Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Coalitia PDL-PSD se rupe de jos in sus

Coalitia PDL-PSD se rupe de jos in sus

Protocoalele dintre PDL si PSD au cazut in weekend unul dupa altul precum piesele de domino. Liderii democrat-liberali din teritoriu au decis sa se descurce pe cont propriu si sa nu mai astepte ruperea coalitiei la Bucuresti, care se tot amana.
Sefii din 14 organizatii judetene PDL au renuntat la colaborarea cu PSD ori si-au anuntat intentia sa o faca in viitorul apropiat. Conducerea centrala neaga ca actiunile din weekend sunt rezultatul unei strategii pregatite in laboratoarele partidului, dar pesedistii sunt convinsi ca desfacerea casatoriei din interes este ordin de la Bucuresti. În toate judetele in care s-au rupt protocoalele, argumentele invocate au sunat a refren: colaborarea intre cele doua formatiuni nu exista.

„Practic, protocolul acesta nu a functionat niciodata la Vaslui. Nu a mai existat nici o intalnire ulterioara momentului semnarii protocolului, nici macar consultari cu privire la problemele judetului, (...) La Inspectoratul Scolar au schimbat 21 de inspectori intr-o singura zi, la fel au facut si cu unii directori de scoli.
Noile numiri s-au facut pe criterii politice, si-au pus in functii propriii oameni, iar pe unii directori, fara apartenenta politica, i-au obligat sa semneze adeziune la PSD“, a declarat presedintele interimar al PDL Vaslui, Dragos Iftimie, citat de NewsIn, acuzandu-i pe social democrati ca au facut schimbarile din functii fara a-i consulta inainte. Aceeasi situatie se regaseste printre altele si la Constanta, la Sibiu, Neamt, Iasi, Maramures sau Olt. „Din pacate, PSD, in afara de faptul ca a militat foarte tare sa-si impuna oamenii in functii, nu a facut altceva decat sa blocheze reforma in Romania, sa se alieze mai pe fata, mai putin pe fata cu PNL in Parlament“, a declarat Mircea Banias, presedintele PDL Constanta, citat de NewsIn. Deciziile organizatiilor vor fi trimise pana marti conducerii centrale, care a cerut saptamana trecuta o analiza privind functionarea coalitiei de guvernare dintre PDL si PSD, la aproximativ un an de la semnarea protocolului de guvernare.

„Noi nu am cerut sa se rupa protocoalele. Nici macar nu s-a pus aceasta problema, pentru ca nu-i de joaca. Nu ne jucam cu problemele guvernarii“, a declarat pentru Cotidianul Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PDL, subliniind ca liderii de organizatii nu au autoritatea sa rupa protocoalele fara o decizie prealabila a BPN. În ciuda pozitiei transmise oficial de la Bucuresti, baronii locali ai PDL intentioneaza sa-si duca la bun sfarsit demersul si chiar solicita conducerii centrale sa rupa protocolul la nivel national si sa incerce „coagularea tuturor fortelor de dreapta in jurul PDL“.

De partea cealalta, pesedistii sustin ca actiunile din teritoriu ale democrat-liberalilor sunt premeditate. „Nici nu stiu daca e cazul sa comentez ceva. Nu vreau sa escaladam cearta. E un limbaj dublu pe care il folosesc cei de la PDL, ne vorbesc noua despre responsabilitatea guvernarii, dar tot ei ne tot lanseaza provocari“, a declarat pentru Cotidianul secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Purtatorul de cuvant al social democratilor, Bogdan Niculescu Duvaz, crede ca pedelistii forteaza o noua criza. „Totul face parte dintr-un scenariu al lui Traian Basescu. Obiectivul lui e sa preia guvernarea, sa gestioneze puterea pana la alegeri. Au fost tot felul de presiuni pe noi, ba cu asumarea, ba cu legea educatiei. Acum le-a apucat independenta dintr-o data pe organizatiile judetene, cand stim ca ele nu indraznesc sa faca un pas fara sa intrebe: „Avem voie, sefu’?“, spune Duvaz.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000