Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Corneliu Vadim Tudor iese la atac

Corneliu Vadim Tudor iese la atac

In ultimul timp, i-am putut vedea la televizor mai des decat pana acum pe Doru Viorel Ursu si pe Corneliu Vadim Tudor. Doua personalitati cu discursuri total diferite. Fostul ministru de interne este echilibrat, distins si are un fin simt al umorului. Presedintele PRM poseda o limba ascutita, de multe ori sare peste cal si repeta teme pe care le-a tot pisat de-a lungul anilor. Amandoi, si dl Ursu, si dl Tudor, fac rating.
Avantul curvelor de lux
Dupa ce s-a retras din politica, Doru Viorel Ursu a stat deoparte cativa ani buni si si-a vazut de avocatura. De o luna-doua a inceput sa apara pe la talk-show-uri. O prezenta agreabila, un personaj care chiar are ce spune. Marti 10 februarie, Doru Viorel Ursu a fost invitatul Gabrielei Vranceanu Firea la “Stirea zilei”, pe Antena 3. Tema emisiunii era infractionalitatea, ale carei valori sunt in continua crestere. Evident, s-a vorbit si despre incapacitatea autoritatilor de a controla acest fenomen. Dl Ursu a spus ca mult-comentata criza economica va duce la inmultirea atacurilor armate si la inflorirea prostitutiei. “Avem cateva plafoane la prostitutie. (…) Noi, cand vorbim despre aceasta indeletnicire, ne gandim numai la amaratele de pe soseaua de centura. Noi nu vedem in fata noastra, nu vedem la televizor curvele de lux, care sunt «doamne» Deci, «elita» romaneasca, «inalta societate» abunda, pentru ca sunt oameni care isi pot permite sa intretina amante cu masina si apartament. De acolo incepe prostitutia, de foarte sus, dar de platit, platesc niste amarate care isi castiga painea cu greu. Intr-o asemenea situatie, in care societatea este atat de rupta, de contradictorie, va inflori prostitutia de lux, pe banii celor care isi permit sa aiba amante pe care le vedem la lumina zilei si fac parte din «crema societatii». ~sta e high-life-ul nostru, lumea mondena de la noi.” Desi nu a spus-o pe sleau, Doru Viorel Ursu se referea in special la showbizul dambovitean, in care, printre cateva talente adevarate, colcaie o sumedenie de parasute afone si anchilozate care nu ezita sa se arate despuiate, spre incantarea pustilor aflati in prepubertate, a soldatilor din cazarmile izolate si a frustratilor. Toate isi dau ochii peste cap si vorbesc cu emfaza despre “fanii mei” si “arta mea”. Toate folosesc televiziunea ca pe o eficienta vitrina in care isi expun “marfa”, doar-doar vor fi remarcate de vreun fraier cu bani, care sa le finanteze un clipulet, ori sa le mai cumpere o hainuta contra unor partide de sex prestate la marea meserie.
Tribunul musca din dusmani
Miercuri 11 februarie l-am vazut la “Realitatea te priveste” pe Corneliu Vadim Tudor. Maaama! Ce mai freamat, ce mai zbucium! Ca de obicei, Vadim a atacat in stanga si-n dreapta, s-a plans ca i-au fost furate alegerile, ca este victima americanilor si a amenintat ca il va alunga de la Cotroceni pe Traian Basescu. “Basescule, pana la Pasti, lasi locul liber, ca vine baiatu’! Te duci pa-pa, tai-tai! Te duci la carciuma unde te simti tu bine, ca dupa aia sa inverzesti fiolele!” Moderatoarea Andreea Cretulescu a incercat sa-l calmeze, dar n-a fost chip. Intr-un tarziu, dna Cretulescu s-a resemnat sa protesteze la excesele Tribunului doar atat cat sa nu fie acuzata de CNA de lipsa de reactie. Ca si in alte dati, Vadim a spus lucruri pe care nu s-a ostenit sa le dovedeasca. “George Cristian Maior a pus mana pe dosarul de securitate al lui Traian Basescu si i-a aratat acestuia o fila. Presedintele s-a speriat foarte tare si atunci americanii i-au zis «Pune-l pe Maior sef la SRI!», pentru ca Maior este agent CIA. Toti sunt agenti CIA. Romania este o tara sub ocupatie straina.” Si discursul antiamerican a continuat. “Da’ saracul Teo Peter! Crezi ca l-a omorat puscasul ala marin? Aiurea! L-a omorat baiatul lui Crouch, ambasadorul Statelor Unite. Puscasul marin a fost o tinta falsa!” Ce sa raspunzi la asemenea bazaconii? Problema lui Vadim este ca nici macar daca ar anunta un cataclism veritabil nu l-ar crede nimeni. Lumea s-a lamurit in privinta lui dupa ce l-a acuzat pe fiul lui Emil Constantinescu, pe Dragos, ca in timpul scandalului “Tigareta” a omorat niste arabi pe care i-a-ngropat pe sest in padurea Baneasa. Tot miercuri, Vadim s-a razboit si cu electoratul. ”Parlamentul? Stiati ca e un parlamentar care a candidat sub numele de Bula? (…) Ei, cu Bula ati votat, de Bula sa aveti parte!” In ceea ce ma priveste, cutremurat de dezvaluirile incendiare ale lui Corneliu Vadim Tudor, am schimbat canalul. Acolo am prins exact finalul unui celebru clip publicitar: “Da’ halatu’, doamna. Cat costa halatu’?”


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000