Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cine da mita electorala din banii nostri

Cine da mita electorala din banii nostri

alegeri parlamentare 2016

 Cine da mita electorala din banii nostri
Au apărut înregistrările din timpul ședinței de luni seară a comisiilor de deputați unde s-a votat mărirea salariilor mai multor categorii de bugetari cu până la 25%.

Deputații au votat de vreo 4 miliarde de lei, așa, fără nici un calcul și nici o evaluare, că doar nu dădeau din banii lor. Vorba ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, “acestea sunt găleţile, sunt puii, este exact acelaşi lucru la o altă scară, este cumpărare de voturi în prag de alegeri”.

În sală, ministrul și mai mulți experți de la minister încearcă să explice că nu există banii respectivi și că măririle de salarii fără calcule solide de impact nu sunt niciodată o idee bună.

În plus, experții reamintesc insistent că există o lege în vigoare care nu permite majorări salariale cu 180 de zile înainte de alegeri. Deci o lege, da? Legea responsabilității fiscale, 69/2010*, cât și o prevedere constituțională care interzice în mod expres aprobarea cheltuielilor bugetare fără precizarea sursei de finanțare**.

Dar deputații ignoră orice argument.

În fine, înregistrările sunt uluitoare, discuțiile sunt destul de tehnice, dar există la un moment dat o secvență care descrie perfect atitudinea politicienilor.

Carevasăzică, iată un dialog intre un domn și o doamnă.

Doamna este Iolanda Stăniloiu, secretar de stat la Ministerul Muncii. Domnul este președintele Comisiei de Muncă, deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon.

Doamna de la minister spune că experții nu cunosc modificările pe care le doresc parlamentarii, ca să fi pregătit calculele necesare, și cere acestora să precizeze sursa de finanțare și impactul financiar, așa cum obligă legile în vigoare.

Urmăriți răspunsul la mișto al președintelui comisiei:

Ei, ce ziceți de asta?

“Deci ce faci, fă, mă-ntrebi tu pe mine unde bag mâna?”

Cine-i domnul ăsta?

Dl. Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui, este cunoscut și pentru că l-a amenințat pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe vremea când acesta era prim-ministru, că va avea soarta fostului premier italian Aldo Moro dacă îndrăznește să vină la el în județ.

Aldo Moro, prim-ministru în două rânduri în Italia și președinte al Partidului Creștin-Democrat, a fost răpit în primăvara anului 1978 de organizația de extremă stângă Brigăzile Roșii, ținut 55 de zile în captivitate, apoi asasinat (teroriștii l-au pus în portbagajul unei mașini, i-au spus că-l transportă în altă ascunzătoare, l-au acoperit cu o pătură și l-au împușcat de 10 ori).

La Vaslui, cu sigla PSD în spate, deputatul Solomon i-a precizat atunci lui MRU, când i-a spus că va sfârși ca Aldo Moro: “nu este o amenințare, este o asigurare”.

Cu alte cuvinte, nu era o eventualitate, era o certitudine.

Un atac de o josnicie inimaginabilă.

Dar de ce îl inspiră pe dl. Solomon ăsta de la PSD un asasinat politic comis de o organizație teroristă de extremă stângă?

Poate pentru că admiră ideologia respectivă?

Poate pentru că dl. Solomon se declară nu doar “un pesedist adevărat”, dar și comunist și mândru de asta?

Iată-l (și, pentru că sunetul e prost, e și transcrierea dedesubt):

Sunt un pesedist adevărat și nu mă dezic de calitatea mea de membru de partid și nici de structura mea socialistă și chiar, de multe ori, comunistă. Cine are ceva de comentat să vină să-mi contraargumenteze. Da, recunosc că sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care acceptă armonia socială și nu are în programul său politic lupta de clasă.”

Ce mi se pare incredibil e că oamenii nu reușesc, în continuare, de zeci de ani, să facă legătura între sărăcia în care trăiesc și imbecilii pe care-i votează.

_____________________
*Legea 69/2010, Art. 9 (1): Nu se pot promova acte normative cu mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului, in conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, care conduc la cresterea cheltuielilor de personal sau a pensiilor in sectorul bugetar.

**Constituția României, Art. 138 (5): Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.


Mitocanul PSD-ist Adrian Solomon jignește o elevă de liceu. Ghiolbanul suprem - instrucțiuni de folosire.

Tupeu de politruc PSD-ist de cea mai joasă speță, golănie de tarabă sau pur și simplu o altă scroafă urcată în copacul democrației românești. Deputatul de Bârlad Adrian Solomon, candidat la Primărie în următoarele alegeri, reușește să întreacă orice măsură jignind o liceană care a ”îndrăznit” să ridice vocea împotriva autorităților locale în decembrie 2015, cerând condiții mai bune pentru transportul în comun din oraș. ”Comunistul luminat”, după cum îi place să se numească, a afirmat luni, 21 martie, într-o conferință de presă că Andra Palmaciu nu ar fi participat la simulările pentru Bacalaureat și că ar prefera să fie mai activă la școală, nu în online:

