Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Baronii locali ameninta Guvernul ca sa-i ia banii

Baronii locali ameninta Guvernul ca sa-i ia banii

Stransi vineri la Sinaia, la prima adunare generala din acest an a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), baronii de judete au atacat Guvernul acuzandu-l ca prin proiectul legii bugetului trimis spre adoptare Parlamentului „condamna comunitatile locale la subdezvoltare”. Si, ca sa se rezolve problema cu banii, printr-un „Document de pozitie”, sefii consiliilor judetene solicita imperativ ca toate amendamentele formulate de UNCJR sa fie votate, fara exceptie, la dezbaterea proiectului de buget pe 2009 in Parlament. In principal, acestea se refera la majorarea sumelor defalcate din TVA, a cotelor din impozitul pe venit, la revenirea taxelor de timbru judiciar la bugetele locale si la eliminarea scutirilor acordate firmelor din domeniile energiei, gazelor si petrolului, ceea ce ar reprezenta „o gura de oxigen” de circa 2 miliarde de euro, „absolut necesara daca nu vrem ca administratiile locale sa intre in colaps pana in vara, cel mai tarziu”.
Ca sa demonstreze ca „treaba e cat se poate de serioasa”, Dragnea, Oprisan, Constantinescu&Co. au anuntat apoi ca au o „surpriza” si pentru parlamentari: „retragerea sprijinului politic in cazul in care vor vota legea bugetului in forma propusa de Guvern”! „Am propus si s-a votat in unanimitate ca parlamentarii PSD, PD-L si PNL sa voteze pentru introducerea amendamentelor noastre sau sa nu voteze deloc”, a explicat Nicusor Constantinescu. O decizie explicata de Liviu Dragnea cu argumentul ca „parlamentarii trebuie sa aiba minima demnitate politica de a nu vota un buget care ii va pune in imposibilitatea de a mai da ochii cu cetatenii din colegiile lor”. Iar pentru eventualitatea ca amenintarea cu oprobriul electoratului ar ramane fara efect, acesta a mai anuntat ca, in acest weekend, fiecare baron de judet, pesedist, pedelist sau liberal, isi va lua „la prelucrat” parlamentarii din „parohie”, cei care nu se vor conforma urmand sa aiba parte de „retragerea sprijinului politic, in cel mai scurt timp”.
„Prima organizatie judeteana care va face acest lucru este PSD Teleorman”, a precizat Dragnea, care s-a declarat „ferm convins ca toate organizatiile judetene ale celor trei partide vor proceda la fel, asa cum am hotarat aici”. „Nu raspund la aceasta intrebare, pentru ca e politica, iar noi nu facem aici politica, ci administratie!”, a venit apoi replica baronului de Teleorman la intrebarea daca zisa retragere a sprijinului politic de catre organizatiile judetene are si acordul conducerilor centrale ale PSD, PD-L si PNL.
Apoi, cei mai virulenti s-au dovedit pesedistii Liviu Dragnea de Teleorman – revenit la conducerea UNCJR dupa cele 12 zile de ministeriat la Interne - Marian Oprisan de Vrancea si Nicusor Constantinescu de Constanta, care n-au facut economie de „munitie”, acuzand Guvernul de „dublu limbaj, profunda sfidare a judetelor, prin absenta premierului Boc si a ministrilor invitati la reuniune – numele acestora fiind asezate, la vedere, pe o masuta in fata prezidiului, n.n. – subminarea capacitatii administrative a intregii administratii publice locale si inselaciune a increderii cetatenilor Romaniei”. Dupa care a venit si concluzia, „prinsa” la loc de cinste in „Documentul de pozitie” adoptat in unanimitate de cei 31 de baroni judeteni prezenti la intrunire: „Guvernul Romaniei a picat orice test de maturitate politica prin neasumarea obiectivelor incluse in programul de guvernare 2008 – 2012”!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000