Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dansul baronilor si pedofilul politist

Dansul baronilor si pedofilul politist

 Dansul baronilor si pedofilul politist
Agentul de Poliţie pedofil a fost identificat cu greu, iar în comunicatul oficial, MAI vorbeşte despre „şefi care au ascuns problemele sub preş“ care ar trebui să facă acum un pas înapoi. Dacă MAI recunoaşte probleme grave de sistem şi vorbeşte despre proasta gestionare a instituţiei, de ce a fost nevoie de apariţia cazului de pedofilie pentru a afirma că este nevoie de o reformă profundă şi de schimbarea unor şefi?

Situaţia similară şi în alte servicii esenţiale pe care guvernarea ar trebui să le ofere populaţiei, pentru care încasează, de fapt, impozitele şi taxele.

Periodic apare o criză a medicamentelor. Nu sunt vaccinuri. Apar cazuri de corupţie cum este cel recent de la Cluj. Se discută o zi două, apoi lucrurile o iau de la capăt. La a câta criză a vaccinurilor ne aflăm? La a câta a medicamentelor?

Educaţia ne-a obişnuit în fiecare an cu lipsa manualelor. Starea şcolilor, mai ales în mediul rural este subiect de presă la fiecare început de an şcolar. Calitatea învăţământului, de asemenea. Fiecare ministru vine cu „reforma” lui. După care se repetă aceleaşi crize.

Nu se rezolvă nimic pentru că, pe fond, nu se schimbă nimic. La ce asistăm acum?

Conflictul Dragnea-Tudose. Cine dobândeşte supremaţia în partid.

Este doar o ciocnire între grupurile rivale din PSD. Unii s-au săturat de controlul excesiv pe care îl exercită Liviu Dragnea asupra guvernării şi a partidului. La rândul său, Dragnea ştie prea bine că sursa puterii sale este fidelizarea baronilor. Iar fidelizarea se face, la fel ca în Evul Mediu, prin acordarea de privilegii baronilor locali. Guvernul a fost transformat într-o sursă de avantaje pentru mulţumirea liderilor judeţeni. Evident cei credincioşi liderului capătă mai mult, ceilalţi, mai puţin sau deloc.

Premierul Mihai Tudose, angajat în lupta pentru putere cu Liviu Dragnea, ştie că nu are nicio şansă dacă nu scoate oamenii preşedintelui PSD din structurile în care au fost plasaţi.

Pentru a mulţumi pe câţi mai mulţi, structurile guvernamentale s-au tot umflat. Protejaţii din teritoriu sunt puşi miniştri, directori, membri în consilii de administraţie, deşi cei mai mulţi sunt total incompetenţi. Dar ei sunt puşi acolo să fie ochii şi urechile liderului de partid şi să direcţioneze resursele acolo unde trebuie.

Haosul în actul de guvernare, administraţia dezastruoasă şi blocajul din crize în crize de sistem se explică, în mare parte, prin acest sistem feudal de conducere a României.

Premierul Mihai Tudose, angajat în lupta pentru putere cu Liviu Dragnea, ştie că nu are nicio şansă dacă nu scoate oamenii preşedintelui PSD din structurile în care au fost plasaţi. De aici, cererea de restructurare masivă a guvernării. Ceea ce nu ar fi deloc un lucru rău.

Dar, schimbarea oamenilor lui Dragnea, în sine, nu aduce nimic, nici în bine, nici în rău. Guvernarea este, oricum, la un nivel de incompetenţă sub care este dificil să mai cobori.

Vom auzi în continuare justificări şi cereri de analiză serioasă a activităţii din ministere. După care nu se va întâmpla nimic. Baronii vor continua lupta pentru a controla cât mai multe feude din aparatul guvernamental, vor conspira şi vor trăda, după cum le dictează interesele. La nesfârşit. PSD are nevoie de o schimbare profundă , dar de unde să înceapă şi cine să o facă?Data: 10 ianuarie, 2018

Sursa: Intern

Tag-uri: baroni psd lupta

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000