”Nu mă interesează scrisorile care nu-mi sunt direct adresate. Numai alea de la cabinet mă interesează, care vin cu număr de înregistrare. Nu mă interesează scrisorile către autorități pentru că eu nu sunt autoritate. Eu dețin autoritate de stat, dar numai în sensul pe care mi-l dă mandatul de la popor. Știm că este tineret activ, așa cum este și tineret pasiv. Nu-i nici o problemă, ideea e că unii sunt mai activi în online decât la școală. Și-i păcat să treacă simulările de bacalaureat și tu să te fixezi numai pe online. Noi avem alte informații, că nici nu a participat la simulările de Bac.” - Adrian Solomon

Răspunsul venit prompt din partea Andrei, elevă la Lic. Teoretic ”Mihai Eminescu”, terminând primul semestru al clasei a XII-a cu media 9.36, a fost următorul (fragmente):

”Ştiam că veţi renunţa la sfaturile cunoscuţilor de a vă ţine în frâu atitudinea violentă, ştiam că veţi evada din propria cochilie prin singura cale pe care o cunoaşteţi, încercarea de a denigra… Ştiu că aţi fost crezut, ştiu că apelaţi la naivitatea cetăţenilor şi vă axaţi pe faptul că nu se vor deranja să afle adevărul. Toate acestea fiind spuse, îmi permit să vă anunţ că aveţi informatori neexperimentaţi, dat fiind că am fost prezentă la simulări, ba chiar am şi fost admisă şi cu siguranţă acest lucru ar trebui să fie ultima dumneavoastră grijă, având în vedere că nu mă cunoaşteţi… Ar trebui să ne mulţumiţi, nu să ne denigraţi, nu uitaţi, în curând, voi face parte din grupul celor votanţi. Părinţii mei cotizează la salariul dumneavoastră şi decideţi că este lăudabil să le denigraţi fiica? Îmi pare rău că părinţii mei nu vă pot întâlni, însă mama slujeşte alt pământ de mulţi ani, pierzând astfel toate momentele importante ale familiei, iar tata nu îşi permite să vă strângă mâna, dat fiind că sunteţi un domn, şi nu poate risca să vă provoace o grimasă atunci când îi veţi simţi bătăturile… Sună a ironie, atunci când mă "trimiteţi la şcoală", având în vedere că o fac, deşi CLM, cu o majoritate pe care o ştim cu toţii, nu îmi oferă un transport decent. Să ştiţi domnule că nu-mi fac un obicei din a vă scrie, cunosc nulitatea, însă, aşa, ca printr-o minune, dacă v-aţi pierde "rolul esenţial" din viaţa politică, ce veţi face? Eu imi voi continua studiile. Dumneavoastră veţi deveni iar un domn profesor de istorie fără titulatură? Banal, pentru spiritul dumneavoastră superior, nu credeţi?”

Înzestrat din plin cu tonul arogant al celui ce pătrunde în politică pentru a-și face un rost și a-și umple conturile, Solomon nu este la primul derapaj de acest gen. Cu ani în urmă l-a amenințat pe Mihai Răzvan Ungureanu că va avea soarta lui Aldo Moro - politician italian asasinat de Brigăzile Roșii în 1978. În 2007 a angajat o fanfară pentru a-i cânta lui Călin Popescu Tăriceanu marșuri funebre, iar în 2011 l-a numit pe Emil Boc ”șobolan” - ”Eu dacă am ceva de spus lui Boc i-o spun în față de la tribuna parlamentului, nu trebuie să-l fugaresc eu prin oraș sau prin țară. Oricum, șobolanii cand îi vezi e bine să-i calci pe cap că sunt ăia de-ți rod avutul de-o viață.” Presa bârlădeană scrie că Adrian Solomon este în relații bune cu o rețea mafiotă internațională care a dat lovituri unor bănci din Oman și SUA, o parte din banii obținuți fiind folosiți pentru construirea ștrandului din localitate. Tot ziariștii din Bârlad menționează și faptul că ar fi obținut actualul sediu al PSD în urma unor falsuri făcute de fostul primar, C-tin Constantinescu.

Un bufon arogant, un ins excentric ce-și permite aproape orice tip de încălcare a normelor de bun-simț. De la o mătură în doliu cu care s-a prezentat în trecut la o conferință de presă și până la a-i dori lui MRU soarta lui Aldo Moro, pesedistul Solomon utilizează un registru mitocănesc de nivel scăzut.

Aceștia sunt candidații, acesta este nivelul de autobază al politicii autohtone. Oamenii votează cu sârg, orbiți de scamatoriile proaste ale golănașilor de duzină și par să nu ia în considerație simptomele care ar pune în gardă și un umil student de Psihiatrie. Nu este nimic extraordinar, nimic de pe altă planetă. Ne place doar să scoatem gunoaiele de sub preș și să le lăsăm să plutească liber, poate vor reuși într-un final să intre în ochii electoratului care sforăie profund.

Adrian Solomon, pesedistul ce vrea Primăria din Bârlad, se încadrează perfect în șablonul unui mârlete incapabil să realizeze că nu se mai află deloc în pas cu secolul acesta, dar va primi voturi. Ceea ce spune multe despre noi.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000