public faptul ca si-a vazut visul cu ochii in momentul in care PDL si PSD au ajuns la putere!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000