Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Basescu il invie pe Tariceanu sa acopere bacsisul lui Ridzi

Basescu il invie pe Tariceanu sa acopere bacsisul lui Ridzi

Presedintele a atacat, ieri, intr-o conferinta la Cotroceni, in stanga si-n dreapta: a poftit presa sa se ocupe si de miliardele scurse in guvernarea PNL, nu numai de sutele de mii de euro ale lui Ridzi, l-a trimis pe Nastase sa dea ochii cu procurorii si l-a numit pe Geoana „sef de bostanarie”
Presedintele Traian Basescu a incercat, ieri, sa deturneze atentia de la scandalurile Ridzi si Udrea, spunand ca Parlamentul si presa ar trebui sa investigheze nu numai aceste cazuri, ci si disparitia a 3,2 miliarde de euro de la buget in ultimele luni ale guvernarii Tariceanu. „De ce nu se ancheteaza cum s-au risipit in ultimele trei luni de guvernare 3,2 miliarde de euro? Si acest lucru ar trebui anchetat: fondul de dezvoltare rezultat din vanzarea BCR si a unei distributii de publicitate. 3,2 miliarde de euro s-au risipit, nu mai stie nimeni nimic de ei. Nu ne intereseaza cifrele mari. Sau costurile la prelungirea pistei de la Aeroportul Baneasa. Si aceste lucruri ar putea face obiectul unor anchete parlamentare, pentru ca sunt sume urise”, a afirmat Basescu, intr-o conferinta de presa.
Declaratia sa vine dupa ce premierul Emil Boc anuntase ca va cere, la nivelul coalitiei, constituirea unei comisii parlamentare pentru a cerceta felul in care guvernul liberal a cheltuit aceasta suma, afirmand ca „PSD trebuie sa decida daca e la putere cu PD-L sau in opozitie cu PNL”. Contactat de Gandul, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca premierul Boc nu cunoaste legea. „Domnul Boc ar trebui sa citeasca mai bine legea, care spune ca banii din privatizari pot fi utilizati pentru investitii, prin hotarare de Guvern, sau pentru acoperirea deficitului bugetar. S-a optat pentru a doua varianta. Mai bine, domnul Boc ar verifica cat costa perdelele noi de la Ministerul Turismului, condus de colega sa de partid, doamna Udrea“, a spus Orban.
Basescu a refuzat sa explice inconsecventele din declaratia sa privitoare la cazul Ridzi, spunand ca exista deja o ancheta a Parchetului care va aduce lumina in acest caz. Singurul lucru pe care a tinut sa-l precizeze presedintele a fost ca fiica sa, Elena, nu a avut nicio legatura cu actiunile organizate de Ministerul Tineretului pe 1 si 2 Mai, participand doar la concertul Voltaj, formatie cu care EBA are „o legatura personala”. „Ea a participat doar seara. În rest, pe 1 si 2 Mai, a fost cu mine la Neptun”, a adaugat seful statului.
Nu Udrea e vinovata ca a platit diurne, ci ziaristii ca au intins mana
Traian Basescu nu a facut niciun comentariu pe fond nici in ceea ce o priveste pe ministrul Turismului, Elena Udrea, despre care presa a relatat ca a platit, de mai multe ori, diurne pentru ziaristii care o insoteau in strainatate. Presedintele a sustinut ca nu stie despre ce e vorba, pentru ca abia s-a intors din Turkmenistan, dar ca se va informa. A schimbat insa din nou sensul discutiei, spunand ca de vina sunt „ziaristii care intind mana la banul politicianului”. „Presa trebuie sa isi ia libertate cata vrea ea: cand e corupta, isi ia mai putina, ca primeste bani si ramane in diapazonul coruptiei. (...) De ce credeti ca moralitatea politicienilor care platesc voturi ar fi una cand ii da bani lui nea Gheorghe si alta cand ii da ziaristului bani? De ce credeti ca e diferita abordarea?”, a spus Basescu. El a sustinut ca, daca ar fi fost seful celor din Guvern, ar fi cerut tratament egal, din partea presei, si pentru Ridzi, si pentru Nemirschi, „care a dat bani mult mai multi”.
În ceea ce priveste comisia de ancheta propusa de PNL in cazul Elenei Udrea, presedintele a afirmat ca ministrii au obligatia sa raspunda controlului parlamentar.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000