Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Bataie, imbranceli si acuzatii de mangla” la Primaria Capitalei

Bataie, imbranceli si acuzatii de mangla” la Primaria Capitalei

*Viceprimarul Mircea Raicu il acuza pe Oprescu de "mangla", fostii senatori Marius Marinescu si Codrin Stefanescu s-au batut cu fortele de ordine.
Lupte corp la corp, imbranceli, acuzatii si jigniri. Aceasta a fost atmosfera in care s-a desfasurat ieri, sedinta Consilului General al Municipiului Bucuresti. Scandalul a inceput in jurul orei 11, in fata sediului Primariei, unde reprezentantii a 40 de ONG-uri, semnatare ale Pactului pentru Bucuresti, s-au adunat sa protesteze impotriva aprobarii mai multor planuri de urbanism printre care se afla si cel al controversatului om de afaceri, Costica Constanda.
Aici au avut loc primele imbranceli intre protestatari si fortele de ordine. Jandarmii au incercat sa impiedice o procesiune funerara cu preot, sicriu, coroane mortuare si lumanari ce risca sa se intinda si pe carosabil. Reprezentantilor societatii civile li s-au adugat si cativa membri PRM, printre care fostii senatori Codrin Stefanescu si Marius Marinescu. Cocotati pe jardinierele din piatra, ei au transformat mitingul de protest in unul electoral. Îmbrancelile din strada s-au transformat in lupte corp la corp in sala de sedinte a CGMB. Fostii parlamentari au patruns in cladirea municipalitatii la invitatia consilerului PSD, Doru Giugula. Cum au intrat in sala, sub pretextul ca vor sa dea mana cu reprezentatii consilierilor municipali, acestia au provocat fortele de ordine. Atat Codrin Stefanescu, cat si Marius Marinescu au depasit zona rezervata invitatilor obligand politistii comunitari sa intervina. Ei le-au strigat consilierilor ca sunt niste mafioati si asteapta sa li se rupa hainele si sa fie dati afara din sala dar cu presa de fata. Încurajati de alti simpatizanti PRM, cei doi s-au luat la bataie cu fortele de ordine. Din randul rezervat invitatilor cativa participanti au sarit in apararea lor. În timpul altercatiilor, un politist comunitar a fost trantit la podea si dupa minute bune de lupte corp la corp cei doi au fost tarati afara din sala. Pe hol acestia au fost preluati de jandarmi.

Fara cvorum la votul planurilor de urbanism
În acelasi atmosfera tensionata a continuat si sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Spiritele s-au incins cand s-a ajuns la cele 54 de planuri urbanistice. Consilierii PSD au anuntat ca se retrag pe motiv ca nu vor sa legalizeze ilegalitatile facute de cei din Comisia de Urbanism. De la prezidiu, presedinte de sedinta a incercat sa-i opreasca facandu-i lasi. Consilierilor de la PSD li s-au alaturat si cei ai PNL, iar consilierii PNG au anuntat ca raman in sala dar vor vota impotriva. Viceprimarul general al Capitalei Mircea Raicu a anuntat ca aceasta era ultima sedinta in care mai putea sa-i voteze planul urbanistic omului de afaceri, Costica Constanda. "Primaria este buna de plata. Domnului Constanda va trebui sa-i dam 29 de milioane de euro. 18 milioane de euro sunt despagubirile la care a renuntat cand s-a facut schimbul de terenuri dintre Parcul Bordei si Satul Francez iar 11 milioane de euro reprezinta penalitati". Cifra i-a ametit pe consilierii PD-L care au hotarat sa convoace o alta sedinta la ora 20.

Oprescu nu renunta sa mute Primaria Capitalei
Nici pentru primarul Sorin Oprescu ziua nu a fost una buna. Consilierii municipali i-au respins proiectul prin care trebuia mutata Primaria Capitalei pe perioada cat aceasta se afla in consolidare. Consilierii PSD au sustinut ca pretul pe care vrea sa-l plateasca Oprescu este mult prea mare. "Nu putem sa dam 3 milioane de euro pe an chirie. E exagerat. Imobilul gasit nici macar nu este in centru. PSD voteaza impotriva", a sustinut consilierul Victor Stan. La randul sau, viceprimarul general al Capitalei Mircea Raicu a sarit ca ars: "Ce faceti este o mangla. De ce nu ati facut licitatie la care sa participe mai multe firme?" Oprescu s-a aparat sustinand ca totul este legal si ca va muta sediul municipalitatii chiar impotriva vointei consilierilor municipali. "Sunt ordonator principal de credite si voi incerca sa mut primaria etaj cu etaj. Nu voi astepta sa le cada oamenilor caramizi in cap". El a precizat ca va incheia contracte de inchiriere separate pentru fiecare etaj in parte. Oprescu vrea sa mute sediul municipalitatii, intr-un imobil pe Splaiul Independentei unde ar urma sa plateasca o chirie de 224.000 de euro lunar, timp de trei ani.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000