Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cine sunt noiii sefi ai unui Serviciu de Informatii de la Buzau

Cine sunt noiii sefi ai unui Serviciu de Informatii de la Buzau

dipi buzau

 Cine sunt noiii sefi ai unui Serviciu de Informatii de la Buzau
Adevarati profesionisti, militari de cariera si cv-uri ireprosabile, pentru sefii interimari D.I.P.I. Buzau

La vîrful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Buzău au avut loc schimbări importante. Recent, șeful Serviciului, cms.șef Marius Ichim a ieșit la pensie, la fel ca și șeful biroului Protecție Internă din cadrul SIPI Buzău, cms.șef Severin Antemir. În locul lor, de la conducerea Departamentului General de Informații și Protecție Internă (DGIPI, supranumit pe vremuri Doi și-un sfert), au fost numiți cu statut de interimari, pînă la organizarea unor concursuri, comisarul-șef Valeriu Vasilache, pe funcție de șef al SIPI Buzău, respectiv Mircea Feraru, la șefia Biroului Protecție Internă.

Actualul șef interimar al SIPI, provine din sistem, unde lucrează din 2006, avand un cv impresionant. Pînă atunci a activat ca ofițer la Biroul de Investigații Criminale din Poliția municipiului Buzău, compartimentul „Violențe”, apoi ca șef al Biroului de investigații Criminale din Poliția municipală Rîmnicu Sărat. Mircea Feraru a lucrat ca ofițer la Inspectoratul de Jandarmi Buzău, venind din Armată.

Se desfiinteaza DGA si “Doi s’un sfert”! Apar Afacerile Interne!

De ani buni de zile, toti cunoscatorii sistemului erau constienti ca, pentru a intra cu adevarat in “lumea buna”, si la nivelul Ministerului de Interne trebuie sa apara o noua structura profesionista. Este vorba despre celebra directie de “Afaceri Interne”, existenta in toate democratiile occidentale. Si, cu toate ca de-a lungul vremii s-a mai batut moneda cu privire la aceasta reorganizare din temelii a MAI-ului, niciun  ministru de Interne de pana acum nu a indraznit macar sa se apuce de treaba, dar sa mai si duca la bun sfarsit acest proiect.

Iata insa, ca dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, minunea este pe cale sa se implineasca. Astfel ca, pur si simplu, Directia Generala Anticoruptie si Directia  de Informatii si Protectie Interna vor disparea cu totul din organigrama MAI-ului. Iar in locul lor va aparea o noua structura de Afaceri Interne. Si chiar daca aceasta schimbare va nauci pe multa lume, pare a fi, totusi, singura solutie pentru “resetarea” din temelii a Ministerului de Interne. Dar si o garantie ca noul ministru de Interne va reusi sa duca pana la capat “curatenia generala” pe care a declansat-o dupa depolitizarea MAI, operatiune demarata dupa venirea la Palatul Victoria a guvernului technocrat.

Dupa cum s-a putut vedea si din dezvaluirile publicate in exclusivitate de catre site-ul nostru, serviciul scecret al Ministerului de Interne se afla deja cuprins in malaxorul mai multor anchete. Iar efectul de domino va face in continuare ravagii printre cei care transformasera “Doi s’un sfert”-ul intr-un fel de “SRL pe persoana fizica”. Astfel ca era clar ca, dupa ani de zile in care DIPI s-a aflat la cheremul unor sefi paraleli cu fisa oficiala a postului, degeaba s-a spart acum “buboiul”, daca nu va fi curatat tot puroiul de aici. Asa ca, desi poate parea socanta, decizia de reconstruire din temelii a unei noi structuri, in loc de a incerca sa se repare ce s-ar mai fi putut repara la actuala “Doi s’un sfert”, este singura care poate avea sorti de izbanda. O hotarare curajoasa, dar cu atat mai salutara.

Odata cu disparitia DIPI se va produce si cea a DGA. O directie care, la inceputurile sale, a avut o ascensiune spectaculoasa din punct de vedere al profesionalismului si a misiunilor rezolvate. Numai ca, din pacate pentru ofiterii care au ramas la aceasta structura si care chiar vroiau sa-si faca meseria, in ultima vreme “sora mai mica” a DNA intrase intr-un regretabil con de umbra, dupa ce la sefia DGA au ajuns persoane fara suflul necesar unei asemenea misiuni. Dincolo de orice, ca si in cazul DIPI, s-a luat hotararea sa se mearga pana la capat. Desigur, acest lucru nu inseamna ca oamenii cu adevarat profesionisti din aceste structuri, indiferent ca este vorba de DIPI sau DGA, nu vor fi recuperati, dupa o analiza atenta a activitatii lor, la noua structura de afaceri interne. Care se anunta inca de pe acum viitoarea elita a Ministerului de Interne.

In grafic cu organizarea

De asemenea, un lucru extrem de important este si faptul ca nu este vorba in niciun caz de o decizie pripita, ci de una luata dupa o analiza amanuntita a ceea ce s-a intamplat in anii trecuti. Fapt reliefat, de altfel, si de ministrul Petre Toba la sedinta de bilant a Politiei Romane. Cand noul ministru a anuntat ca “suntem in grafic cu organizarea”, dar probabil prea putini si-au dat seama ca, intr-adevar, de aceasta data chiar se va merge pana la capat, pentru a nu se mai repeta simulacrele de reorganizare de pana acum. Pentru ca, sa nu uitam, de exemplu, ca in anul 2009 Ministerul de Interne a resimtit o presiune continua, nedreapta si ca toata acea presiune a fost doar pentru a-i stirbi autoritatea, a decretibiliza ministerul si a timora efectivul. Iar o asemnea situatie s-a resimtit si in anul 2012, tot an electoral. Iata insa ca, de aceasta data, sunt premise ca oamenii care si-au asumat reorganizarea din temelii a Ministerului de Interne sa-si faca datoria pana la capat. Chiar daca unii lideri de sindicate vor continua sa planga nu doar dupa vechea formula a “Doi s’un sfert”, dar si dupa protectia politica de care s-au bucurat pana acum.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000