Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cu EBA la Bunicuta

Cu EBA la Bunicuta

Candidata Elena Basescu a dat o fuga pana la bunicuta ei sa-i multumeasca pentru stabilirea numelui de botez. Vizita s-a petrecut de Ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena si a avut din partea televiziunilor tratament de mare eveniment. Asadar, campania pentru europarlamentare merge unsa: EBA este prezentata ca un om simplu, de bun-simt, o tanara bine crescuta, modesta, care vorbeste rar, in cadenta gandirii.
Fata presedintelui are in spate o masinarie bine pusa la punct, tipica pentru un independent cu mijloace reduse. Aparitii neplatite la televiziuni, dar induse la bonus de exclusivitate si rating garantat; alaturarea ei in jurnalele de stiri faptelor pioase si avand ca fundal personaje care o sprijina dezinteresat din obligatii fata de tata. In stafful EBA a fost detasata acum si o doamna trecuta in rezerva de la MAE - Vintan, care a acceptat postul fara comentarii - ordinul doar se executa, nu se discuta!
De Sfanta Elena nu putea sa dispara din conul de interes al televiziunilor ministreasa de la Turism. Nemachiata, trasa la fata, evlavioasa, cu frica lui Dumnezeu, era surprinsa de cadre printre credinciosi la Patriarhie.
Vazand transformarea rapida a doamnei aflate in slujba statului - de la pozitia oficiala afisata la Palatul Elysee, cu hainele plesnind de incordare si emotia reprezentarii cu cinste a natiunii in fata sotului Carlei Bruni, la smerenia crestineasca de la Patriarhie - am inteles de cata transpiratie este nevoie pentru a interpreta rolul. Jocul cu mopul, pericolul andrelelor sunt etape aproape uitate. Cele doua Elene, la stanga si la dreapta tatalui, merg inainte ca doua femei absolut obisnuite, motivate de atingerea unor tinte inalte in politica. Aceste doua femei frumoase, care si-au gasit punctul G in politica inalta, au o mare problema. Povestea maririi este legata de soarta lui Traian Basescu. Asa cum sta treaba in Tara Romaneasca, daca, Doamne fereste!, mentorul politic si tutorele biologic ar pati ceva, ar avea si carierele lor de suferit. Cum ar arata un PD-L reformat sub tirurile unui PSD revenit singur la putere? Piesa "Adrian Nastase la DNA" jucata cu Traian Basescu in rolul invinuitului. Cu EBA si Elena Udrea chemate la inceputul anchetelor pe post de martori. Ia spune, mata, cum e cu biletelul. Ia declarati dvs., doamna, cine a finantat campania din 2008? Scrieti, domnisoara, in detaliu cine v-a platit chiria la sediul de campanie. Declarati, domnisoara, sub juramant, de unde ati avut bani cash pentru Rover si cine l-a avut la prima mana. Etc., etc. Asemenea intrebari, urmate de declaratii, de contraexpertize si confruntari incrucisate cu martori, cu fotografii la poarta DNA, pot face santuri pe fetele acum lipsite de griji.
Cand vor veni voci puternice in partid sa ceara plecarea coruptilor, eliminarea pilosilor si curtezanelor, ce turnura vor avea carierele politice ale Elenelor de succes? Prin ce fund de mina se va ascunde ministreasa de la Sport, unde se va retrage blonda de la SGG? Desigur, acest scenariu rauvoitor nu va atinge in nici un fel statutul de europarlamentar al domnisoarei EBA. Desi imunitatea la Bruxelles are o pojghita protectoare mai subtire decat cea de la Bucuresti. In plus, posibilitatea ca Traian Basescu sa-si termine cariera sub intrebarile-ghilotina ale procurorului Daniel Morar este aproape imposibila. Spun aproape deoarece "The land of choise" n-am platit-o noi, ci Elena Udrea. Iata cum se inchide cercul si tot la bunicuta ajungem. Nu la cea din Constanta, ci la bunicuta din Oltenita. Si doar i-am spus domnului Basescu...


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000