Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Crin Antonescu nu vrea sa fie presedinte-jucator

Crin Antonescu nu vrea sa fie presedinte-jucator

Liderul PNL Crin Antonescu si-a lansat, luni, programul politic pentru alegerile prezidentiale, intitulat "Sta in puterea noastra sa schimbam puterea lor", mentionand ca nu vrea sa fie un presedinte-jucator, ci unul responsabil, echidistant si spunand ca a venit vremea disponibilizarii clientelelor.

"Esenta reformei statului tine de disponibilizarea clientelei politice si de mobilizarea elitelor. A venit vremea sa punem in somaj clientela politica a tuturor, a venit vremea ca elitele sa vina la putere, sa dea forta si profunzime institutiilor. Daca nu le convine, sa mai emigreze si cei din aceste clientele lacome si neostoite", a sustinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.
El a subliniat ca "epoca presedintelui-jucator" s-a terminat.
"Epoca presedintelui-jucator s-a terminat. Am vazut cu totii ca un presedinte-jucator are o echipa, are oamenii lui, un presedinte-jucator nu poate servi. Iar eu vreau nu sa fiu jucator, ci sa fiu un presedinte al tuturor romanilor care au o speranta, care vor sa traga pe cineva la raspundere pentru viata lor si pentru viitorul lor. Nu vreau un presedinte partizan, vreau un presedinte responsabil", a continuat el.
Dreptul de a fi mitocan
"Vreau sa fie alaturi de noi toti romanii, daca se poate, dar trebuie sa stie ca le vom servi interesele doar celor care s-au saturat sa traiasca sub tirania clientelelor de partid si a partidelor clientelare. Sper ca sunt un bun crestin, dar nu pot spune sa intoarcem si obrazul celuilalt. Sper ca sunt un democrat, si sunt un democrat convins, dar nu sustin si nu pot sustine dreptul cuiva de a fi mitocan. E momentul sa dam o riposta, e momentul ca cei tacuti si cuviinciosi din aceasta tara sa vina la putere in Romania, e momentul ca smecherii, impostorii, oamenii pe care nu-i intereseaza legea sa ne lase. E momentul ca cei care pot duce aceasta natiune in mos sanatos pe cai sanatoase sa preia fraiele si conducerea tarii", a spus Antonescu.
Antonescu a mentionat ca isi va asuma, in calitate de presedinte, sa mobilizeze energiile si elitele romanesti
"Pentru asta, presedintele trebuie sa redevina ceea ce Constitutia ii prescrie: un factor de incredere, de echilibru, de mediere, nu doar intre institutiile statului, partidele politice, ci in general intre stat si cetatean. Aceasta este principala obligatie a presedintelui Romaniei si este prima pe care mi-o asum, aceea de a fi un om de stat si nu un om de partid", a spus Crin Antonescu, transmitandu-le liberalilor ca el nu va fi presedintele unui partid, ci va fi un presedinte echidistant.
Presedinte model
Antonescu a insistat pe tema "disponibilizarii clientelei politice si mobilizarii elitelor". "A venit vremea sa punem in somaj clientela politica a tuturor, a venit vremea ca elitele sa vina la putere, sa dea forta si profunzime institutiilor", a afirmat liderul PNL, asigurand ca vorbeste de "clientela tuturor" si de acei oameni care raman in sistem indiferent de putere, facandu-se aliati acesteia.
"Vreau sa fie alaturi de noi toti romanii daca se poate, dar trebuie sa stie ca le vom servi interesele doar celor care s-au saturat sa traiasca sub tirania clientelelor de partid si a partidelor clientelare", a avertizat Antonescu.
Presedintele PNL a mai spus ca vrea sa fie un presedinte activ, pasionat, un reper si un garant pentru obietivele Romaniei.
"Vreau sa fiu un presedinte echidistrant, echilibrat, moderator, nicidecum partizan, dar un presedinte pasionat, activ, cu initiativa, care sa dau o directie acestei tari si sa duc oamenii, politicieni sau cetatenii dupa mine in aceasta directie. Vreau sa fiu un presedinte responsabil, care sa fie reperul si garantul indreptarii Romaniei catre marile ei obiective, care sa spuna natiunii mereu si cu credibilitate adevarul si un presedinte care sa poata fi luat drept model", a precizat Crin Antonescu.
"Într-un stat in care presedintele tarii construieste un limbaj violent, violenta se transmite in strada, intr-o tara in care presedintele tarii vorbeste batjocoritor despre scoala si profesori si produsele scolii, scoala e depreciata si nu mai e respectata, intr-o tara in care presedintele tarii isi promoveaza membrii familiei si apropiatii din clan in pozitii de demnitate si influenta, toti ceilalti... Presedintele Romaniei trebuie sa fie un model care sa impuna respectul si sa dea exemplu unei societati aflate in deriva, unei societati lipsite de instante, modele si de autoritati", a adaugat Antonescu.
Program prezidential
Candidatul la alegerile prezidentiale a mai spus ca "cele mai incomode intrebari" care i se pun si care il dor sunt acelea daca are forta, daca are solutii si daca are sansa de a deveni presedintele Romaniei.
"Sunt aici ca sa raspund acestor intrebari si raspund acestor intrebari: da, am forta. Forta mea este in mine, nu e in oameni ascunsi in spatele meu, cu jocurile si interesele lor. Forta mea este forta principiilor si a consecventei cu care fac politica, pastrandu-mi libertatea pana azi si nefiind azi dator niciunuia dintre cei care de 20 de ani domina Romania, sufocand-o. Forta mea e forta unui om normal, nu a unui om cu ŤOť mare, ci a unui om cu Ťoť mic, ", a spus Antonescu.
El a subliniat ca are solutii, "care sunt nu un program de guvernare, ci un program prezidential, un set de obiective si de solutii" pe care, in calitate de viitor presedinte al Romaniei, le asuma in fata romanilor.

"Am solutii care nu sunt niste inventii ale unor consilieri fantomatici, sunt solutii pe care toata Romania le stie, pe care aproape doua decenii cei mai multi dintre decidentii politici ai Romaniei in acest timp le-au amanat, le-au blocat, le-au simulat si nu au avut interesul sau curajul sa le adopte. Am solutii pentru reformarea statului si a institutiilor sale, pentru transformarea economiei romanesti intr-o economie performanta, avem solutii pentru ca politica externa sa-l serveasca pe cetatean si Romania sa fie o personalitate in politica externa. Avem solutii pentru ca educatia sa faca din scoala romaneasca si din slujitorii ei cea mai respectata institutie si nu una batjocorita", a anuntat Crin Antonescu, enumerand astfel obiectivele sale prezidentiale.

Liberalul a apreciat ca are si sanse, marturisind ca el crede in Romania celor care muncesc, invata, incearca, a celor care stiu sa respecte si sa fie solidari. "Cred in sansa acestei Romanii de a veni la putere", a continuat el.

"Împreuna cu aceasta Romanie care tace, care e profunda, care exista, impreuna putem sa construim cu rabdare, echilibru si forta o Romaniei normala. Zidul despre care vorbeam poate sa cada, suntem in serviciul celor care vor sa gaseasca speranta si sa darame acest zid. Cred ca acum ne putem aduna, ridica si merge in fine in directia corecta. Eu cred ca se poate, eu cred ca sta in puterea noastra sa schimbam puterea lor", a conchis Antonescu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000