Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Apel catre hotii Buzaului!

Apel catre hotii Buzaului!

buzau coruptie

 Apel catre hotii Buzaului!
Domnilor, vă scriu aceste rânduri fiind încă sub impactul recentului bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Festivismul şi entuziasmul care au plutit în aer au ridicat din prezidiu două chestiuni de reţinut într-un ecou unanim: DNA-ul combate bine, aşa că are cu ce se lăuda şi-şi merită felicitările pentru replica dată în 2015, dar la fel de adevărat este că şi corupţia este mai hulpavă ca oricând.

Nu vreau să bagatelizez sau să fiu un ignorant considerându-i pe toţi, simplu, generic vorbind, nişte hoţi, dar e bine să ştiţi că mă adresez tuturor celor menţionaţi în rapoartele DNA şi, mai cu seamă, celor din primele rânduri. În special celor care se află în anticamera viitoarelor raportări, celor înrăiţi în dare şi luare de mită, în trafic de influenţă sau care sunt artizanii evaziunii fiscale, tuturor celor care îşi aduc contribuţia nemijlocită la “brandul” de ţară, făcând ţara pe care o ştie o lume întreagă - România coruptă de azi.

Vă rog să nu mă luaţi de prost şi nici să nu mă suspectaţi că aş fi atins de un patetism „la ofertă“; vă fac o propunere rezonabilă: pur şi simplu, vă propun un armistiţiu de un an. Nu mai furaţi, îngheţaţi orice bussines corupt şi faceţi un pas înapoi! Vorba aceea, îngheaţă războaiele, îngheaţă anul şcolar, îngheaţă ratele creditelor bancare, chiar şi cancerele sunt ţinute în frâu sau dau înapoi prin criogenie, aşa că nu trebuie să vă temeţi că veţi fi consideraţi neperformanţi sau că veţi pierde un an din existenţa voastră. Ce ziceţi de asta? Vă propun să intraţi în istorie la categoria „buni români“: faceţi o concesie şi nu mai furaţi această ţară. Vă miraţi poate că mai aveţi sub tălpi o bucată de Românie, pe care încă nu a furat-o nimeni. Încercaţi să nu mai priviţi escrocheriile voastre ca pe o manoperă de nobleţe, ca pe o artă a inventivităţii şi spiritului creativ, în realitate este tot o hoţie care ne slăbeşte pe noi toţi, odată cu fiecare tun pe care-l daţi. Tot ceea ce faceţi ne vorbeşte despre nişte furturi care strivesc orice formă de viaţă decenţă, îngroapă bunul-simţ şi respectul pentru semenii voştri. Şi, în cele din urmă, de la o zi la alta, distrug o ţară.

De peste 20 de ani sunteţi eroii unui spectacol grotesc, în care, sfidând raţiunea şi orice idee de civilizaţie, aţi mâncat totul precum nişte carii. Aţi mâncat decorul, recuzita, întreaga butaforie, aţi sfâşiat cortina şi aţi ajuns la duşumeaua scenei pe care, ca-ntr-un joc cu batistuţa, o înjumătaţiţi lacom, fără remuşcări, în numele interesului de clan.

Pe mulţi dintre voi, cei care ne gratulati cu sfidarea voastră, aş fi gata să vă înţeleg atâta timp cât o bună parte încă nu aţi fost prinşi, iar unii dintre cei care au picat, şi au ajuns la „bibliotecă“ scriindu-şi lucrările ştiinţifice, îşi păstrează averile neatinse prin conturi străine de România, în saltele, prin cutii de valori îngropate, prin şifonierele soacrelor sau ale amantelor. Justiţia de la televizor ne-a arătat doar uşile DNA-ului închizându-se şi deschizându-se precipitat, a zornăit cătuşe şi a vehiculat ani de pedepse, dar ne-a spus prea puţin sau deloc despre cât s-a recuperat din cei aproape jumătate de milliard care au „însufleţit” corupţia numai în 2015. S-au raportat producţii record de arestări, puşcăriile s-au înnobilat cu sânge albastru de oameni politici şi de mahări pe la instituţii de stat, chiar şi cu unii magistraţi care au sărit gardul Codului penal. Prin faţă ne-au trecut zerourile averilor voastre şi analiştii corupţiei au realizat instantaneu conversia în spitale renovate şi utilate, în şcoli echipate, şi-n kilometri de autostradă, pe care le-am fi putut avea, făcându-ne să inţelegem mai bine că noi ceilalţi suntem doar nişte amărâţi săraci în ţara „voastră“ bogată…

Sunteţi malefici, recunosc. Dar mai aveţi o şansă. Nu uitaţi ce v-am cerut. Un armistiţiu de un an. Poate în primăvara viitoare, pe vremea asta, sunteti în continuare liberi. Aţi putea dormi liniştiţi, aţi fi în mijlocul familiilor voastre şi bilanţul DNA-ului ar fi doar o ştire mitraliată la grămadă, printre alte ştiri mici. Dacă iese bine, poate mai facem un „act adiţional“ pentru încă un an. Dacă nu, n-am să vă plâng de milă. Ba chiar am să mă bucur că ne „îmbogăţim“ cu un hoţ mai puţin.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000