Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Circ pentru popor. Traian Basescu cel fara de partid

Circ pentru popor. Traian Basescu cel fara de partid

Presedintele Traian Basescu incearca ceea ce nici un predecesor de-al sau nu a reusit in privinta candidaturii pentru un nou mandat in fruntea tarii. Prin modificarea Legii electorale, care specifica faptul ca apartenenta politica a candidatului nu constituie o conditie imperioasa pentru intrarea in cursa, Basescu testeaza “larga sustinere” pentru Cotroceni. Se reediteaza astfel “experimentul EBA” - ipoteza pe care “Gardianul” a lansat-o inca din 11 iunie 2009 - si se accentueaza independenta fata de politic a lui Basescu, tocmai in ideea “dezlipirii” de PD-L. Potrivit analistului politic Cristian Pårvulescu, motivul schimbarii legii poate fi de doua feluri: pentru a-i putea permite efectiv presedintelui sa candideze, desi nu era nici un obstacol, dar si un motiv politic, “de a-i permite sa reprezinte o coalitie mai larga pentru a se putea reprezenta chiar reprezentantul natiunii in fata partidelor”.

In privinta candidaturii presedintelui Traian Basescu, se incearca, folosindu-se toate subterfugiile, sa se induca electoratului ideea ca va intra in cursa pentru Cotroceni din tabara independentilor, dar cu sprijinul larg al politicului si organizatiilor neguvernamentale, intr-un cuvant cu sprijinul “natiunii”. Totul a pornit de la modificarea Legii alegerilor prezidentiale introduse de Guvern, printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata in 2 septembrie si publicata in Monitorul Oficial in 3 septembrie care prevedea, la alineatul 8 al articolului 9, ca “apartenenta politica a candidatului la partidul politic, organizatia cetatenilor apartinand minoritatilor nationale sau la unul dintre membrii aliantei politice sau aliantei electorale care il propune nu constituie o conditie pentru a candida”.

Parvulescu: Era previzibila de la “experimentul EBA”
Analistul politic Cristian Parvulescu a declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca este a doua oara cand se incearca un asemenea artificiu, dupa 1996, cand fostul presedinte Ion Iliescu a candidat ca independent avand sustinerea PDSR. “Basescu isi doreste sa aiba o baza mai larga decat propriul sau partid. In 1996, Iliescu nu avea asta”, a mai spus Parvulescu. El a adaugat ca si fostul presedinte Emil Constantinescu a fost sustinut in candidatura sa de catre CDR, care reprezenta in esenta tot o coalitie de partide si de organizatii neguvernamentale. “Motivatia schimbarii legii poate fi de doua feluri: pentru a-i putea permite efectiv presedintelui sa candideze, desi nu era nici un obstacol, pentru ca nu-i puteai interzice presedintelui exercitarea unui drept constitutional, acela de a fi ales. Dar, ca sa fie clar, s-a apelat la aceasta varianta. Si este si un motiv politic, acela de a-i permite sa reprezinte o coalitie mai larga pentru a se putea reprezenta chiar reprezentantul natiunii in fata partidelor. Cu toate aceastea, lui Traian Basescu ii va fi foarte greu sa se separe de PD-L pentru ca principalul element al unei asemenea coalitii va fi PD-L, si cel care va duce greul. Dar era previzibila aceasta miscare de cand s-a incercat formula Elena Basescu independenta. EBA a fost o experienta care a mers si de ce sa nu fie folosit si alta data?”, a mai spus Parvulescu.

Berceanu: Nu va agitati, va candida din partea PD-L
Ministrul turismului, Radu Berceanu, a declarat, ieri, ca stie „sigur” ca presedintele Traian Basescu va candida din partea PD-L. „Multa lume vorbeste despre candidatura domnului Traian Basescu. Eu nu am o opinie pe aceasta tema pentru ca eu stiu sigur ce o sa se intample. Nu va agitati, domnul Basescu va candida din partea PD-L”, a spus Berceanu. Liderul democrat-liberal a mai spus ca prevederea prin care un candidat independent la alegerile prezidentiale poate fi sprijinit de un partid politic a fost introdusa „pentru a nu crede cineva ca vrem sa punem un baraj vreunui independent, si stiti dumneavoastra la cine ma gandesc”.
Intrebat despre candidatura lui Sorin Oprescu, Berceanu a raspuns ca acesta probabil ca isi va anunta candidatura in 24 septembrie. In schimb, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ca in interiorul formatiunii nu s-a discutat pana acum despre cum va candida Traian Basescu. “Speram sa candideze si noi sa il sustinem”, a spus Flutur.

Orban acuza PD-L de campanie de intimidare impotriva primarilor PNL
Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca democrat-liberalii au inceput o campanie de intimidare si santaj impotriva primarilor liberali. Totodata, Orban le-a transmis sefului statului Traian Basescu si liderilor PD-L sa nu-si faca planuri ca primarii vor dezerta dupa o semnatura. “Sa nu-si imagineze Traian Basescu si cu liderii, cu camarila domniei sale din PD-L, ca primarii liberali, daca si-au pus o semnatura pe o declaratie, vor dezerta de la obligatiile pe care le au fata de alegatori si de la convingerile intime pe care le au in sustinerea valorilor, ideilor, si candidatilor liberali”, a precizat Orban. El a mai adaugat ca nimeni nu poate sa paraseasca PNL, decat daca isi pierde mandatul.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000