Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Blame game sau conjuratia tampitilor

Blame game sau conjuratia tampitilor

Pe Marele Goagal, asta s-a smintit din nou! au gandit pasunistii partidului, cand Mircea Geoana le-a scris, saptamana trecuta, pe tabla, numele jocului: „Blame game”. Dar, de data asta, filfizonul care altadata filosofa in desert despre revolutii ale binelui s-a facut inteles pana si de ministrii-sefi de sala: Scuipati-le in ciorba si incarcati-le nota de plata cu oalele sparte ale guvernarii!
Inregistrarile audio ale PSD, scurse spre postul Realitatea TV, la cateva zile dupa ce dl. Geoana a dat, plin de pompa, numele strategiei, intr-o intalnire restransa de partid, nu sunt nici intamplatoare, nici inocente. Publicului i s-a prezentat o selectie de replici ale liderilor PSD, care, per ansamblu, nu contin nimic compromitator la adresa celor care le-au rostit (de cand infractiunile de stil sunt incriminate in Romania?!) Din contra, ele le convin de minune, din urmatoarele doua motive.
a) „Hai sa-i atacam!” este mesajul de forta cu care liderul PSD incearca sa mobilizeze armata rasfirata a zecilor de mii de activisti social-democrati, mesaj pe care nicio stire livrata pe surse nu ar fi putut sa-l propage atat de eficient precum niste inregistrari clandestine.
b) Sefimea PSD isi musca, de mult, limba la televizor pentru ca nu putea sa spuna ce gandeste: ca Emil Boc este un „tasti-basti”, ca Radu Berceanu este „un tampit”, ca Vasile Blaga bea cu sistem, ca Adriean Videanu si cu Gheorghe Pogea au furat cu proiect si ca, in fine, Traian Basescu este „o Iuda si un rau absolut”. Stenogramele i-au racorit atat de tare, incat pesedistii au si uitat sa spuna, in final, ca este „inadmisibil” ca discutiile din interior sa apara in presa si ca o sa porneasca o „ancheta interna” ca sa afle care este sursa zero.
Dupa interviul dat de Vasile Blaga in Gandul, in care ii ameninta pe ministrii social-democrati cu exmatricularea din Guvern, PSD a luat decizia sa joace fara manusi. S-au facut scheme pe tabla, s-au impartit roluri, ministrilor li s-a impus sa fie „politici”, pentru ca, altfel, nu vor mai fi deloc. Obsesia pesedistilor, de azi inainte, va fi rasturnarea lui Traian Basescu. De aceasta va atarna soarta partidului. PSD umbla cu sperietoarea: daca Basescu va castiga, partidul va fi aruncat de la guvernare si dizolvat pana va ajunge la procentele taranistilor. Strategia de a intra in opozitie, fara insa a renunta la guvernare, este un prim semn ca dl. Geoana a invatat ceva de la dl. Basescu. Este vorba de aruncarea vinei pe umerii celuilalt, o specialitate a casei la PD-L. Pesedistii nu ies de la guvernare pentru ca lumea i-ar considera vinovati de dezertare in vreme de criza. Au decis, prin urmare, sa ramana, doar pentru a arata, cu date din interior, cat de „tampiti” sunt aliatii lor.
„Blame game” inseamna, pe romaneste, „Cine va fi principalul vinovat pentru dezastrul din tara”. Ilustrativ pentru acest concept cinic este episodul numirii directorului de la Aeroportul Otopeni, domnul Sorinel Ciobanu, anchetat de DNA. Domnul ministru Berceanu l-a pus in functie, desi a vazut ca are pete la dosar: „Responsabilitatea de a face propuneri acolo a revenit colegilor nostri de la PSD”. Domnul Duvaz, purtator de cuvant la PSD, n-a preluat responsabilitatea, aruncand vina peste gard: „Domnul Ber­­ceanu nu se poate spala pe maini. Daca era propus un infractor de drept comun, ce facea, il numea?!”
Domnii acestia de la guvernare – si vedeti ca, atunci cand se stinge lumina, nu stii care-i de la PSD si care de la PD-L - au impresia nu numai ca partenerii lor sunt tampiti, ci si electoratul pe care-l cheama la vot. Si-apoi se mai mira de ce bizonul roman, -cum il numesc ei condescendent-, asa, neinstruit si manipulabil cum e el, a ajuns sa-si bage cornul in ea de politica si sa-i trateze pe domnii cu pricina, de la an la an, cu spatele.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000