Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Coalitia de guvernare a intrat in disolutie

Coalitia de guvernare a intrat in disolutie

Coalitia de guvernare nu se simte deloc bine, semnalele fiind din ce in ce mai clare. Conducerea PD-L, reunita luni seara la sediul central al partidului in sedinta de campanie, a luat in discutie noile atacuri venite dinspre presedintele PSD, Mircea Geoana, acestia declarandu-se ingrijorati de soarta coalitiei.

Premierul Emil Boc si o parte dintre ministrii PD-L, impreuna cu echipa de campanie de la nivel national, in frunte cu Gheorghe Flutur si Vasile Blaga, s-au aflat, luni seara, intr-o sedinta pentru pregatirea campaniei electorale pentru Parlamentul European. In contextul recentelor atacuri venite din partea liderului PSD, Mircea Geoana, care a solicitat autosesizarea DNA in cazul familiei Basescu, transmitand in acelasi timp un mesaj in contextul neintelegerilor din teritoriu, intre PD-L si PSD, democrat-liberalii iau in considerare repunerea in discutie, la nivelul coalitiei, a prevederilor din protocolul incheiat intre cele doua partide, referitoare la interdictia atacurilor prin declaratii oficiale intre reprezentantii PD-L si PSD. In plus, liderii PD-L sunt nemultumiti de faptul ca social-democratii profita de campania pentru PE pentru a-si face si campanie prezidentiala, prin atacul direct la adresa presedintelui Traian Basescu. Potrivit surselor citate, situatia creata de recentele declaratii ale lui Mircea Geoana va fi pusa in discutie de PD-L la urmatoarea sedinta a coalitiei.

Regulamentul, incalcat
Nerespectarea prevederilor protocolului Coalitiei PD-L-PSD, atacurile intre parti sau la adresa reprezentantilor celeilalte parti si nerespectarea deciziilor organismelor de conducere vor fi sanctionate, prevede Regulamentul privind functionarea coalitiei. Faptele susceptibile de sanctionare sunt: nerespectarea prevederilor protocolului de constituire a Coalitiei si a Regulamentului de functionare a acesteia, nerespectarea deciziilor organismelor de conducere a Coalitiei, atacurile intre parti sau la adresa reprezentantilor celeilalte parti, neparticiparea in mod repetat si nejustificat la lucrarile forurilor de conducere a coalitiei, nerespectarea de catre persoane aflate in functii de demnitate publica a Programului de guvernare, inclusiv a masurilor anticriza sau incapacitatea de implementare a Programului de guvernare de catre persoanele aflate in functii de demnitate publica. Sanctiunile sunt urmatoarele: avertisment, inlocuirea din functia de demnitate publica, inlocuirea din forul de conducere al Coalitiei, aplicarea de sanctiuni statutare in interiorul fiecarui partid. Protocolul cuprinde si un capitol referitor la ”conduita, etica si integritate”, care stipuleaza faptul ca sunt interzise conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Coalitei, constituind fapte “susceptibile de sanctionare”. Documentul mai prevede ca, in cazul unor puncte de vedere diferite intre reprezentantii partidelor membre ale coalitiei, acestea vor fi discutate in cadrul forurilor coalitiei.

Geoana ar putea ramane in afara CSAT
In acest context, functia de vicepresedinte al CSAT detinuta de Mircea Geoana este in pericol. Cu alte cuvinte, democrat-liberalii ar putea sa nu dea unda verde Ordonantei de Urgenta care statueaza ca cel de-al doilea vicepresedinte al CSAT este seful Senatului, in cazul de fata Mircea Geoana. ”Nu stiu unde se aude ca PD-L ar boicota ordonanta CSAT”, a declarat, totusi, democrat-liberalul Traian Igas, solicitat sa comenteze zvonurile privitoare la boicotarea ordonantei de catre parlamentarii PD-L. Nici Mircea Geoana nu vede un viitor prea stralucit Coalitiei. El a afirmat la TVR ca, daca va ajunge presedinte in urma alegerilor din toamna, va judeca actuala majoritate PD-L-PSD prin prisma situatiei sociale si economice si in functie de realitatile electorale ale momentului, realitati care nu pot exclude variante de formare de noi majoritati.
Sever Voinescu a izbutit la a patra incercare sa ajunga in conducerea Camerei Deputatilor

Deputatul PD-L Sever Voinescu a reusit sa devina secretar general al Camerei Deputatilor dupa patru runde de vot. Chiar daca social-democratii si pedelistii au negociat inainte votul, la fata locului lucrurile nu au iesit conform asteptarilor, pesedistii “fentand” primul runda. Si asta, sub privirile atente ale social-democratei Aura Vasile, care nu a scapat din ochi “bilele” colegilor. La primul tur, Voinescu a fost votat doar de 163 de deputati din necesarul de 168. Participanti la esecul lui Voinescu au fost, potrivit unor surse parlamentare, si printre colegii sai de partid care nu au fost de acord de la inceput cu aceasta nominalizare. La turul al doilea insa, Voinescu a fost aprobat ca secretar al Camerei Deputatilor, cu 154 de voturi in favoarea sa si 106 impotriva. Dupa prima incercare esuata, pedelistii au chemat “intariri” din randul Guvernului, la cel de-al doilea vot fiind prezenti si ministri PD-L, precum Teodor Paleologu, absent la runda de vot. Deputatul PSD Adrian Nastase a reafirmat, ieri, in plenul Camerei Deputatilor, faptul ca Voinescu ar putea fi ales in functia de secretar al Camerei pe un text neconstitutional al Regulamentului, argument pe care l-a sustinut in plen si la 24 martie. “Am facut aceasta interventie nu pentru a influenta votul privind secretarul Camerei si nu vreau sa aiba emotii domnul Viorel Hrebenciuc, dar cred ca si in alte situatii acest mod de lucru trebuie respectat”, a mai spus Nastase. Daca alegerea pedelistului a intampinat ceva dificultati, secretarii adjuncti ai Camerei, Valer Dorneanu si Ileana Maria Luncan, au fost aprobati in unanimitate.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000