Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Clopul si bocul

Clopul si bocul

Potrivit raportului ambasadorului Austriei la Bucuresti, Traian Basescu va candida la presedintie doar daca „criza va fi depasita cu un minimum de daune pentru populatie”. Cand isi va anunta public decizia? „In septembrie”. In caz ca nu va candida, cine e omul de rezerva al PD-L pentru Cotroceni? „Premierul Emil Boc”.
Constructia aceasta din vorbe este un monument nu prezidential, de-a dreptul imperial, inchinat nonsensului si logicii oloage. In cazul in care dl. presedinte nu respinge net relatarea ambasadorului austriac, si nu cred c-o va face, se adreseaza oamenilor care au suferit accidente vasculare cerebrale grave si au facultatile mintale sensibil diminuate. Pentru ca orice roman sanatos la cap judeca asa: suntem in a doua jumatate a lui mai. Ce „daune majore” poate produce criza pana in septembrie, cand in lunile de vara ies legumele pe piata, se scade incalzirea din plata intretinerii, incep angajarile sezoniere, inflatia scade, lumea pleaca in concediu, nici n-are timp sa bage de seama efectele crizei? Vara nu e anotimp de revolutii si crize in Romania. Pana in septembrie nu pot aparea schimbari majore de perceptie a populatiei cu privire la criza si gestionarea ei de catre guvern. Pe de alta parte, criza nu pleaca, ea se coace la soare, si e un alt nonsens sa afirmi ca in septembrie a.c. ea va fi „depasita”. Acest scurt interval mai-septembrie, ales de dl. presedinte pentru a crea suspans in legatura cu candidatura d-sale, este practic irelevant in ceea ce priveste evolutia crizei.
Si daca, totusi, dl. Basescu ar socoti d-sa ca vara a fost dramatica, cu multe insolatii de criza, cine este solutia de rezerva, dl. Boc?
Pai, daca vara ar fi teribila, daca populatia ar fi muscata adanc de criza, asta nu s-ar face sub regimul premierului Emil Boc, aflat si asa in cadere in cap in sondaje? Cu ce sanse ar trimite, deci, dl. Basescu spre Cotroceni un premier care tocmai ce n-a reusit sa stapaneasca criza?
A fi sau a nu fi? Aceasta-i intrebarea care rezulta ca ar sfasia launtrul d-lui presedinte. Nu-ti ramane decat sa ti-l inchipui ratacind ingandurat, singur, cu mainile la spate, cocosat de destin, pe aleile Cotroceniului. In timp ce scriam aceste randuri, dau cu ochii de dl. presedinte intr-un televizor. Ciudat, nu parea foarte prabusit in sine sau ros de indoieli. Hahaia din rasputeri pe undeva prin Maramures, costumat cu clop si bundita cu ciucuri rosii, insultandu-si public sotia ca sa faca un banc de doi bani: doamna Maria Basescu ar fi venit cu el printre maramureseni nu de alta, dar, ca nevasta inselabila, sa nu-l lase pe mana multelor femei frumoase din zona. Dupa care dl. presedinte a asigurat asistenta ca va pastra la Cotroceni clopul, straita si bundita si va reveni cu ele anul viitor, ca sa nu mai fie nevoie sa i se dea altele. Asa se pregateste sufleteste d-sa pentru eventualitatea ca nu va mai candida... Ha, ha, ha.
Dincolo de aceste carteli ale subsemnatului, care sunt un obsedat plin de venin la adresa presedintelui, manevra d-lui Basescu e simpla si eficienta. In toate momentele politico-economice importante din perioada urmatoare, luarile de pozitie ale d-nilor candidati nascuti la 6 luni Geoana si Antonescu sunt oricand interpretabile ca populism, demagogie, vanatoare de voturi. Asta in timp ce dl. presedinte lupta responsabil si curajos cu criza, pentru binele poporului, lasand la o parte politicianismul egoist. In aceste conditii, in septembrie s-ar putea sa avem nu numai candidatura d-lui Basescu, dar si rezultatul alegerilor prezidentiale din noiembrie.
Raportul ambasadorului austriac contine si alte puncte, mai importante dupa parerea mea decat „rezerva Boc”, cum ar fi respingerea de catre presedinte, nociva pentru democratia romaneasca, a discutarii codurilor Civil si Penal in Parlament sau fortarea acordarii de cetatenie romana pe scara larga pentru cetatenii moldoveni. Nu le mai analizez, deoarece cred ca intrebarea care ar starni cel mai mare interes si implicare pe internet in legatura cu tot ce-am discutat pana acum este: „Cand a inselat-o ultima oara presedintele pe doamna Maria?”


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000