Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Campania anti-PSD dusa de PD-L

Campania anti-PSD dusa de PD-L

Inca o data trebuie remarcat ca liderii si candidatii PSD nu scot nici macar un scancet fata de aceasta incredibila campanie declansata de PD-L.
In urma cu vreo doua luni, cand s-a dat publicitatii lista PD-L pentru europarlamentare, observam intr-un editorial din Jurnalul National, sub titlul Dibacea manevra a PD-L, ca inscrierea printre competitori a unor nume din presa si din asa-zisa societate civila anunta o campanie orientata impotriva PSD: "Toti cei impusi pe lista din afara PD-L sunt cunoscuti pentru anti-PSD-ismul lor feroce. Monica Macovei e artizana tararii pe la DNA a unor lideri PSD, in frunte cu Adrian Nastase. Iata-l pe fostul premier obligat sa fie partener de guvernare cu Monica Macovei! Cristian Preda si Traian Ungureanu s-au afirmat drept publicisti care i-au atacat pe liderii PSD, in frunte cu Mircea Geoana, din toate pozitiile de lupta".
Socoteam la vremea respectiva ca e o manevra dibace a PD-L, pentru ca aceste persoane, destul de greu de identificat cu liderii partidului, dau PD-L posibilitatea unei campanii anti-PSD fara riscul de a arunca in aer Coalitia de guvernare.
Viata e infinit mai puternica decat intuitiile unui comentator. Un adevar valabil cel putin in cazul meu. Evolutia evenimentelor mi-a dovedit ca m-am inselat. PD-L nu se mai teme de riscul aruncarii in aer a Coalitiei de guvernare. Dimpotriva, judecand dupa realitatile din ultimul timp, PD-L isi asuma riscul de a rupe Coalitia.
Sa ma explic.
De la inceput, campaniile celor doua partide au surprins printr-o nota aparte. in timp ce liderii PSD au evitat sa atace PD-L, limitandu-se, ca in cazul Mircea Geoana, Adrian Nastase si Marian Vanghelie, la denuntarea lui Traian Basescu, PD-L, prin candidatii veniti din afara partidului, si-a concentrat atacurile asupra PSD. Cine a urmarit discursurile acestora din spoturile electorale va fi ramas socat de virulenta atacurilor impotriva PSD, amintind izbitor de cele ale lui Traian Basescu in campania din 2004. Chiar daca proaspat veniti in PD-L, parasutati in partid prin vointa lui Traian Basescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu sunt, totusi, membri PD-L, formatiune aliata de guvernare a PSD. Concentrarea atacurilor pe PSD, si nu pe PNL, a fost semnul ca PD-L i-a trecut pe liste nu pentru a se putea disocia de ochii lumii in campania electorala, pastrarea unor raporturi, macar decente, in Coalitie impunandu-se nu ca obiectiv vital, ci pentru a pune PSD intr-o ipostaza mai mult decat stanjenitoare: ditamai partidul care ia pumni in cap fara sa cracneasca, din spaima de a nu fi scos din butoiul cu miere al guvernarii. Ca acesta e adevarul s-a confirmat ulterior cu stralucire.
Celor trei li s-au adaugat liderii de baza ai PD-L: Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Elena Udrea, Roberta Anastase, ba chiar si premierul Emil Boc.
La inceput, liderii PD-L s-au multumit sa-l atace pe Mircea Geoana. Parea normal. Mircea Geoana folosise campania europarlamentara pentru a-si spori capitalul politic in vederea prezidentialelor. Constrans de angajamentul ca nu va raspunde adversarilor cata vreme e preocupat de Criza, Traian Basescu le-a cerut liderilor PD-L sa-l apere. Atacurile sefilor PD-L lasau impresia unui raspuns la campania lui Mircea Geoana.
In ultimele zile insa liderii PD-L au trecut la atacuri violente impotriva PSD. Toate amintesc de campania anti-PSD din 2008. Duminica, 31 mai 2009, Vasile Blaga, presedintele de facto al PD-L, a acuzat PSD ca impreuna cu PNL au praduit Romania. Premierul Emil Boc a lansat un atac la adresa celor 322 care l-au suspendat pe presedinte. Printre cei 322 s-au aflat si parlamentarii PSD. Roberta Anastase a acuzat PSD si PNL ca boicoteaza alegerile europarlamentare. Elena Udrea a atras atentia ca PSD va incerca sa fraudeze scrutinul.
Daca n-am sti ca in decembrie 2008 Mircea Geoana si Emil Boc schimbau imbratisari sub privirile parintesti ale lui Traian Basescu, am crede ca, la ora actuala, nu PSD si PD-L sunt in alianta, ci PSD si PNL, PD-L fiindu-le adversar. Inca o data trebuie remarcat ca liderii si candidatii PSD nu scot nici macar un scancet fata de aceasta incredibila campanie declansata de PD-L.
In istoria postdecembrista, relatiile dintre partidele aflate in Coalitia de guvernare au trecut prin momente
de scandal. Asa-zisul Patrulater Rosu (PDSR-PRM-PSM) a supravietuit un timp atacurilor dintre parteneri. Certuri au fost si intre PD si CDR si PD-L si PNL. Nici unul dintre momentele respective n-a atins intensitatea celui pe care-l traverseaza in prezent Coalitia PD-L-PSD.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000